perjantai 26. syyskuuta 2014

Neuleita vai koruja vaiko vaikka molempia?

Jospa kuitenki jätän pläjäyttämättä ja postaan toisista huomenna. On vähän enten tenten olo, kun pitkästä aikaa sain aika messeviä koruideoitakin päähäni ympäristöstä... korviksilla vaan alotin... mutta lisää on tulossa. Nyt kun on vapaa viikonloppu ja vielä maanantaikin on aikaakin värkätä. Nii kummastako sitten postais ensinnä... no jos mennään yksinkertasesti valmistumis järjestyksessä nii ei tarvii pähkäillä. Paidan jälkeen lupasin tikuta net viistot valmiiks. Mut sit siinä tuli jotakii muuta ensin...

Tiedättekö kun hullunkiilto silmissä tikkuaa jotakii menemään ja kaiken liikenevän vapaa ajan käyttää siihen, että sais mahollisimman nopeesti valmista, kun on niin intona siitä työstä. Siis kuten mulla oli tuon Snyn paitaohjeen ja lankojen kanssa. Niin, tiedättekö sen tunteen sitten kun on valmista? Sen vähän hassun ja onnellisen olon, kun hirveä into olis tehdä jotain lisää mutta samaan aikaan ei osaa tarttua mihinkään kun leijuu sen valmistuneen työn onnistumisen kanssa. No tuossa euforiassa mulla sit iski kunnolla jo muutamaan otteeseen mielessä piipahtanut ihan simppeli idea sukista. Eipä auttanut kun ottaa paperia ja kynä ja vähän sommitella.... kun sitten oli vielä ihanaa paksua lankaa, että tulee nopeastikkin ja juuri semmosta herkkua jota pitkään silitellään vaan ja ihaillaan.... Eli se kevään Sny-kierroksen viimeisessä paketissa tullut Titityyn oma sukkalanka, Muisto. Jota ei heillä enää ole (toivottavasti vielä tulee uudestaan). Lankahan on Titityyn sijainnin, Toivolan vanhan pihan mukaan tehtyä, 100% suomalaista sukkalankaa. Kehrätty Pirtin kehräämössä ja värjännyt Louhittaren luola. Minulle lähetetty vyyhti oli nimeltään Matilda, eli Herman Toivolan toinen vaimo.

Ideana oli siis peilikuvaiset sukat ja kun en tiennyt kuinka pitkät varret uskallan tehdä, että lanka riittää piti vähän piirrellä ja laskeskella kuinka tuosta kärjestä sitten lähden etenemään. Aloitin sekä sisältä että ulkoa ja molempia yhtä aikaa....


3 mm ja 80 cm pyöröt, luupaten varpaista. ihan simppeliä palmikkoa molemmissa sukissa tuossa jalan sisäsyrjällä tai mikäli haluaa voihan nuo sukat pyöräyttää toistekkin päin ja palmikot ulkosyrjällä, kummin vain niin  toistensa peilikuvana.Silmukoita 44, eli 22 per puikko, kun magic loopilla mentiin. Kantapään tein tiimalasina, se kun on yksinkertaisin osuttaa oikeaan kohtaan varpaista lähtiessä. Tai enhän mä tiimalasin lisäksi oo tehnykkään ku jälkikäteen tekniikalla kantapäitä varpaista aloittaessa. Pitäs meinaan löytää se selkein ohje muille malleille.

Näistä tuli kyllä ihanat... vaikka ite sanonki. Suurimpana syynä ehkä tuo ihana ihana lanka, jonka herkullista sävyä en sitten oikeen saanut näihin kuviin.


Just simmoset sukat, joita pidän vaan kotona, enkä kuluta kengissä. Kotona kun oikeen paleltaa varpaita niin nämä jalkaan vaan. Nii ja nämähän siis tein sitten parissa illassa.

