maanantai 10. syyskuuta 2012

Virtapiikki.... oikea pläjäys!

Kuten Mekelle kommentoin, työputki pistää yleensä vaihteen päälle värkkäilyssäkin. Eilen olin aika tööt töiden jälkeen, mieli olis tehny värkätä, mutta ei jaksanu, paitsi jatkaa isän serkulle lupaamaani hametta jokusen kierroksen. Hyvä puoli oli siinä se, että pääsin ajoissa nukkumaan, kun tänään oli aamuvuoro. Ja sehän sitten näkyy, parit korvikset, kaulakoru, rannekoru ja pari avainnauhaakin. Toisaalta ihan hyvä, kun kaikki on menossa siskon suuntaan, niin saan samaan lähetykseen kaikki.

Ensimmäisenä tuli tuosta meidän koskenkorvan kolmijalasta idea kieputuskorviksiin. Keskushelmeksi olisi mahdollisesti ollut joku järkevämpikin valinta.


Tuo larvikiitti on aikasta näkymätön, mutta ei varastoista oikeen löytyny Harlekiini-ideaan sopivia mustavalkosia helmiä. Harlin oikea nimihän on Harlekiini. Mustat ja valkoiset on taas siemenhelmiä ja tällä kertaa napilliset. Yritin kyllä pienemmillä keskushelmillä, niin että olisi ollut musta ja valkoinen, mutta tuo kieputus ei onnistunut siinä.

Sitten niitä taskumallin avainnauhoja. Pyynnöissä punamustaa sekä toisen vastaanottaja halusi samoja helmiä mitä siskollani sekä tykkää myös tumman violetista. Ensin punaista ja mustaa.



Punaisia helmiäislasihelmiä, onyxia ja punamustia helmiäiskolikoita kerä siemenhelmien. Toisen halusin toteuttaa eri tavalla ja lähdin koettamaan linkitystä papuketjun rinnalle.



Haukansilmää, hematiittia sekä tumman violettia (kuvassa kyllä liian sinisenä) marmoria. Alko vaan valo olla sellaisessa mallissa, että en onnistunut enää itse kuvailemaan paikallaan. Kivan näkönen kyllä paikallaankin.

Sitten viime syksyinen kieputuskoru meni siskolleni (kuvat täällä), siskon miehen täti oli siihen ihastunut ja halusi herringbone korusetin myös. Tässäpä tulosta.



Mustilla helmillä oli toiveet ja kun halusin hiukan elävyyttä käytin kolmea eri helmeä, mattaista mustakiveä, hematiittia ja onyxia. Mustakivi päähelminä. Kieputusten väliin kuningasketjun solmuparit ja niskaosa muinaisketjulla. Koviksissa pelkät mustakivet, avokoukuilla. Sitten rannekoruun sain idean jota oli pakko kokeilla ja kappas sehän toimi kivasti.



Rannekoru on siis kieputettu memoryvaijeriin ja joka kieputuksen välissä pari siemenhelmeä, kolmion mallisia kirkkaita hopeasisuksella. Koska vastaanottajalla on hyvin kapoinen ranne, laitoin vielä lukon, että istuu tiiviimmin ranteeseen. Tuo olikin todella hankala sitten kuvata kunnolla, mutta täytyy sanoa, että onnistui yli odotusteni. Vaikkakin melkoista ähräystä se oli, hankalaa mutta toteutettavissa... eli pakko tehdä kun kerran päätin aloittaa.

Nyt ehdin vielä hetken kilkutella puikkoja ja sitten uinumaan, että jaksaa taas aamulla töihin. Niin mistäkö sain ajan tähän, esikoisen koulukaveri oli touhaamassa meillä, joten äitillekkin jäi ruhtinaallisesti luppoaikaa. Välistä kävi kyselemässä ja katselemassa mitä teen ja sitten vain kerroin ja näytin. Olikin jännää selittää, kun omat pojat jo niin tottuneita ettei tarvi selittää mitä tekee, usein kysyvät jopa saavatko auttaa ja auttavatkin, jos vain pystyvät.

