perjantai 30. toukokuuta 2014

Kotona jälleen...

Olihan hauska reissu, nyt on treenattu vatsalihaksia oikeen urakalla ja samalla tuli kyllä sitä ikääkin het ainakin sen kymmenen vuotta lisää... Kiitos vielä sinne Mehtäpirttiin tästä huisista puolesta viikosta. Kyllä sitä vaan voi luoda uskomattomia ystävyyssuhteita täällä blogistaniassakin. Ja voin kertoa tästä tulee piiiiiitkä postaus.

Junassa ensimmäiset naurut sain juniorin puolesta...


Istui tuolla jalkatilassa poju lueskelemassa Akun taskaria.... hetken päästä...


Istuksi käsinojalla kattelemassa maisemia ja huokaisi minulle: "on tää matkustaminen rankkaa!" ja hyvin voipuneella äänellä vielä. Hienosti poju pärjäsi molemmat reissut junan vaihtoineen. Eilen kotiuduttiin sitten siinä yheksän huudeilla.

Mehtäpirtissä maanantai iltana sitten oli tunnelmat tämmösiä lapsosten nukkuessa...


Kässyjä kesken muutama, mutta tuossa met keskityimmä luupaten varpaista aloitetun sukan tekoon, opetin mehtäemännälle tekniikan ja hyvin lähti sujumaan. Minä otin kaks sukkaa kerralla ja aloin näyttämään mallia. Monta kertaa on tuosta puhuttu puhelimessa, että kun se on oikeesti heti toisella jakelussa kun vaan saat näytettyä mutta selittäminen puhelimessa vaikeeta, tulipahan todettua että näin todellakin on.

Tiistaina ohjelmassa oli paikallisessa lankakaupassa vierailua ja lapsosille jotahin kivvaa... juoniori ja keskimmäinen minimehtäläinen sitte pääsivät ratsastamaan, ponin kuvaa voi käydä ihailemassa tuolla pirtin puolella. Ihana kiltti vanharouva Etta. Siitä sitten illalla heitimme lankaa vyyhdille... ostettiin molemmat 300 grammaa valkosta lankaa ja siitä sitten tekasimma vyyhtejä odottaen lapsosten uni aikaa... Herra mehtäläinen lämmitteli saunaa ja met otimma mun cool aid varastot esiin ja alotimma pienen rumban keittiössä ja vessassa värjäten lankoja... niistä kuvaa hetken päästä. Ensinnä kuvaa sitten tuosta tiistai illasta...


Saunottiin värjäilyjen jälkeen pari tuntia ja sitten se YÖ siinä hujahtikin parantaen maalimaa ja nauraessa... yhen äkin huomattiin, että kello on hiisi vieköön hippasen vajaata viis. Asian pelasti se, että lapsoset jostain syystä päätti juurikin keskiviikkona nukkua kymmeneen, jess!!!

Keskiviikkona sitten saimma nuo meitin värjäykset kerittäväksi, olivat kuivuneet sopevasti saunassa jälkilämmössä yön aikana...


Vasemmalla mehtäemännän langat ja oikeella mun. Nuo keltainen ja vaalea pinkki olivat 100% villaa ja totesimme että sehän värjäytyy todella tasaisesti noilla cool aideilla, nuo kaksi muuta olivat minulla nallea ja eipä tullu tasaista, etenkin tuohon vihreään jäi tooooosi paljon valkosia kohtia, mutta ihania niistäkin tuli.Noissa kuvissa näkyy todi hyvin tuo keltasen ja vaalean pinkin tasaisuus... mitähän ihanata noista sitten tekiskään... kun ovat molemmat vaan 50 grammasia keriä.

Ja voi jeskamandeera että tuo keriminen voi oikeesti olla hauskaa... maha kipeenä hekotettiin ja remahdeltiin nauruun, kumpikaan ei kauheesti mitään sanonu toisilleen mittään. Lisäksi meillä oli ohjelmassa hiukan lisää shoppailuja. Illasta unohtui kuva ottaa, mutta usotteko, että siihen kuului hippasen sipsejä, dippiä, sukulaatia ja muuta namia sekä kässyjä ja tellun seuraa.

