lauantai 2. tammikuuta 2016

Viime vuotisia vielä...

Äitee ja isä sai sukkaset pukilta molemmat. Isälle jemmasta kaivettua Zeldan dippausta (onneksi niitä on vielä monia jäljellä), seiskaveikkaa ja tottakai jäi punnittematta...


Äitille pinkkiä seiskaveikkaa kera murun sukista jääneen regian, pitkään on ollut tarkotus tehdä broken seeds mallilla sukat, mutta nyt vasta tuli tehtyä...


Isän sukissa puikkoina 3,25 mm pyöröt ja äiteen sukissa net zingit eli 2,75 mm. Isälle varpaista varteen yhtäaikaa, kera tiimalasin. Äitille perinteisesti varresta yks sukka kerrallaan ja tiimalasit näissäkin.


Pidemmätkin varret ois varmaan äitillä saanu olla. Isälle lyhyttä vartta ja mahdollisimman löysää, ettei purista tai kiristä...Ja mikäs sen parempi kuvaus aika kun saunan jälkeen uudet sukat lämmittämässä varpaita. Suoraan puikoilta jalkaan äitille ja isänki sukat vaatii sen ensimmäisen pesun tasottuakseen.

Uuden vuoden toivotukset lähti kera tämän kuvan...


... kera toivotuksen: Hyvää uutta vuotta. Perheen nuorin hyytyi jo vaikka raketitkin vielä ampumatta. No oikeastihan kissaa ei vahingoitettu millään tavalla, vaan kuva oli ihan lavastus. Tuo koristeena ollut kissapullokin päätyi lasinkeräykseen... se kun oli sopivan painava rakettien ampumisalustaksi. Raketit käytiin ampumassa kahdeksan maissa ja sen jälkeen herkkuja pöytään ja koko perheen leffa pyörimään. Oli ensimmäinen kerta, kun meidän perheessä raketteja ammuttiin. Esikoinen niistä kysyi voitaisko. Meillähän on molemmat lapset olleet herkkäkorvaisia ja kovat äänet siis sattuneet korviin. Ostettiin sitten pieni paketti ihan raketteja ei mitään paukkupommeja. Juniori oli ensin sitä mieltä, että saatte mennä keskenään ampumaan hän jää kotiin, lähti mukaan kuitenkin ja tykkäsi kovasti. Joten ilmeisesti jatkossakin me muutaman raketin ammumme.

Eilen sitten ajelimme anoppilaan kyläilemään ja kattokaapas kuinka mukavassa tunnelmassa anopin kanssa kilkuttelimme puikkoja ennen kotimatkaa...


En osaa tunnetta selittää, mutta oli aikasta upeaa. Takassa tuli, istumme sohvalla vieretysten molemmilla kutimet kädessä ja keskustelemme niitä näitä mieheni ja anoppini kanssa. Pojat temmelsi pihalla juuri sillä hetkellä papan kanssa. Meillä oli siis jalkalamppu valona ja muuten tunnelmaa loi kynttilät, jouluvalot ja tuo takkatuli... harmikseni tuo takkatulen upeus ei onnistunut kuviin kunnolla.

Tänään olinkin sitten jo taas töissä. Kotiin tultuani mies ei oikeen innostunut ehdottamastani perheen laatuajasta... kun tämä meidän ihana  hallitus päätti vapauttaa kauppojen aukiolot, niin johan mm. Prisma mainosti olevansa muistaakseni kymmeneen auki. Ehdotukseni oli siis, että lähtisimme shoppailemaan koko perheellä. Miestä kyllä nauratti ideani kovasti, johtuen siitä, että silloin kun tästä sunnuntai aukiolosta tehtiin päätös oli lehdessä jonkun paikallisen kauppiaan haastattelu, joka kertoi sunnuntai aukiolon olevan siksi hyvä, juttu että he voivat nyt viettää laatuaikaa perheen kesken lähtemällä shoppailemaan sunnuntaisin. Silloin kyllä tuli mietittyä, että on perheen asiat pikkasen huonosti, jos heidän laatuaikansa on sitä, että pääsevät sunnuntaina shoppailemaan. Ilmeisesti tämä perhe on ollut hajoamispisteessä kun sunnuntait oli vielä kaupat kiinni... Ei voi pieni ihminen käsittää tätäkään päätöstä vapauttaa aukiolot... siis oikeastikko nykyiset aukiolot eivät riitä ihmisille kaupassa käyntiin. Jos tätä perustellaan työpaikkojen lisääntymisellä yms... epäilen suuresti. Ihmisillä ei ole rahaa sen enempää kuin ennenkään, joten kulutus ei tule lisääntymään. Vastaavasti taas kaupoissa kulut nousevat ja sehän tiedetään mihin se siirretään, hintoihin. Eli ostovoima loppujen lopuksi pienenee, kauppojen menot kasvavat ja lopputuloshan on se, että yksikään kauppa ei siinä tilanteessa enää palkkaa uutta väkeä vaan kaupoissa tulee olemaan pienemmät miehitykset ja turvattomuus silloin kasvaa... ja niin voisinhan tästä paasata vaikka kuinka. Lisäksihän tämä sitten tulee tappamaan noita pikkukauppoja, joille nuo aukioloajat ovat olleet tähän saakka kilpailuetu.... nehän sitten lakkaavat pikkuhiljaa olemasta...

No joo, nyt eksyttiin ihan asian viereen. Tuntuu hölmölle toivotella ihanaa tätä tuoretta vuotta tuon pläjäyksen jälkeen... mutta kuitenkin tämän vuoden toivon olevan jokaiselle oikeen ihana.

2 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia! Olen samaa mieltä kanssasi tuosta kauppojen aukiolosta. Hevon kakkaa se mitään työpaikkoja luo ja hinnat tietenkin nousevat. Olin kaupassa öissä 80-90-luvun vaiheessa ja silloin aukioloajat piteni. Silloinkin oli luvassa lisää työpaikkoja ja mites kävi...Meidät osa-aikaistetiin, että silleen.
    Hyvää alkanutta vuotta sinulle ja koko perheellesi:)

    VastaaPoista
  2. Oi, mä voisin paasata vaikka neljä tuntia aukioloaikojen vapauttamisesta... Tähänkään asti ollut mitään sosiaalista elämää, kun olen kauppakeskuksessa töissä. Nyt meni ne taatusti vapaat lauantai-illat ja sunnuntaiaamut. Kysynpä vaan, että mitä se tekee meidän kaupantätien laatuajalle perheen kanssa. No, voidaanhan olla sit ens uutena vuotena töissä, ja juhannuksena ja äitienpäivänä ja pääsiäisenäkin. Mitäs sitä nyt ihmisellä muuta olis.

    Mut hei - kaikesta huolimatta oikein hyvää ja onnellista tätä vuotta meille kaikille <3

    VastaaPoista