perjantai 22. tammikuuta 2016

Ystävänpäivä säärystimet osa 1

Ystävänpäiväksi siis valmiit säärystimet, julkaisen pätkän kerrallaan tässä niin, että ne ennättää saada valmiiksi ennen ystävänpäivää ja vaikka tarvittaessa postiin. Mikäli tekee molempia kerralla niin ehtii tehdä vaikka kahdet ennen ystävänpäivää tai useammat.

Lankana ensimmäisissä jotka siis päätyivät pukinkonttiin siskolleni ja ovat hiukan erilaiset mitä nyt tulevat, oli Novitan alpaca wool, kaksi kerää pääväriä ja yksi kerä kontrasti väriä, juoksevuus 100m/50grammaa. Ja puikko koko 4 mm.

Näissä joista nyt ohjeen kera julkaisen vaihekuvia puikko koko on 3,75 mm ja lankana Ice yarns merino 140m/50g päävärinä ja kontrastina Drops baby merino 175m/50g. Eli ainakin päävärin langaksi vähintään tuon ice yarns merinon vahvuista ja puikoiksi 3,5 - 4 mm välillä olevat.
Säärystimet voi tehdä joko sukkapuikoilla tai pyöröpuikolla magic loopilla. Loopilla tehtäessä en suosittele kuitenkaan tekemään samalla puikolla mikäli neuloo kontrasti väriä saman kerän molemmista päistä, on meinaan langat hyvinkin solmussa. 

Ohjeessa kirjoitan puolet silmukoista ja toisella puolella neulotaan samoin, eli sukkapuikoilla neulojat neulovat kirjoitetussa ohjeessa ensin 1 ja 2 puikon silmukat ja toistavat saman puikoilla 3 ja 4. Olipas sekavaa mutta jos tarvitsee tarkennusta rohkeasti kysymään.

Eiköhän sitten aloiteta:

Luo päävärillä 48 silmukkaa (sukkapuikoilla jaa 12 s/puikko ja loopatessa 24s/puikko), yhdistä pyöröneuleeksi ja neulo 10 kierrosta 2 oikein 2 nurin joustinta.

Ota kontrasti väri työhön mukaan ja neulo sillä 2 seuraavaa kierrosta oikein.

Vaihda takaisin pääväriin ja neulo 1 kierros oikein ja 1 kierros nurin.


Silmukka merkki osoittaa sukkapuikoilla neulojan puikon vaihdos kohdan.

Ja tästä jatketaan...

Olisi kiva, jos mukaan lähtevät neulojat jättäisivät puumerkkinsä kommentteihin.

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!


6 kommenttia:

 1. Tarkoitus on lähteä mukaan, kunhan ensin etsin sopivat langat:D Paljonkohan pääväriä pitää varata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lukihan se ohjeessa. Minä höpsö:)

   Poista
  2. Kiva kun lähdet mukaan. :)
   Juu lukee se siellä. Olisiko ollut selkeämpää, jos olisin laittanut 100 grammaa pääväriä ja 50 grammaa kontrastiväriä?

   Poista
 2. Kiva haaste. Joudun nyt kuitenkin jättämään väliin, en uskalla sitoutua. Vie nää opiskelut niin paljon aikaa ja hartioita...
  Mukavaa viikonloppua, ja voihan olla, että surautan säärystimet vielä ohjeella jälkikäteen.

  VastaaPoista
 3. Pitääpä tutkailla lankavarastoa, suomivillaa jää uupumaan 50g.. ellen sitten nappaa kaupasta yhtä kerää. Mietin vain tuota tursuavaa lankavarastoani.. Jos sieltä löytys jotain muuta, tai siis taatusti löytyykin.. Meinaa vain ote lipsua varaston tyhjennyksestä.. Olen mukana siis, puikoille heti huomenna ja yövuoroon mukaan muutaman muun työn kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että lähdet mukaan. En noita alkuperäisiä punninnut, joten en tarkkaa määrää voi kertoa menekistä. Mutta ainakin kontrastiin riittää se harmaa. :)

   Poista