sunnuntai 25. elokuuta 2013

Arki on rankkaa välistä...

Huh huh... eilen ja tänään olen ollut vapaalla, jota edelsi kahdeksan päivän työputki ja vieläpä iltavuoroa yhtä aamua lukuun ottamatta. Lisäksi viimeiset pari viikkoa on olleet henkisestikkin raskaita, pikkuhiljaa alkaa se puoli hellittää ja asettua uomiinsa. Viikko sitten sunnuntaina rentouduin näin....


Töiden jälkeen parvekkeelle kynttilät palamaan. Kuvassa myös uusin parvekkeen sulostuttaja, patio syklaami todella syötävän syvän pinkin värinen. Myös eilen tämä oli parvekkeen näky, neuloin siellä sukkaa niin kauan kuin oli tarpeeksi valoa. Eilen oli muutenkin tuon työputken jälkeen päivä jolloin tein vain sitä mikä tuntui hyvälle, neuloin ja touhusin poikien kanssa, nautin vapaastani.

Edellisen postauksen korut ja avaimenperä ovat uusilla omistajillaan, joten voin esitellä korvikset jotka tein molemmille mukaan. He tietävät mitä tahtoo nämä korvikset sanoa...




Hematiitti tähdet sekä fasettiset lasikristalli rondellit.



Helmiäsilasiriisit ja Swarovskin biconet. Näiden sävy tuossa alemmassa kuvassa lähempänä totuutta.

Näiden lisäksi aamupäivät meni viime viikolla tikutessa urakalla. Aloitin loman lopulla neulomaan ja se jäi oman onnensa nojaan kunnes tällä viikolla tuli halu neuloa ja neuloa ja neuloa....


Tähän meni neljä kerää Dropsin Baby merinoa, kaksi ruskeaa ja kaksi pinkkiä. Ohjeen tähän nappasin ihanan apinatehtailijan Suden toisesta blogista, Idealootasta, johon Sude kerää ohjeita ja ideoita itselleen talteen, mutta jakaa sen myös muiden kanssa ja lomalla siellä näin jotain mikä iski välittömästi silmään.....


Mallina February Lady Sweater, jonka alkuperäinen ohje löytyy täältä ja suomeksi se löytyy Kristiinan Silmukoista. Kiitos siis Sude kovasti ideoitesi lähteestä. Tulostin ohjeen välittömästi itselle, Raaheen otin vain tietyt pari lankaa mukaan... ei liikaa vaihtoehtoja. Tuota Baby merinoa ostin kaiken kaikkiaan kahdeksan kerää... jäljellä kaksi turkoosia ja kaksi oranssia.... alunperin ajattelin niistä tehdä torkkupeiton, ei taida jäjelle jääneistä torkkupeittoa enää syntyä, mutta jotain niistäkin ihan varmasti. Tämä on aivan ihana malli, joutuisa neuloa, ja todella kaunis. Ajattelinkin, että teen koville pakkasille sitten toisen paksummasta langasta ja pienemmällä koolla. Laskeskelin jopa oman käsialan mukaan, että mikä koko tätä varten pitää ottaa ja kuinka lanka riittää. Tästä tuli vyötärölle asti, eli seuraavasta saa sitten tulla pidempikin.


Kokona minulla oli tässä xs ja puikot 3,5 mm. Eli reilusti pienemmät mitä ohjeessa ja tästä tuli just hyvä kesäiltoihin ja viileisiin syys- ja kevätpäiviin. Pinkki ei enää riittänyt yhteen pitsin mallikertaan ja sitä jäi sitten sen verran että ajattelin hihoihin raidat tehdä ja hyvä niin. Sain juuri haluamani mittaiset hihat. Ensimmäinen kerä ruskeaa lankaa meni yläosan ainaoikeaan osuuteen ja toisesta tein helman ja hihat, pinkit menivät sitten molemmat tuohon vartalo-osuuteen. Ja pienoisia kuvausongelmia oli, itselaukaisulla partsilla ainoa hyvä paikka... kuten huomaatte vähän liikaa valoa. Mies sitten sai jalkansa kunnon kramppiin pelissä ja sisällä oli ainoa vaihtoehto istua olkkarin pöydälle, että hän sai kuvan onnistumaan sohvalta.


