lauantai 16. marraskuuta 2013

Tinnituksen pelossa oli pakko...

Kröhöm.... kyllä mä pysyin lujana, puoli kahdeksaan eilen illalla. Sitte ne langat piti jo niin kovaa älämölöä, että oli pakko hiljentää ne, etenkin kun vielä illan mittaan oli pompannut mieleen täydellinen ohjekin niille. Eilisen aikana sitten syntyi ensimmäinen sukka ja tänään pikkuhiljaa toinen, olihan hitsi vieköön nopeet tehdäkkin ja ihanat tulikin. Näissä tunnelmissa sitten päättelyn jälkeen nautin kaffit viiden aikaan.


Marraskuun sny paketista tulleista pallas keristä syntyi aikuisten Lise-Lotet. Alkuperäinen vauvasukkaohjehan löytyy täältä. Olen miettinyt omaan jalkaan soveltavani tuota ohjetta, mutta kuinkas kävikään... ei tarvinnutkaan, koska tässä vähän aikaa sitten Villaa Sukissa-blogin Mari julkaisi ohjeen aikuisille. Kuinka ollakkaan tuo herkkulanka siis huusi päästä Lise-Lotte sukiksi.


Pakkohan se oli sitten ottaa ne niille Snyni lähettämille puikoille ja aikasta reilusti lankaa vielä jäikin, ideaa sillekkin jo on. Nyt kuitenkin aion välistä tehdä noita keskeneräisiä ja koruiluihinkin olisi tarkoitus tässä vielä tarttua tänään tai huomenna. Ohjeesta poikkesin kantapään ja kärjen kanssa, kantapään tein pyöristettynä ja kärjen sädekavennuksilla. Mikäli olisin tiennyt lankaa jäävän noin reilusti, olisin ehkä tehnyt varsiin useamman toiston mallikertaa.


Vaikka eipä sen puoleen ihan kivan mittaiset tuli näinkin ja todella istuvat jalkaan hyvin ja ovat niin pehmoisetkin, että lurps!


Mietinkin jo tuhoavani tuolta muutaman paksumman langan, joista kerästä tehty toisen sukan kärki tähän malliin. Riittänee vallan hyvin tämän pituiseen varteen himpun vajaat kerät. Ja sitten jotain ihanaa ja uskomatonta.


Nämä ruusut. Tässä yritin kuvata tuota pientä kuoliota noissa uloimmissa terälehdissä. Vielä kuitenkin nämä viisi ihanaa kaunotarta ovat ihan hyvässä kunnossa. Ihmeellistä tästä tekee sen, että sain näitä kymmenen kappaleen kimpun, viisi siis poistunut joukosta. Ja siis se ihmeellisyys, sain nämä ruusut äidiltäni 5.10. eli nämä ovat yli kuukauden olleet sulostuttamassa ja tuon kummemmin nämä viisi ei vielä ole kärsineet. Hyvään säilymiseen on mahdollisesti vaikuttanut, että kukat koristavat parveketta ja otin ne vain kuvaus rekvisiitaksi sisälle... meillä kun on eräs nimeltä mainitsematon kukkia syövä olio....


joka söi sitruunamelissankin viikossa ja se oli todella iso kun sen kotiin toin. Kotimme viherkasvit ovatkin korkealla ja noille ruusuille ei tullut tehtyä riittävän korkealle tilaa vaan ne jäivät ensimmäisen yönsä jälkeen pysyvästi parvekkeelle. Sinne kun siirrän aina ruusut viileään yöksi, paitsi talvi pakkasilla.

Esikoinen toipuu hyvin ja alkaa jo kovasti turhautumaan kotona nysväämiseen. Onneksi on jo sen verran iso, että ymmärtää miksi ei saa ulos vielä lähteä. Ja hurjan ylpeä olen hänen sairaalassa olemisestaan, kyllä sen verran pisteltiin ja lääkittiin, mutta kaiken antoi nätisti tehdä. Enemmänkin oli erittäin kiinnostunut kaikesta ja kyseli kovasti. Kanyyli oli erityisen kiinnostava, kaikki veren ottamisen ja lääkinnät seurasi tarkkaan ja kovasti kyseli sitä poistettaessa siitä sekä tutki millainen se oikeen on.

Sitten snylleni vastauksia:

1. Lukeminen on jäänyt vähemmälle käsitöiden vallattua mielen, mutta välistä tulee kirjojen ahmimiskausi. Viime aikoina on tullut ehkä eniten luettua vampyyrijuttuja, eli aika kevyttä linjaa mennään... Janet Evanovich ja hänen dekkarinsa ovat ihan ehdottomia, niistä yhdeksän ensimmäistä omassa hyllyssä. Mistä tulikin mieleen, että pitääpäs taas katsoa josko kymppi jo löytyisi. Linda Howard täyttää hyllyä myös.

2. Punaista ja kultaa yhdessä sekä valkoista ja hopeaa yhdessä. Nämä ovat aika olennaisia meidän joulukoristeluissa.

3. Ensimmäisenä tulee mieleen mitä haluaisin oppia neuleissa, niin kantapään teko sukkaan jälkikäteen ja varpaista aloitettaessa pyöristetty kantapää... varpaista aloitettaessa en osaa tehdä kuin tiimalasin. Myöskin se kirjoneule houkuttaa, mutta samalla kauhistuttaa. Yleensäkkin kaikkea kiinnostaa ainakin kokeilla.

4. Jouluaaton saamme toivon mukaan viettää jälleen vanhempieni luona. Joulussa on tärkeää läheisten kanssa oleminen, rauhoittuminen ja lasten riemu ja jännitys.

Toivottavasti näistä oli sinulle apua. Ja tuohon kirjallisuuteen olisi helpompi vastata vaikka mailitse, koska minulla on aika hurja määrä kirjoja itsellä, suosikkikirjailijat tulee ostettua automaattisesti sinne.

Nyt iltahommiin poikien kanssa. Oikeen rauhallista lauantai-iltaa teille ihanaiset!

7 kommenttia:

 1. käääääääk..nuo sukat ON ihanat. voi *kirosana*kun*kirosana*kun ei ihminen osaa tollasia pitsineuleita tehdä. miulla ei vaan*kirosana*juokse ajatus tuon ohjeen mukana ei sitten huonostikkaan..pah..en kestä!

  VastaaPoista
 2. Täytyy vaan ihailla, kun joku osaa moisia tehdä tosta noin vaan :)

  VastaaPoista
 3. Ihana malli ja kauniin väriset sukat. Välistä miestäni komennan että jalat pois pöydältä. Mutta jos mulla ois noin kauniit sukat, niin varmaan itse nostaisin jalat pöydälle ja ihailisin niitä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vastauksista! :) Ja mieltäni ilostutti se, että osuin (taas) nappiin :) Saatan ehkä miettiä sinulle jouluksi haastetta, ehkä en.. Katsotaan. Paketista unohtui yksi juttu, mutta katsotaan, josko olisi jossain vaiheessa välipalan aika... ;)

  - SNY#20

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat sait ohjeella aikaiseksi! Kauniit! <3

  VastaaPoista