lauantai 14. kesäkuuta 2014

Erilainen samanlainen

Loma viikolla mehtäpirtin vierailulla oli yksi aiheemme opettaa mehtäemäntä varpaista aloittaen neulomaan sukkaa pyöröllä ja minä otin itselle kaksi kerralla, että sain näyttää tuplaten miten magic looppi varpaista tehdään. Tässä sitten lopputulos, joka valmistui kotosalla.


Näyttäähän tyhmältä tässä kuvassa, mutta ihanat näistä tuli. Nyt sitten mietin teenkö toisen vastaavan parin vai jotkut muut lopuista langoista. Eihän nämä paljon lankaa meinaan vieneet. Tiimalasikantapään sain neuvottua, mutta itse tein näihin jälkeen päin ja siksi ne näyttääkin näin tyhmältä tässä kuvassa. Näistä tuli kyllä just passelit ja lanka on todellista herkkua...


Lankana siis Zeldan Serene dippaukset nimeltään Heppu ja Maureen, Bfl 80% nylon 20% ja sadassa grammassa metrejä 365. Ja mikäli en ole jossain välissä sekoittanut lappuja, niin turkoosi on Maureen ja marjapuuro on Heppu... on vain hyvinkin mahdollista tuo sekoittaminen.


Vähän jäi löysäksi tuo resori, mutta tasoittunee pesun myötä. Kuvattu meinaan het suorilta. Puikkoina oli KnitPron karbonz pyöröt, 2mm ja 100 cm. Silmukoita oli 56. Tuo Heppu teki kivan raidan sukan ympäri tummemmalla, näkyy ylemmässä kuvassa parhaiten. Ja sen kantapään siis tein sen oman säädön mukaan jälkikäteen pyöröillä senkin.


Lanka on todellakin herkkua. Ja noita varastoja siivotessani olin innoissani kun huomasin, että kyseistä lankaa Zeldan dippailuina on varastoissani useampi kerä, jihaa... Rakastuin todellakin tuohon lankaan, on aivan ihanaa neulottavaa ja pinnasta tulee rouhea sopivalla tavalla. Vaikkahan kaikki Zeldan langat on mulle herkkua... varastoistani huomaa sen kyllä... enää en sentäs vain hipelöi niitä vaan teenkin niistä töitä. Ensimmäiset kun aikanaan tilasin, en raskinut niitä käyttää... tänä keväänä olen toisesta tehnyt sukat ja toisesta ensimmäisen kerran tilauksesta on sukat tulollaan. Useamman tilasin ennen ensimmäistä työtä senkin muistan.

Kuvausta tässä mietin, on meinaan pari huivia valmiina... Snyni viime kuun pinkeistä langoista siis tuli häneltä saamani ohjeen mukainen huivi ja itse asiassa mietin niistä liloista langoista tekeväni toisen samanmoisen, ihana huivi ja ihana lanka. Lisäksi on pidempään hilloamastani Pirtin kehräämön karstalangasta viimein tehty huivi, jonka ohjeen taas mehtäemäntä toteutti heti Sny paketista tulleesta vironvillasta. Vieläkin nauramme noille jutuille Sny kierroksesta, kun vastailin puuta heinää ja olin täysin ummikko mm huivineulan suhteen... en tiennyt yhtään mikä se on. Heh, hauskaakin tuo salailu oli ja pisti aivonystyrät koville välistä.