Ihastuin todella tuohon pitsiin ja lisää on tulossa... viitaten eiliseen mikä hyvälle tuntuu neulontaan. Siitä sitten valmiina lisää ja en usko että joudutte kovin kauaa odottelemaan sitä. Työt tietysti tulevat haittaamaan sitä ja mahdolliset koruilut, koska muutama idea muhii päässä, pientä hautumista vaille toteutusta.

Innolla lähdin myös mukaan tämän syksyn Sny-kierrokselle.... eli odotettavaa ja jännitettävää on tiedossa tällekkin syksylle. Ihanaa tulevaa viikkoa kaikille ja toivottavasti vielä nämä hienot ilmat jatkuu.

13 kommenttia:

  1. Kauniita korviksia ja ihana tuo neulejakku. Sopii sinulle, ihan kuin olisi mittojen mukaan tehty :D

    On sulla ollut rankka työputki... huh. Ei ihme jos stressi päänsärky vaivaa. Luulen että sitä samaa särkyä on minullakin :(

    VastaaPoista
  2. siis mie en kerenny taaskaan ilmoittautumaan sny kierrokselle. pa*****! kiitos vielä noista korviksista, ne on ihan älyttömän ihanat..ristiäisistä asti ne on korvissa killunu. tartteekin muutes tehdä ihan postausta niistä..ja mitä siihen sny jutskaan tulee niin voitko tökkiä miuta seuraavan kierroksen alkaessa vaikka sähköpostilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän muistaa nykiä sua hiasta sitten kevään kierrokselle. =) Jos se vaan tulee, sitä kun ei tiedä kun nykyinen emo meinaa lopetella tämän kierroksen jälkeen.

      Kiva että tykästyit korviksiin, mut sähän oletkii sitä tähtiainesta. ;D

      Poista
  3. Kiva jakku!
    Muistatkos huivin,jonka mulle teit? Se on niin mukava ja taas iltojen viiletessä tosi tarpeellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin just yks päivä tekisinkö itelle samalla ohjeella huivin. =)

      Poista
  4. Paljon kaikkea ihanaa valmistunutta <3
    Toivottavasti arki hieman helpottaisi, koita levätä!!

    VastaaPoista
  5. Ihana jakku! Minäkin olen tuota ohjetta aina välillä katsellut mutta liian suuri projekti minun neulontahermoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeesti vaan, oli oikeesti tosi joutuisa tehdä. =)

      Poista
  6. Ihanaa SNY-syksyä! :) Jännityksellä mennään eteenpäin!
    Terkuin, Parisi

    VastaaPoista
  7. Käy ihmeessä ärrältä kysymässä, sitä liittymää :D

    VastaaPoista
  8. Ihana jakku ahkerista käsistä taas valmistunut. Kiitos korvikista olen myös käyttänyt niitä päivittäin vain yöksi otan ne pois ja pojalle terkkuja vielä, rannekoru on ollut joka päivä kädessä työssä. On tosi kaunis, mietin että en siitä kyllä mitään muuttaisi tai haluaisi sen olevan jotenkin toisin. Tosi kaunis on ja mieten että toivottavasti pysyy kädessä kun aina välillä jään kiinni tämän korun kanssa johonkin :) täytyy yrittää olla vähän rauhallisemmin ;) Tykkään kovasti ja avaimenperä on tosi kiva ja se on nyt avaimissa taas vuorostaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että jokainen oli mieluinen. =)
      Onneksi se muistivaijeri ei mee poikki juurikaan muuten ku leikkureilla, nii ei ainakaan rikkoonnu kiinni jäädessään. =) Ja ehkä siinä on painoa sen verran että kolahtaa tipahtaessa niin kuuluvasti, että huomaat heti.

      Poista