Sitten seuraavana tikuttelin sen varren siihen toiseen viistoon....Lankana näissä yllättäen viime kevään Sny kierroksella saamaani, taikapallossa tullutta Dropsin Fabel Printtiä, kaksi täyttä kerää siis tätä vielä jäljellä.... tekiskö toisetkii vai jotkut muut? Malli siis Lana Holdenin Skew, joka löytyy täältä. Näitä sukkia olin ihaillut ja pyöritellyt tuota ohjetta useampaan kertaan... mutta kun ei se tuntunut aukeavan... aukesipa lopulta...


... aukesi kun sain suomenkielisen ohjeen, jota en itse ollut löytänyt vaan sain tuossa samassa taikapallossa ja se siis löytyy täältä. Tuokin ohje oli useampaan kertaan käynyt kädessä ja ei vaan tuntunut aukeavan... ei sitten millään. No tulipa se yksi paita, johon tuli hankittua useammat langat ja useammat aloitukset yritettyä ja ketutti ihan tosissaan ja siinä sitten kiehuessani päätin että ei se ota jos ei annakkaan ja heitin nämä puikoille...


Ensin ajattelin, etten osaa ohjetta lukea... tulee ihan tavalliset sukat, sitte alko oleen jo vähän hömelöt, mutta en vieläkään hoksannu. Mutta kun tehtiin jalkapöytää tajusin jo että oikein mennään ja osasin pituuden muuttaa omaan jalkaan, ohje kun on 39 kokoisiin. Ohjeessa käsketään luottaa hassun mallisesta ufosta tulevan sukan ja niin sitten päätin tehdä... jopa ennen ohjeessa erikseen mainittua origami hetkeä tajusin mitä tapahtuu ja miten se sukka muotoutuu. Eli kannattaa näköjänsä ottaa aina joku tooooodella hankalalta tuntuva ohje jos joku selkeä ohje ei onnistu millään... siihen samaan ketutukseen menee jossei onnistu ja jos onnistuu nii ei ketuta enää olleskaan.


2 mm ja 100 cm pyöröillä nämä tein, yhden kerrallaan. Mutta olen jo miettiny tekeväni toiset toisesta langasta nii saatanpa jopa yrittää molempia kerralla kun nyt tajuan mitä tapahtuu ja mitä oon tekemässä. Nämä saataa lähtä lämmittämään jonkun muun jalkoja, vielä en tiedä pidänkö itse vai teenkö ne toiset itselle.... ois kyllä parikin lankaa mistä voisin kokeilla miltä näyttää.

Eilen tosiaan jo urakoin muutamat korvikset. Ja ehkä tosiaan tässä viikonlopun aikaan tulee tehtyä parit muutkin korut, aika selkeät mielikuvat on mitä ja miten, se vaan mitä tässä intoutuu tekemään on taas asia eriksensä.

Ihanaa viikonloppua teitille!

5 kommenttia:

 1. Nuo palmikot vaikuttaa eri mukavilta. .ja viistot on yhtä hienot ku niissä kuvissa mitä multimediana laitoit. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkö raapustaa ohojetta? =)

   Viistoja suosittelen, ku vaa uskoo ohojetta nii kyllä se sieltä onnistuu. =)

   Poista
 2. Hei!
  Olen ystäväsi kanssa erittäin samaa mieltä.
  Todella onnistunut sukkapari ja tuo viisto sukka on hauska. .
  iloista viikonloppua!
  Snysi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos salaiseni. =)
   Sait mulle kyllä niin inspiraatiota päälle paketillasi, että oksat pois. Nyt menossa keskeneräisten tekeminen, että saa sitte tehä murehtimati mitä tuleman pitää. =P
   Oikein ihanaa viikonloppua sinullekkin, tämä päivä on loistava... kympin lenkki miehen kanssa, korutarvikkeiden ostaminen, kaupassa käynti ja nyt mä saan näprätä noita koruideoita oikeen urakalla. =)

   Poista