maanantai 4. huhtikuuta 2016

Sävärit langasta....

Täytyy sanoa itsekkin yllättyneeni, enkä niin "positiivisessa" mielessä, että seiskapeikko kerät antoivat todellisen sävärin... lähinnä tällin päin näköä. Samaan hengenvetoon voin todeta, että Siwan mainoslause: Siwa yllättävän lähellä tuli kyllä hyvinkin tutuksi... Mitenkä niin?

Eilen kävimme koko perhe ulkona syömässä ja kotimatkalla tuumasin miehelle, että maitoa pitää hakea, ajappas tuosta lähi Siwan kautta. Siinä sitten otin maitopurkin kaapista ja samalla silmäkulmasta näin viereisessä hyllynpäädyssä olevan jotain lankakeriä, net oli niitä seiskapeikon keriä, jotka yllättivät... Käännyin tottakai katsomaan niitä lankoja tarkemmin, että mitä ovat ja todettuani mitä ovat käännyin jatkaakseni matkaa ja PAM!!!! Siinä se oli yllättävän lähellä lähi Siwassamme keskellä käytävää rautainen kannatintolppa, semmonen kakkosnelosta vastaa, eli aika ohut. Ennen en ollut sitä huomannut laisinkaan, mutta nyt huomasin... niin huomasi silmäkulmakin... 


Ja varmuuden välttämiseksi kerron, kuvissa on sama silmä. Ylemmän kuvan otti mies ja alemman minä itse, kun yritettiin saada kunnolla tuo patti näkyviin. Se maitopurkkikin lens käsistä ja meni rikki, myyjä hiukan katsoi hitaasti kun mua jo nauratti kassalle tullessa ja ojennan hänelle rikkinäistä maitopurkkui, että tämä tipahti mulla lattialle ja meni rikki. Kerroin sitten mitä siinä oli tapahtunut niin alkoi jo myyjääkin hymyilyttää ja hänkin totesi sen tolpan olevan aika hankalassa ja yllättävässä paikassa. Liekö joku muukin käsityönarkomaani tehnyt samoin tuttavuutta.


Voinette uskoa, että miehen kanssa oli hauskaa, etenkin kun naurun lomasta kerrottuani mitä tapahtui sain vielä tuumattua tuon Siwan mainoslauseen. Ja voin kertoa, että tänään jo näkee muutkin millaisen säväyksen sitä voi yhdestä lankakerästä saada.

Me kun vielä viljelemme hurttia huumoria keskenämme ja piti lähteä lenkkariostoksille, niin mies tuumasi, että menet myyjälle selittämään, että tarviit lenkkarit, joilla pääsee juoksemaan nykyisiä lujempaa miestä karkuun. No ihan en kuitenkaan näin aloittanut keskustelua myyjän kanssa. Tuli todettua, että tarviin uudet lenkkarit, kun jalat alkoi oireilla eilisen reilun 13 kilometrin lenkin lopussa. Tänään sitten hain uudet ja sainkin taas oikeen unelmat, oli kyllä asiansa osaava myyjä. Kertomani perusteella ohjasikin minut ihan eri malliin mitä olin hakemassa ja kyllä napakymppi, heti tunsin kun kengät jalkaani vedin, että ne on tässä. Ja eilisen lenkin oireet ei tuntunut missään kun kävin ystävän kanssa tänään aavistuksen vajaa kuusi kilometriä juoksemassa.

Kuten huomaatte, juoksuaika on todella alkanut. Lenkille, lenkille, lenkille... tästä syystä on käsityöt jäänyt hitammalle tahdille. Pari isoa projektia ja monen monta pientä, kulloisenkin ajan sekä väsymyksen tilan puitteissa tehdään sitten tilanteeseen sopivaa käsityötä. Eli paljon kesken ja kun jokaista vuorollaan pätkän tekee on tiedossa melkonen pläjäys jossain vaiheessa.

Nellin juoksuaika sitten loppui lyhyeen. Ja kuten kuvasta näkyy neiti nautti täysin rinnoin, kun saatiin sukkapuku tänään pois.


Niin joo ja olihan se vielä semmonenkin juttu, että töissä tuli mukavia juttuja. Kohta alkaa työvuorot olemaan säännölliset ja lähinnä aamua, ensin vähän opetellaan ja sitten uusi juttu vastuulleni. Mukavaa vaihtelua, ainakin noin vuodeksi tiedossa.

Niin ja meitähän saa ja voi käydä vielä tämän viikon sunnuntaihin saakka äänestämässä. Hurjasti ollaan jäljessä niistä kärkimääristä, mutta tänään tuli virallista sähköpostia, että on todettu pariakin erilaista huijausta, että kenenkään peli ei ole vielä menetetty, vaan äänet tarkistetaan manuaalisesti ja äänistä poistetaan nuo äänestyskoneita käyttäneet yms muut. Eli käykäähän vielä antamassa ääniänne... jospa edes se kaksisataa saatais rikki, mielummin enemmänkin. Sehän ei kuitenkaan ole huijausta vaikka antaisitte äänenne joka päivä, koska siihenhän nimenomaan kannustetaan jo järjestäjänkin puolesta. Lisäksi sen verran, että esimerkiksi urheilukassi on eräälle tulossa. Ja äänestämässä siis voi käydä täällä. Ja äänestyksessähän siis valitaan team Finlandin edustajat Saksaan Fisherman's Friend Strongman runiin.

Mukavaa huhtikuuta teitille!

2 kommenttia:

  1. No hui kauhee! Ihme, ettei ole mitään teippivaroituksia tms tuollaisessa tolpassa. Mulle on kerran käynyt samoin citymarketin kassalla... Onneks ei tullut ihan yhtä komiaa kuhmua kuin sulle.
    Ääni käyty antamassa!

    VastaaPoista
  2. Meidänkin perheestä löytyy Nelli-kissa, neljästä kissasta vanhimmainen :)

    VastaaPoista