keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Huh hei, kiirettä on pitänyt

Onpas ollut mulla hiljaiseloa... mutta kun tuossa kellossa on vaan rajallinen määrä tunteja ei auta. Ensin on pitäny ihan arkihommat kiireisenä. Sitten kun olis ollu jo vähän aikaakin viime viikolla, eiköhän tiistaina kolottanut ja särkenyt joka paikkaa... tauti siis yrittää. No keskiviikkona se ei enää yrittäny vaan otti musta selätysvoiton kesken työpäivää ja nostatti kuumeen. Loppuviikko menikin kuumeen kourissa, todellakin. Mullehan ei yleensä nosta kuumetta ja nyt kun sen onnistu tekemään niin sitten se olikin yhtä vuoristorataa... alimmillaan oli lämmöt 37 ja ylimmillään rapiat 38. Ei muuten mutta kun se sahas tuota väliä ihan tauotta, kymmenen minuutin välein saatto olla ihan toisessa päässä... ei paljo sitte tehty muuta kun maattiin vällyjen alla ja torkahdeltiin, Esikoinen sitten oli reipas ja hoiteli kauppareissuja. On se vaan niin iso poika jo. No onneksi on kuume selätetty, kurkku karheena vielä, mutta voin sanoa olevani elävien kirjoissa jo.

Otetaas väliin jotain käsityötäkin. Tämä valmistu jo viime kuussa, odotti vain sitä päättelyä ja kuvaamista ja sitten ei ollutkaan aikaa, sitten oli tauti ja sitten... no siitä lisää myöhemmin mitä sitten oli. Joka tapauksessa, äitee ihastu mun toppiin ja halus itelleen kans...


Ohje siis täältä. Puikkoina net 4 mm pyöröt, mutta äiteen toiveesta parin silmukan lisäys het alkuun. Tuo mohairi vaan kun ottaa muotonsa päällä nii sitä ei huomaakkaan edes.


Sattumalta löysin äitin haluamassa värissä vielä tuota rose mohairia, hyvä niin. Ei tarvinnu alkaa katteleen eri mohaireja ja niiden soveltuvuutta. Ja painoa tuolle kertyi 96 grammaa. Lisäksi äiti sai valita mun nauhoista millä haluaa tuon merkattavan ja tämä on lopputulos.


Niskassa kauluksen alapuolella. Eihän tuota voi piiloon laittaa.

Sitten on viime kevään snykierroksella saatu vironvillakin muokattu huiviksi.


Ohje on täältä. Helppo, mutta silti riittävän mielenkiintoinen malli, nopea tehdä ja kaunis lopputulos.


ohjeessa puikkokoko 4,5 mm... nyt en ole satavarma käytinkö tuota vai 4 mm.


Painoa huiville tuli 150 grammaa ja parin gramman nöttönen jäi jäljelle. Mukavan kokoinen ja kaunis siitä tuli.


Tämän ohjeen löysin, etsiessäni syksyllä sny pakettiin sopivan helppoa englannin kielista huiviohjetta, kun tutustutin Satua englannin kielisiin ohjeisiin. Lopuksi vielä hauska kuva huivista, esikoinen kun otti kuvia ja tuli vahinkolaukaus. Tästä vaan oikeasti tuli niin hieno, että pakko on sekin tähän laittaa.


Siinäpä olis valmista, kesken on taas hmm... muutama työ. Niistä sitten aikanaan.

Maanantai iltana kun sitten jaksoin avata tietokoneen, oli päivitystä tiedossa järjestelmään. No lakkaspa hyvin äkkiä toimimasta koko kone. Tänään puolen päivän aikaan sain vihdoin koneen pelittämään. Eilen siinä oli kyllä sekaamassa työvuorokin, mutta siltikin. On ollut nyt useamman kerran ongelmana, että kun jotain on päivittänyt, niin aina jossain joku rasti vaihtaa paikkaa ja sitä on saanut etsiä kissojen ja koirien kanssa, että saa koneen toimimaan. Nyt sitten lakkas useempi ohjelma toimimasta totaalisesti, lopulta sain onneksi avun Nortonen tuki henkilöltä... en meinaan olis ikä päivänä löytänyt itse sitä ongelman aiheuttajaa mistään. Ei meinaan tullut mieleen alkaa etsiä ongelmaa virranhallinta asetuksista. Siellä nyt kuitenkin on semmonen suositus, kuin ota käyttöön nopea käynnistys. Asia on vain niin, että tuolla ei ole mitään merkitystä tai virkaa, paitsi että se estää monen ohjelman käytön. Hirmu kiva juttu. Minulla kun tuo vaikutti siihen, että chromen nettiselain ei enää toiminut, sain sen asennuksen poistettua, mutta en ladattua uusia asennuksia, palomuuri lakkasi toimimasta, en saanut asennettua tai poistettua mitään, eikä ohjelmatkaan avautuneet. No onneksi se explorerin selain toimi ja sain tuen avulla tuon sitten klikattua pois ja poistettua sekä asennettua virustorjunnan uusiksi, koska tuo oli myös vahingoittanut virustorjunta ohjelmaa. Eli hirmusen kivoja tämmöset päivitykset, jotka tekee sun koneesta haavoittuvan ja niillä ei oikeesti ole mitään virkaa ja että ne on vielä suosituksia... tiedän nimittäin, että niitä ihmisiä on paljon jotka ei uskalla muuttaa suositusasetuksia, kun eivät ole tietokoneen kanssa niin paljoa tekemisissä. Että simmosta ihanata.

Ja muuten syö aika lailla naista, että kun on aivan upeita lenkkikelejä, ei pääse juoksemaan. Kun tuo kurkku asettuis pian, että pääsis taas vetämään lenkkarit jalkaan ja menemään.

Lenkkareista tulikin mieleen. Oliskos jollakin tarvetta futisnappiksille?


Koko ois 28 ja ihan hyvässä kunnossa ovat. Jos on nii hihkaskoon mailitse, nuo lähtee tarvijalle 5 €. Tietty postikulut mukaan jos tarve vaatii.

Ihanaa viikonjatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kylläpä se huivi onki upea <3
    Mä oon sitä ohjetta katellu, mutta jotenki se ei vaan oo avautunu mulle. Nyt en ees muista, mikä siinä oli onkelma.
    Vaan on kyllä niin kaunis huivi, että ehkäpä nämä kuvat auttaa asiassa :-D

    VastaaPoista