lauantai 8. helmikuuta 2014

Kirsikkapuu kukassa

Niinpä niin, hyvinkin keväistä tunnelmaa kuvaa otsikko. Kaikkihan lähti siitä, että lähdin tekemään Honka sukkia. Langaksi valikoitui hyvän aikaa (... lähes puoli toista vuotta) marinoitunut Zeldan värjäys Pikku Heidi. Tämä oli ensimmäinen häneltä ostamani lanka ja kun siitä ei meinannut malttaa tehdä mitään, kunnes nyt. On ne niin herkkuja lankoja ja niitähän varastoista löytyy... odottavat vain sitä täydellistä ohjetta itselleen, kun ei noista ihanuuksista tehdä mitä tahansa. Tälläkin viikolla kotiutui pari vyyhtiä, toiselle on jo ideaa, en vain ole ihan varma siitä, harkitaan siis.  Mutta siis Honka sukat...


Valitettavasti pimeät päivät tammikuussa tekivät sen, että värit on ihan liian hailut kuvissa. Muuten tein ihan ohjeen mukaan, mutta päätin kantapään tehdä jälkikäteen testatakseni joulukalenterisukkien ohjetta hiukan muokattuna ja sehän toimii. Niissä kun tehtiin kantapää sädekavennuksella, muutin sen sitten nauhakavennukseksi.


Tämä istuu omaan jalkaan todella hyvin. Toiseen sukkaan jäi pieni reikä sivuun silmukoiden poimimisesta, mutta toisessa sekin onnistui täydellisesti. Ihanat sukat ja tuo mallikerta sai hiukan ideoita muhimaan päässä, katsotaan nyt kun niitä ideoita muhii vaikka kuinka. Näitä sukkia tuli kuvailtua edestä ja takaa, kun oli kaikkea kivaa ykstityiskohtaa kuvattavana.Sukat tein jo tammikuun alussa, on siis kestänyt lähes kuukauden saada sukat tänne. Lankana siis Zeldan Pikku Heidi, Wild'n free värjäys. Puikkoina Knit Pro Karbonz 15 cm/1,5 mm. Silmukoita 66.Huippusukat ja tyytyväinen tekijä on siis lopputulema, eli todellakin kannatti tätä lankaa taas marinoida ja odottaa sitä täydellistä ideaa. Tuo väritys toi mieleen sitten kukkivan kirsikkapuun ja siitä siis otsikko.

Nyt on blogihiljaisuuteen syynä, tekeminen ja ideoiden pursuaminen. Koko ajan vauhti päällä ja ei malta alkaa bloggaileen kun se on sitten pois tekemisen ajasta. Palmikotkin olen selättänyt lopullisesti... on meinaan kolme työtä palmikoiden kera kesken... kahdet sukat ja yksi isompi työ. Tämä isompi työ on viimeisin ja vauhti sen kanssa päällä. Keskiviikkona hain langat ja joka päivä sitä on pätkän ennättänyt tehdä ja nyt olisi vapaata joten saa tehdä enemmänkin. Työkaverin pipokin tehty ja annettu.

Lisäksi tällä viikolla ilahdutti suuresti, että paikallisessa ilmaisjakelussa on ruusut ja risut palsta, jossa olin minä ihan nimellä saanut ruusuja työni puolesta. Pomoltani sain lisäksi pari lonkeroa kiitokseksi noista ruusuista ja siitä, että onnistuin säästämään hänen rahojaan toimimalla kun tilanne sitä vaati. Pieni summa isossa mittakaavassa, mutta aika hurja summa kertaluontoisena. Kummasti on hymyilyttänyt tällä viikolla siis töissäkin näiden ansiosta. Kyllä ne kiitokset vain kummasti kannustavat.

Ihanaa lauantai iltaa nyt toivottelen, iltapalaa ja sitten kaivamme dippisatsit esiin, minä tietysti tämän ison projektin kera, alamme katsoa putousta koko perhe. Huomenna luvassa lisää valmistuneita... mikäli maltan postausta tehdä kun nyt on vauhti päällä. Kommentteja tulee sitten teillekkin myöhemmin.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mitä muuta langoistasi saisi aikaan? =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Todellakin, todellakin. On pikkasen voittaja fiilis onnistumisesta. =)

   Poista
 3. Nätit sukat!!
  Zeldan langat tarvitsevat vähän aikaa ennen ne tuntuvat olevansa oikeasti "kotona" ja heidän pitää saada ensin kavereita muista Zeldan langoista samassa laatikossa ☺. Se selittää sitä kun kestää pikkusen pidemmän ennen lankaa pääsee puikoille, hih. Oletko sama mieltä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin samaa mieltä, ne vaativat sen täydellisen ohjeen, kun niitä on hiplailtu aikansa. =) Varastot kasvaa... muut langat tulee tiettyä tarkoitusta varten, Zeldan langat rakkaudesta itse lankaan. ;D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eihän Zeldan langoista muuat voi tehdä, kaunista vain. ;D Vai mitä?

   Poista
 5. Nätit on .... ja taas sitä hypitään pöydällä :)
  Ne sinulta saamani on niin sopivat ja ihanan läpöiset ♥

  VastaaPoista
 6. Onnistuneet sukat :) Itselläni on myös pari Zeldalta ostettua lankaa enkä vielä ole löytänyt täydellistä mallia niihin. Kypsyttelen vielä ideaa. Hyvä palaute ja kiitokset on aina mieltä lämmittäviä. Hyvää Ystävän päivää <3

  VastaaPoista