Eilen sitten ennen kotiin suuntaamista paljastin salaisuuden, tokikin ihan luvan kanssa. Kävipä nimittäin niin hauskasti, että minä arpouduin Sny kierrokselle mehtäemännän pariksi. Minä vielä mietin ilmottautumislomaketta täyttäessä, että laitankos emolle siitä maininnan, että todella hyviä ystäviä olemme, mutta sitten ajattelin ettei voi käydä semmonen tuuri että hänet parikseni saisin.... niinpä niin... saihan minä. Katoin mailin silloin työvuoron päätyttyä pukkarissa ja voitte arvata, että työkaverit katto vähän pitkään ku mä räjähdin nauramaan ja hoin vaan, tää ei voi olla totta. Hehee, mutta onnistuimpa vaan salaamaan, vaikkakin siinäkin tuli Herra mehtäläisen puolelta epäilyjä... olin riittävän vakuuttava sitten kuitenkin.

Snystä puheen ollen, maanantaina oli tullut kirjekuori paten matkassa...


Snyni pahoitteli ohjeen jäämistä ja oli sitten lisännyt vielä huiviohjeenkin. Oli siis kaksi yhtenä palana tehtävän paidan ohjetta ja todellakin kaunis huiviohje. Lisuna oli muutama maistiainen erilaisia teepusseja...


Malttaako noita edes käyttää... nyt tämä sitten miettii kovasti että minkä ohjeen tekee noista ohjeista ja paketin langoista. Snyni kirjoitti, että huiviohje vain oli hänestä niin herkullinen noihin lankoihin ja kyllä todellakin... että tekiskö paidan vai tekiskö kaksi huivia molemmista väreistä??? Siinäpä vasta pulma. Ja kun Sny vielä ehdotti niiden helmien lisäystä tuohon huiviin... apua!!!!

Mutta nyt mä alan kerimään lankaa... ehkä ei yksin ole välttämättä ihan niin hauskaa, mutta toisaalta voi tuoda huippujuttuja mieleen ja nauran sen takia. On meinaan meikäläisen boxin kesäsiivouksen aika ja noita kerimättömiä vyyhtejä on aika paljon, niin menevät sitte pienempään tilaan noiden laatikoiden järjestelyn kannalta.

Makoisaa viikonloppua teitille siellä ruudun takana!!!

5 kommenttia:

 1. Ha ha ha. .huippua oli kyllä juu. Maha on kipee mutta sehän vaan tosiaankin nuorentaa. Kiitos vielä kerran kun tulitte käymään.

  VastaaPoista
 2. Ensiksi KIITOS ♥

  Ja sitten asiaan. Voi että teillä on ollut hauskaa. Oikein tempauduin mukaan, kun luin jutun alusta loppuun. Ihana kuva kun poju istuu tuossa käsinojalla.
  Ja mitä herkkulankoja olette värjänneet, wau !

  On tämä netti aika ihmeellinen, kun voi saada hyviä ystäviä. Itselleni on käynyt jo monta kertaa , tosin näitä lähialueen naisia olen tavannut ja ollaan heti kuin vanhoja tuttuja.
  Kaksi haluaisin vielä tavata, mutta molemmat ovat aivan eripuolilla suomea. Mutta puhelimessa on mukavaa kuunnella heidän erilaisia murteitaan :D
  Ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 3. Aivan huippu teksti ja niin mukaansa tempaavaa.
  Kauniita lankoja tosiaan olette värjäilleet! Kauniit värit.

  Hih, ilmoittautumislomakkeeseen kyllä kannattaa maininta laittaa, jos löytyy joku hyväkin ystävä. Mieti, jos vaikka äitisi osallistuisi kierrokselle ja ei mainintaa ja äidin saisit pariksi :D. Mutta kun näin hyvin sait salaisuuden pidettyä, niin kyllähän se onnistuisi myös äidinkin kohdalla :D.

  Voin kyllä kuvitella, että repesit nauramaan, kun parin tiedot sait :D

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus!!!
  Ja mitä värejä ootte koolanneet :)

  VastaaPoista
 5. toi Queen of Hearts on aivan mahtavan ihana huivimalli. :)

  VastaaPoista