perjantai 19. syyskuuta 2014

Tattadadaa!!!!!! V-A-L-A-M-I-S!

Kyllä, nyt on paita valmis. Ohjeen mukaan ois viimestelynä ollut pesu ja tasona kuivaus.... arvakkaa maltonko? No en malttanu, vaan olipa ihana tässä suihkun jäläkeen vetästä pehmeä lämmin paita päälle. Ja ku ei nii näjy pahasti epätasasuus, niin kerkeehän tuo sitte tasaantua ensimmäisen pesun kanssa, varsinki ku nyt alkaa jo lämmintä tarvihteen.

Tämän kuvan nappasin, kun olin silmukat päätelly....


Niin, langat jäi tuossa vaiheessa päättelemättä... kello näytti tuota aikaa viime yönä ja aamulla kuitenki piti jaksaa poikien kanssa nousta normaalisti ylös. Langat sitten päättelin aamulla.


Lanka siis oli syyskuun Sny-paketissa tullutta Teeteen Helmi lankaa, 200 m per 50 grammaa, yhteensä 200 grammaa, 100 % superwash merinovillaa. Voi lurps mitä lankaa, niin ihanan pehmeetä ja aivan ihanaa neulottavaa. Tätä siis en tule ohittamaan lankakaupan hyllystä, tästä tekee vaikka ja mitä ihanaa asustetta.

Puikkoina oli 3,5 mm ja ohje oli myös Snyltäni, sen löydät täältä, oikeasta sivupalkista löytyy omia ohjeita ja tuo on ensimmäinen niistä kimono/sweater. Sinänsä jännä, että tuo sivusto on mulla kirjanmerkeissä ja olen yhtä ohjetta tuolta meinannut monet kerrat alkaa tehdä, mutta ei oo siihen ollut oikeeta fiilistä... tämä on kuitenki jotenki menny ihan ohi. Nyt kun sain paperi version ohjeesta, ihastuin siihen välittömästi.



Onneksi sain tämän ohjeen ja innostuin ihan tosissaan, tästä tuli niin ihana. Vai mitä ootte mieltä? Värit ei täsmää, tuossa sohvakuvassa ehkä lähempänä. Esikoinen taas toimi kuvaajana.

Uutta tässä oli langan lisäksi mulle väliaikainen aloitus, en oo koskaan mitään isompaa tehnyt niin ja tuo hihojen tekeminen yhtä aikaa yläosan kanssa ja sitten kolmen puikon päättely. Hihojen suuhun tehtiin vielä muutama kierros aina oikeeta ja kavennettiin parit silmukat.


Kaulukseenkin tehtiin vielä muutama kierros aina oikeeta ja kivasti tuossa on tuo niskan puoli vähän korkeempi, hyvä niin.


Ainoa muutos oli pikkasen helman leventäminen, kun pituutta alko olla lantiolla. Siinä ensimmäiset lisättyäni hoksasin miten upotan malliin sopivasti muutaman lisää vielä.... tästä oivalluksesta olen ylpeä.



Eikö vaan olekkin hyvin upotettu malliin?

Sitten siihen nopeuteen... en mä nyt niin nopee ole. Tässä ohjeessa olikin yllättävän vähän silmukoita, jos oikeesti vartalo-osassa on vaan 142 silmukkaa, se on vähän se. Yleensähän niitä on tuossa vaiheessa (ainakin niissä ohjeissa mitä minä teen) reippaasti ylitte kahtasataa.



Vähän tuo ainaoikea tuossa olkapäillä pömpöttää kun en sitä viimeste pesua malttanu tehä, mutta ei haittaa, ku mä haluun tätä heti käyttää. Ja itseasiassa mietin, että tekisinkö jossain vaiheessa toisenki... siis tommosen oikeen pitkän eli sen kimono version ja pidemmillä hihoilla. Mietitään sitä ja tehään nyt välistä muuta. Ja tää on muutes ihan sika hyvän näkönen mun yhden hameen kans... en vaan viittiny kauheesti lähtee keikisteleen tuonne pihalle naapureiden pällisteltäväksi sen kanssa.

Olihan muuten hiukan höntti olo tänään, ei oikeen tienny mitä tekis seuraavaksi. Onneksi noita töitä on jokunen kesken, nii voi tehä vaiks rivin kerrallaan ja vaihdella. Nyt sitten malttaa jo kommentoida teillekkin, kuhan ennättää... huomenna het ennen viittä ylös ja töihin. Sitte on juniorilla eskarikaverinsa synttärit ja.... no yritän viimestään sunnuntaina keretä jättämään puumerkkini teillekkin. Ihanaa viikonloppua kaikille! Ja muistakee pitää ihtennä lämpösinä. Minulla ei ole sitä ongelmaa, kiitos ihanan Snyni.

Ps. Arvatkaas onko nyt sitte pitkä aika ens kuuhun ja seuraavaan pakettiin? No, ON!

12 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis siitä tulikin. Nyt olen kyllä erityisen ylpeä, että osasin näin hienon paketin sinulle koota. Ja samalla paineita ensi kuulle. .
    mukavaa viikonloppua.

    Snysi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella ihana siitä tuli, juuri minua sekä väriltään että malliltaan. =)
      Voi ei, tuota pelkäsinkin, että aiheutan paineita sitten seuraavaan pakettiin tällä hehkutuksella. Elä stressaa, osasit niin hyvin ensimmäisen paketin kasata, että sanon vain: luota vaistoosi seuraavien kanssa, varmasti on mieleisiä. =)

      Poista
  2. Upea paita. mukavan mittainen ja niin sopiva kooltaan sinulle. Se päällä on sitten mukava lähteä näihin viileneviin päiviin.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen sinun päälläsi ja väri niin nappi !
    Vai yötä myöten sitä neulotaan. On minullekin joskus noin käynyt, kun haluan saada työn valmiiksi :)
    Terkut täältä mökiltä ja oikein mukavaa viimeistä kesäistä päivää ennen kunnon syksyn alkua !

    VastaaPoista
  4. Oi kauheeta sua Kati, miten oot ahkeroinut. Hienoa paitaa silti kyllä varmaankiin tekee oikein himoiten joten ne pikkutunnit tulee yllättäen vastaan.
    On sulla pari osunut kyllä niin kymmenen pisteen paketin lähettämään!!

    VastaaPoista
  5. Kaunis paita, kerrassaan ihana ja hienosti keksit tuon silmukoiden lisäämisen!

    VastaaPoista
  6. Ihana paita ja i-h-a-n-a väri. Vautsi.

    VastaaPoista
  7. Ihana paita, väristä puhumattakaa!! Todella kaunis! Ihanaa että jollaki muullaki menee vähä yövuorojen puolelle, ko ei vaan malta lopettaa :D Oikein ootan jo näkeväni kuvaa siitä pitkästä versiosta. Tuo lanka on jotain niin syötävän ihanaa!

    VastaaPoista
  8. Nätti pusero ja tosi makea väri :) Ihana.

    VastaaPoista