perjantai 18. huhtikuuta 2014

Sukka pläjäystä

Ensinnäkin oikeen iloista pääsiäistä kaikille!

Nyt tulis sitte pläjäys sukista, kun tuo aika ei ole riittänyt edelleenkään postailuun tai juurikaan kommentointeihin, ei kerkee tai malta kauaa istua koneella ja jos istunkin, niin metsästämässä ideoita tai malleja, edelleenkin kyllä käyn kaikkien postaukset lävitse. Nyt yritän sitten ennättää jättää merkkejäkin ja kovasti olis tarkoitus ennättää tännekkin kirjoitella vähän tiuhempaan.

Otetaas ensinnä vaikka ne kummitätin sukat. Ovat vähän löysähköt minun jalassani, mutta näistä tuli ihanat, ihanat, ihanat!!! Malliltaan kauniit ja lanka todellista luksusta.


Tässähän nuo ei kauneuttaan sitten näytä ja värikin on männikössä ja komeasti, mutta katsokaas nyt seuraavaa kuvaa...



Väri siis oikeasti tumman violetti, kummitätini väri. Lankana oikea luksus lanka, pehmeää kuin mikä ja aivan fantastista neulottavaa, Heritagen Cascade silk, 85% Superwash merino villa ja 15% mulberry silkki. Puikkoina Knit Pron karbonz koossa 2,25 mm ja ohjeena Cookia A:n Sukkia. Rakkaudella kirjasta Marilinda. Toisetkii on tulollaan, isselle samasta langasta eri värissä... sitten joskus. Kantapäässä mallineule jatkuu kauniisti myös...



Kummitätilleni nämä menivät synttärilahjaksi ja lankavalintaan päädyimme äitini kanssa siksi, että hän tarvitsee hieman arjen luksusta ja sitä jos mitä tästä langasta tehtyihin kauniisiin pitsisukkiin saakin. Kummitäti oli kovasti koittanut Prismasta hakea tätä lankaa, että ostaa mulle uuden vyyhdin tilalle... ei löytynyt yllättäen. Höpsö tätini, nämähän olivat lahja hänelle. Äitini oli sitten sanonut, että ei näitä lankoja taida löytyä koko kaupungista niin oli jättänyt lankojen metsästyksen, kauniin kortin kyllä sain kiitosten kera ja kyllä nousi hymy kasvoille, koska se jos mikä kertoo tätini todella arvostavan näitä sukkia. Ja taitaapa tiedossa olla häneltä saarna seuraavan kerran kun näemme... hih, ei saisi häneen tämmöisiä lankoja tuhlata... kerron sitten arvasinko oikein.

Sitten heittäydytään eläimelliseksi... Toiset sukat olivat lomasukat, eli talvilomallahan tuli ostettua lankaa ja sukatkin neulottua, toiset sitten työkaverini varpaita lämmittämässä olleet jo tovin.


Pinkkimustat työkaverille koossa 38, lankana Regian Zoofari ja varpaista varteen molemmat yhtäaikaa KnitPron karbonz pyöröt koossa 2 mm. Turkoosimustat odottavat päämääräänsä, koossa 37 perinteisesti varresta aloitettuna, lanka Svarta Fåret Frosti, joka siis tarttui talvilomalla Oulun Lankamaailmasta, puikkoina yllättäen KnitPro karbonzit ja koko tais olla 1,75mm ellen väärin muista.


Pinkeissä jälkeenpäin tehty kantapää ja turkooseissa vahvistettu ja pyöristetty perinteinen.



Onhan nää molemmat aikasta herkullisia lankoja... Frostia ois myös tommonen pinkkimusta ja zoofariakin löytyy vielä sinioranssi... no on sitä pinkkimustaakin, mutta siitä ei taida tulla niitä omia polvisukkia, vaan näistä jääneiden kanssa yhdessä taitaa muodostua siskolle Sugar Maple-paita, hää ois halunnu mun oman mutta en mä siitä herkusta luovu ja värivaihtoehdoista tämä oli sitten valinta... no se voi vielä muuttua kun pääsee tuon yhden langan varastoistani vappuna näkemään. Sisko tulee poikien kanssa meille vapun viettoon ja sitte meillä ois pieni lämmittely kesän Extreme runia varten, kun täällä on 3.5. väriestejuoksu. Juoksemista sitten, seuraava lenkki ei ollutkaan sitten enää niin helppo, arvasin sen kyllä. Mutta en sitä osannut odottaa, että persus päättää jämähtää kramppiin... arvakkaa vaan tuntuko kivalle kun oikee pakara alkaa kramppaamaan, sisulla juoksin kuitenkin lenkin puoleen väliin, sit oli pakko kävellä hetki ja vielä suuremmalla sisulla kramppaamisen tunteen kasvaessa loppuun asti. Tänään sitten kävin vain kävelemässä, anoppilassa käynnin jälkeen ei oikeen jaksa vatsa pulleena juosta. Snyn viime kuussa lähettämä lankakin pääsi tällä reissulla puikoille, paljon ei edennyt ajomatkan mennessä ja muutaman rivin siellä, kun oli muuta tekemistä. Mies vaihto kesärenkaat ja minä siivosin auton. Oisin kyllä vaihtanu renkaatki, mutta mies ei antanu, oli ilmeiseeen hänen vuoronsa tällä kertaa. Minä kun oon isältäni ollut kyselemässä jo teininä miten mikäkin tehdään, niin oon sitten saanut opin ihan tekemällä. Kun kerran kiinnosti, niin isä otti minut tekemään neuvoi vain vierestä... nykyisin nuo autot vaan on niin täynnä elektroniikkaa että enää ei onnistu kuin se renkaiden vaihto.

Huomenna sitten yritän saada seuraavaa postausta ilmoille... pitää vaan saada kuvat otettua. Ja onhan tässä arvontaakin mietitty, kun tässä on blogi täyttänyt vuosia (kolme vuotta täällä hilluttu) ja huomenna tulee itellekkin kiva tasaluku täyteen. Hidasteena vain huomisen työvuoro, mutta tässä pääsiäisen aikaan yritän saada tuon kuvattavan esittelyyn sekä keksittyä tuota arvontaa. Nyt mä neulon vielä pari riviä ja sit lähden nukkumaahan, että jaksaa viideltä nousta.

5 kommenttia:

  1. Oijoi. Mulla ja tytöllä on uudet sukat tuosta pinkki-mustasta Zoofarista.
    Pojalle lupasin tehä kelta-mustat. En muista aikasemmin nähneenikään tuota sinistä. Onkin kyllä aika hauska väri.
    Synttärionnitteluja :-)

    VastaaPoista
  2. Oletpas taas tehnyt kauniita sukkia.
    Nuo kummitädin omat on todella kauniit.

    Oikein mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä ♥

    ps. meinasin kirjoittaa juhannusta :D

    VastaaPoista
  3. Ihania sukkia, etenkin nuo kummitädin sukat. Juuri tein samasta langasta pari huivia, se on i-ha-naa! Taidankn käyttää jämät sukkiin, niistä tulee ihanat jalkaan. Ilman tätä postausta en ehkä olisi uskaltanut :-)

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea blogille ja sinulle<3 Ihania on taas sukkasi,huoh<3

    VastaaPoista