Unohtui kuva ottaa, mutta esikoinen teki eilen jotain aika hienoa... kysyin auttaako ruuan laitossa, halusi auttaa. Itse pesin uusia perunoita ja tein salaattia ja samalla kerroin mitä tehdä, esikoinen meinaan teki jauhelihapihvit... minä kerroin mitä ottaa ja mistä ottaa ja minkä verran laittaa. Ainoastaan mausteet laitoin hänelle, ettei lorahda liikaa. Ja osan pihveistä muotoilin minä... että saimme ajallaan uuniin ja kun ensimmäisen näytin miten tehdä malliksi. Oli muutes hyviä. Mutta oikeasti olen todella ylpeä kuinka hyvin hän kaiken teki, ohjeistin kuitenkin tietyssä järjestyksessä ihan sen vuoksi, että saa vahingon helposti korjattua jos sattuu, mutta oli ihan turha pelko. Ja jopa osittain oivalsi itsekkin ja kysyi teenkö nyt näin. Olisi halunnut salaatinkin kanssa auttaa, mutta uskaltanut päästää siihen enempää kuin pestä aineksia... mies meinaan teroitti veitset just ja ovat hurjan teräviä. Sipulikin jauhelihapihveihin oli siis valmiiksi pilkottu, muuten en puuttunut paitsi ne mausteet ja olisi varmaan nekin hoitanut jos olisin hoksannut sanoa että esim pistää teelusikkaan ensin maustetta. No seuraavalla kerralla sitten.

Mulla on hippasen nyt huivibuumi päällä ja muutama nilkkakorukin tässä tulollaan... hmm, kaikkea olis mielessä... mutta nuo työt haittaa harrastuksia, etenkin kun se juokseminenkin vie oman aikansa. Tässä viikon aikana on miehen kanssa käyty kaks kunnon lenkkiä juoksemassa, kymmenisen kilometriä molemmat. Enemmänkin olis käynyt mutta ne työt ja perhe-elämä vaatii aikansa. Ollaan kyllä paljon juteltu ja tyytyväisiä siihen, että osaamme ottaa maltilla nykyisin, eli ei ahdista ne lepopäivätkään niinkuin ennen ja tahti ei ole täysillä heti alusta lähtien ja ihan piippuun, vaan sopiva rytmi ja hyvä olo ovat pääasiassa.

Lisäksi tässä perjantaina futiksen mm-kisojen alkaessa muistin värttinän ja himpula vieköön, nyt tulee jo aika hyvää jälkeä, sopivan ohutta, ettei kerrattuna ole peukalon paksuista, eli siitä jotain saa tehtyäkin sitten ja helppoa toimia peliä katsoessa. Toisethan kehrää rukeilla ranskan ympäriajon aikaan omaa turneetaan... minä nauroinkin miehelle, että mulla on oma värttinä turnee mm-kisojen aikaan. Ja pakkohan tästä aiheesta on sanoa, että olihan eilen aika mielenkiintoinen Espanja-Hollanti peli... oli aamuvuoro töihin, mutta ei siinä voinu lähteä nukkumaan ei sitten millään, oli simmonenkin ilotulitus. Onneksi huomenna on vapaa, kun yöllä tulee Englanti-Italia yhden aikaan, sehän on ihan pakko kattoa. Ja kyllä, myös minä olen omaa suosikkiani veikannut voittajaksi... onkin vähän yllättäjä. Heh, ja kun aikanaan arvailtiin hupparini joukkuetta (Espanjasta Alicantesta Herkules) ja esikoisen joukkueen viime kesän valmentajaa (VPS ja Suomen maajoukkueen maalivahti, Henri Sillanpää), esikoisen futisinto loppui, ei ihme kun jo tuon ikäisenä treenejä kuusi seitsemän kertaa viikossa ja nyt on vain perheen pelailua. Mutta siis aiheeseen sitten takaisin... eli jatketaan tällä linjalla ja nyt se joka ensimmäisenä arvaa mikä se minun todellinen yllättäjä voittajaveikkaus on, saa jotain kivaa. Ja nyt en vielä tiedä mitä kivaa se on, se katsotaan sitten arvaajan mukaan. Kommentteja sitten kannattaa lukea mikäli ei heti tule oikeaa vastausta... tulee lisää vinkkejä sinne.