Hyvää yötä siis!

16 kommenttia:

  1. Apua,kun oli ihanat korut! Tuo memoryvaijerikieputus on kyllä huippua!
    Kysyit niistä perhoshelmistä. Ostin ne Espoon Sinellistä, Rayher on merkki musta Papillon 2mmx4 mm. Ja ostin ne vahingossa, kun ei ollut silmälaseja päässä,luulin tavallisiksi:)
    Mutta onneksi olivat perhosia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedoista, pitääki kassoa nettisivuilta saakos tilattua. Meillä kun ei ole sinelliä ja tuonne Espooseen matkaa turhan paljon. =)
      Tuo memory oli kyllä sun ansiota, puhuin just korujen vastaanottajan kanssa puhelimessa ja katoin sun päivitystä kun välähti, että kiitos kovasti ideastakin. ;D

      Poista
    2. No jee, ole hyvä vaan:) Kivahan se on, jos toisella välähtää mun ansiosta♥

      Poista
    3. Kiitos vaan. =) Mutta se on jännä miten toisilta niitä ideoita kehittelee. Joku ihan erilainen koru saattaa antaa sen viimeisen silauksen johonkin mitä on tekemässä. Ja sulla nyt on semmosta taidetta, että pakostakin saa ideoita. :)

      Poista
  2. Voi jukra miten ihania. Nuo ekat jo pisti huokailemaan. Mutta kun pääsin melkein loppuun, alkoi jo henkikin loppua. Tuo kieputus-setti on niin mahdottoman kaunis.

    Olen muutes samaa mieltä, kyllä tuo työ häiritsee ihan liikaa tätä käsityöharrastusta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo työt on vähän hankalia. =) Mutta mulla tosiaan onneksi pistää hässäkkä töissä noita virtapiikkejä ja sitten syntyykin tulosta reilusti. ;D

      Ei kannata henkeä pidätellä lukiessa... ehkäpä mun pitää lyhentää päivityksiä, niin ei lopu happi. ;P

      Poista
    2. Ei nuo jutut ... vaan nuo kuvat, ne hengitysvaikeuksia aiheutti :))

      Poista
    3. Apua, siis onko ne kuvat niin surkeita?!?!?
      Heh, oon väsynyt ja jututkin sitte huonoja. =)

      Poista
  3. noissa harlekiineissa toimii idea vielä paremmin kuin niissä edellisissä :) ja kuten eilakin, ihastuin tuohon memoryvaijeri- koruun. mutta kaikkihan nää on niin kauniita :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieläkin kehittelee mieli erilaista versiota, saa nähä tuleeko mitään ja jos tulee mitä tulee. =)
      Tuo memory olikin tosiaan eilan ansiota. Joskus riittää että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, että saa loistavan idean. =)

      Poista
  4. Ja taas on tullut ihanuuksia tehtyä. Mä oon ylppee susta. Toi lause oli ihana sanoa kesällä pojille kun ne vastas: Niin mäkin susta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tais olla helppoa kommentoida loppujen lopuksi, kun jo parin päivän sisään uudestaan jätät kommentin. =)

      Poista
  5. Hillittömän hieno satsi taidonnäytteitä - Wau! Kaikki, ilman kummempaa "paremmuusjärjestystä".
    Mäkin väkäsin viikonloppuna tommosen vitjan, jota avainnauhana käytetään ja taskuun toinen pää varmuudeksi tungetaan - laitan jossain vaiheessa esille kun on kuvattu ensin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva nähdä millasia taskumalleja muut tekee. Missään en olekkaan vielä törmänny. Tuntuu, että kaikki haluaa ennemmin sellasen. =)
      Ja kiitos kehuista, en nyt kuitenkaan sanos taidonnäytteiksi, ammattimaisuus kaukana... mut onpahan sit taatusti uniikkeja. ;D

      Poista
  6. Ihania koruja! Varsinkin tuo ensimmäinen taskuavainkoru on kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olisko tarvetta (kysyy sukat mielessä ;D)?

      Poista