lauantai 16. huhtikuuta 2016

Räpylät

Minullahan siis työnkuva muuttuu, tuuraan työkaveria hänen äitiyslomansa ajan. Jo syksyllä bongasin Ullaneuleesta vauvan ankkasukat. Ihastuin välittömästi, mutta ei ollut ketään kenelle tehdä kyseiset sukat. Kunnes nyt tajusin, että voin tehdä ne työkaverilleni. Tuumasta toimeen.


Muutin kantapään tiimalasiin, jotenkin se tuntui paremmalta. Muuten mentiin ihan ohjeen mukaan. Näistä vaan tais tulla versio sammakko, kun sopivaa lankaa oli vain vaaleanvihreänä. Lankana oli Novitan Wool. Puikkoina pyöröt olikos ne nyt sitten 3 vai 3,5 mm, enpä ole varma. Lankaa kulu 40 grammaa.


Työkaveri ilahtui sukista ja minä sain ne vihdoin tehdä. Mutta siitähän se ajatus sitten lähti... Jo tehdessä pyörittelin ajatusta miten tehdä aikuisten versio ja tadaa... mulla on räpyläkotitossut.


Ohjeenkin kirjottelin ja mikäli joku haluaa kokeilla toimivuutta niin kerro ihmeessä, pistän mailia tulemaan. Lankana näissä herkullinen Zeldan padalta aikanaan hamstrattu Serene värjäys seiskaveikkaa nimeltään Rouva Oranssi. Lankaa kulu 75 grammaa ja puikkoina näissä oli 2,75 mm KnitPron zingit. Näistä tuli ihanat tossukat kotiin.

Loppuviikko onkin ollut kahden leijonaemon murinaa kera yhden uroksen. Meillä kun taloyhtiön hallitus alkoi kenkkuilemaan ja mehän ei hyväksytä lasten huonoa kohtelua. Meillä on talon edessä asfaltoitu pihatie/pelastustie. Tiellä on vielä leikkiviä lapsia merkki... Meidän pojat ja alakerran poika ovat pelanneet tuossa tiellä, heillä on käytössä alakerran pojan maalit. Maalit säilytetään heillä kotona ja ovat sen verran keveät, että pojat voivat itse niitä siirrellä. Pojat siirtävät maalit heti pois edestä jos joku autolla tuosta ajaa tuomaan esimerkiksi painavia ostoksia. Alakerran leijonaemo sai sitten isännöitsijältä huomautuksen, jossa ilmoitettiin hallituksen päättäneen kieltää pelaamisen tuossa. Perusteena pelastustien tukkiminen (mitä tuo ei siis ole, maalit eivät ole mikään kiinteä este), sekä rapun sotkeminen ja siivouskustannusten kasvaminen. Ensinnäkin rappua ei sotketa, vaan tähän aikaan vuodesta rapaa tulee kengissä sisälle joka tapauksessa. Eli on normaaliin elämään kuuluvaa. Toiseksi siivoja tuskin saa palkaa sen enempää vaikka rappu vähän kuraisempi olisi, pojat eivät kuitenkaan leiki rapussa ja talon asukkaina heillä on ihan oikeus kulkea rapussa kotiin ja ulos. Ja tosiaan tuo ei ole pelastustien tukkimista, kun maalit eivät tiellä ole poikien muuta leikkiessä ja tosiaan koko talon asukkaat tietävät poikien ottavat maalit välittömästi edestä mikäli joku auto siitä tulee. Pojat myös seisauttavat pelin, jos koiranulkoiluttajat menevät ja muutenkin ihmisten kävellessä ohitse.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja vieläpä alkoi haistatella miehelle, kun menimme kaikki kolme puhumaan tästä huomautuksesta hänelle. Mielestäni asiatonta käytöstä puheenjohtajalta, kun me ihan asiallisesti hänelle puhuimme ja kerroimme mielipiteemme. Mehän sitten aloimme selvittää asioita, niin hallituksella tai isännöitsijälle ei ole mitään laillista oikeutta moista kieltoa asettaa. Lisäksi olimme yhteydessä palotarkastajaan ja saimme häneltä lausunnon, jossa ilmoitetaan että pelit eivät ole missään muotoa pelastustien tukkimista.

Arvatkaapa oliko pojat pelaamassa välittömästi kun saimme tämän lausunnon. Vielä ei ole tullut kukaan hallituksesta sanomaan mitään. Taisivat vain kokeilla josko saisivat meidät alistettua, mutta kun lapset hyökkäyksen kohteena ei mitään saumaa. Tässähän todennäköisesti on takana se, että lasten pelaamisesta lähtevä "meteli" nyt häiritsee sekä se, että kuulumme siihen osaan talon asukkaita jotka eivät ole tyytyväisiä hallituksen toimintaan ja kantamme on tullut selväksi.

Siitä olen erittäin onnellinen, että tuon puheenjohtajan alkaessa haistatella me pysyimme rauhallisina ja asiallisina. Eipä saa siitä asetta meitä vastaan. Meidän pojat ja alakerran poika olivat todella onnellisia kun kuulivat, että saavat jatkaa pelaamista. Pari päivää oli pelaamiset pannassa, kun halusimme tosiaan mustaa valkoisella ennen pelien jatkumista, nyt meillä on ja lisäksi isännöitsijälle lähtee vastine liitteineen ja faktoineen aiheettomasta huomautuksesta.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille! Meillä se onneksi muuttui iloiseksi ja ulkoilusta nautittavaksikin.

1 kommentti:

  1. Hienoja räpylöitä!
    On se jännä, miten aina on niitä, joille lapset ovat häiriöksi! Kaikkihan me joskus lapsia ollaan oltu. Ja eikös se ole hyvä että pelaavat ulkona eivätkä ole "mummoja potkimassa"(siis pahanteossa). Onneksi olitte lasten puolella ja selvititte asian.

    VastaaPoista