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

21 kommenttia:

  1. Ei ollut Hollanti. Hyvä arvaus sinänsä, toisaalta hyvinkin mahdollinen. =) Mutta minun veikkaus ei ehkä ihan näinkään mahdollinen tilastojen mukaan... mielestäni kuitenkin kyllä. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja arvausten määrää en rajoita, eli uutta arvausta vain. =)

      Poista
    2. Ei sekään. ;D Onko seuraava jesari ketju... nyt keksin senkin tekemisen... ;P

      Poista
    3. No ilman muuta. Vastaan englanti.

      Poista
    4. hei nyt mie muistinki jotta eihän siellä taida olla edes koko englanti pelaamassa..hmm..ootas kun mie mietin mikä vois olla joku todellinen yllättäjä..

      vastaaaaaaaan:kamerun(nyt en kyllä tiedä, että onko tääkään siellä satavarmasti, mutta muistelen kuulleeni eilen telkkarissa.

      Poista
    5. Kyllä se enklantiki siellä on, ei vaan ole sekään. Mutta tuo Kamerun on jo lähempänä.... meinasin nimittäin ensinnä sen valita. =)
      Heh, kukkaa muu ei näköjänsä uskalla arvuutella. ;D

      Poista
    6. Nyt menee ihan hatusta. Norsunluurannikko.

      Poista
    7. Kissa tyttö näköjään oli arvannut samaa joten vastaan Ecuador

      Poista
  2. Eilalle tiedoksi, vahingossa poistin viestisi, vastaamaan aloin ja vähän lipsahti... mutta maata haetaan ja hifki on sieltä teitin suunnalta oleva joukkue, ei siis maajoukkue. =)
    Ja minä sitten taidan olla muodissa mukana sukkieni kanssa. ;D

    VastaaPoista
  3. Voi kun hauskat. Erilainen oikeaa ja vasempaan ja voihan niitä vaihdella.

    ps. tuli mieleen siitä pöllipöydästä. Raaskisitko uhrata jonkun nätin pitsiliinan ja maalata aerosolimaalilla siihen päälliseen sen läpi kuvion. Olisi liina ilman liinaa :)
    Ja jakkaraan voi tehdä niin monenlaisia pehmusteita etten osaa yhtä sanoa :)

    VastaaPoista
  4. Norsunluurannkikkoa veikkaan. Kamerun on ollut myös joskus suosikki joukkueeni ::)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se oli. Kassotaas mitä kivaa mä sulle keksiin. =)

      Poista
    2. Vaikkakin näkyy nimi olevan väärin kirjoitettu :) Täytyy jatkaa kutomista. Olen saanut jo useita kierroksia vartalo-osaa. Yritän saada sen tässä kuussa valmiiksi . Juhannuksena on aikaa kutoa se loppuun. Laitan kuvan sulle kun on valmiina.

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Ja kiva sukat olet tehnyt. Ja oma projektini on päässyt mukavasti alkuun kun vihdoin tajusin ettei niitä merkkejä liikutella :) Saa nähdä mahtuuko se minulle päälle. Ja jos ei tuo tärpännyt niin uusi arvaus Uruguay vaihtoehtojahan riitää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lisäksi tuohon jalkapalloharrastukseen, se on sääli että on liian totista hommaa jo nuorella iällä. Toiset vetää liian monet harkat jo pienille ja sitten jos ei käy harkoissa niin et saa peliaikaa. Sekin vielä että aletaan jakamaan pelaajat jo hyvin pieninä hyviin ja huonoihin. Harmi että ei saa pelata ihan pelaamisen ilosta ja sitten vanhempana jos kiinnostaa niin paljon voisi lisätä treenejä ja jakaa sitten eri tasoisiin porukoihin. Kaikki ei edes ole alussa hyviä ja voi kehittyäkin ja oppia eri tahtiin kuin muut. Täällä tämä on myös ongelma josta vanhemmat valittaa ja aiheesta :)

      Poista