keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Ääriolojen kynsikkäät

Kyllä täällä ollaan vielä. On vaan ollut kaikenmoista ja ei ole paljon jaksanu ajatuksia postauksen kirjottamiseen kääntää. Nyt kuitenkin ajatus kulkee, vaikka tänään onkin ollu varsin kiireinen päivä ja väsy aika kova tällä hetkellä niin siltikin, sain meinaan aikasta hyvän mielen tänään, onnellinen vahinko, siitä sitten lisää lopuksi.

Nyt on tosiaan isän pilkkikynsikkäät tehtynnä. Saa vaan nähä ku isä meinas ettei niitä raaski käyttää. Isänpäivä lahja kerranki hyvin ajoissa, kun pääsin kuvaamaankin ihan oikeissa käsissä nuo. Ihan ei yksi kerä tuota lankaa riittänyt tai olisi jokunen sormi jäänyt vajaaksi, joten otin avuksi juniorin sukista jääneen sinisen. Vaikka salonki kelpoisia ei olis tarvinnu silleesti olla tuonne pilkille kun tarkotetut, mutta pieni perfektionisti nosti päätä ja pitä saada siistin näköset.


Lanka siis Regian Activea, puikkoina 2,5 mm pyöröt ja luupaten molemmat yhtä aikaa. Oman pään mukaan mentiin, kun ensin olin katsellut sormikasohjeita. Sormi osuuksissa 2,5 mm sormikaspuikot.


Käyttöön kyllä taitavat päästä heti, mikäli siis raskii käyttää... käsiä kuulemma iltaisin palellut. Oli siis kaiken ähertämisen arvoista... mieli tekis tehdä sormikkaatkin... mutku nuo sormien ähertelyt oli aikasta ketuttavia, lisäksi sormikaspuikot on nii lyhkäset, että paino kämmeneen, höh.


Käsikuvissa on väritkin oikeen. Piti vaan leikkiä muka osaavaa kuvaajaa ja yrittää hienoja asetelmia yms... heh.


Ja toinen ketuttava juttu oli se miljoona langanpäätä... onneksi äitee sitten päätteli toisen ja toisen siis hoitelin isse. Kiitosta vaan äiteelle avusta.

Nii, kahvilla värjättiin ja värjäystähän jatkettiin... otettiin vitivalkoinen nallekerä joka kieputeltiin vyyhdille, kasteltiin juoksevan hanan alla, upotettiin suljettavassa ja tiiviissä astiassa olleeseen liemeen, suljettiin astia ja annettiin lillua sielä viikko tuolla saunan nurkassa. (Sielä muutes lilluu uusi kahvikokeilukin tällä hetkellä). Sitten se sieltä otettiin ja huuhdottiin, huuhdottiin, huuhdottiin ja huuhdottiin vielä jokusen kerran, pari kertaa se huljuteltiin fairyvedessäkin pesussa. Väriä lähti ja lähti, lanka vaan ei vaalennu ja hyvä niin...


Jaa missäkö mää sitä lankaa liottelin... no satuinpas saamaan simmoset mukavat pari litraa punajuurilientä niin siinä. Oottelee tuolla seuraavaa erää liemi tallessa.


Ylemmässä kuvassa väri aika hyvin kohdillaan. Tuolle langalle jo suunnitelmatkin mielessä, kun vaan olis sitä aikaakin. Tällä hetkellä esikoisen sukat, hää ku löys mieleisen langan mun varastoista ja snyn huivimalli aktiivisimpana, lisäksi etenee pikkuhiljaa tuolta nuo kessen eräsetkii. Välityönä tuossa tuli tekastua "liero" joka on nyt kylpemässä ja varmaankin sitten lauantaina sen näytille tuon ja ajattelin sen arpasta teille, kun noita vierailujakin on jo ylitte 41 tuhatta täällä.

Mutta sitten tähän päivään ja onnelliseen vahinkoon. Olin aamuvuorossa töissä ja kun saatiin perhe kotiin, pojuille ruokaa lähettiin heittään viiden kilsan peruslenkki miehen kanssa, äkkiä suihkuun ja esikoisen treeneihin. En sitte jäänyt sinne vaan lähin kattomaan josko Prismasta löytys esikoiselle uudet lenkkarit... hää ku on tässä vajaan puolen vuoden sisään saanu jo kaks paria tuhottua ja ainakin vielä toistaiseksi ilmat on simmoset että maanantaisin ennen treenejä käyvät juoksulenkillä joukkueen kanssa. No siinä urheilujalkine puolella tuli sitten vahingossa bongattua issellekkii lenkkarit ja mikä parasta ja onnellisinta puoleen hintaan... jipii. Kuten oon aikasemmin kertonu ettei se uusin versio noista mun lenkkareista oikee istunu jalkaan, no nyt sitten päätin näitä alkujaan kahden sadan euron kenkiä kokeilla ja ihan parasta, just sama tunne mikä noiden vanhojen kanssa heti tuntu niin just mun jalkaan sopivalta että. Merkkiä ei tarvinnu vaihtaa mutta malli vaihtui.

Lisäksi sitten kävin lävitte urheiluvaate puolta ja kyllä nyt kelpaa juosta ilmojen viiletessä, talviset juoksusukat 100% merinovillaa ja kompressiosäärystimet, pysyy varmasti paikallaan eikä valu alespäin juostessa ja lopulta ekstra lämpö vaan nilkoissa, plus että lämmittävät auttavat rasituksessa. Ja sattuipa somasti, että kaik mätsää...


Vielä kun löytäis sitten ne oikeen hyvät talvijuoksuhousut ja takki. Aikaa kuitenkin on, ku sitä voi pukeutua muutenki kun just juoksuun tarkoitettuihin vaatteisiinkin, Että semmonen onnekas sattuma ja arvatkaapa vaan tekiskö mieli lähtee uudestaan tälle iltaa lenkille... testaan kunnolla uudet kenkulit.

Semmosta tällä kertaa.

12 kommenttia:

  1. Söpöset kynsikkäät olet tekaissut ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija. Rakkaudella isälle tehdyt. =) Kun se rontti niitä raaskis sitte oikeesti käyttää. =)

      Poista
  2. Hei!
    Voi kuinka kreivin aikaan tuli sinulta tuo kynsikäs postaus. Ajattelin huomenna postittaa sinulle jotain juurikin isänpäivää ajatellen, t nyt vaihdankin sujuvasti suunnitelmia. Joka tapauksessa välimuistamisen laittelen postiin vielä tämän viikon aikana.
    Snysi

    ps:kynsikkäät on kauniit ja mikä ihana sattuma noiden juoksu varusteiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, arvaa olinko tulisilla hiilillä, että tuleeko tänään... ja sitä paitsi nyt mua jäi vaivaamaan mitä se alkuperänen idea oli. =) Myönnän oon utelias. =)

      Lenkkarilöytö oli kyllä todellinen onnen sattuma, mun suosimat kengät kun ei oo halvimmasta päästä. =)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Eikö vaan. Tekisin itellekki jonsei nuo sormet ois nii viheliääset. =P

      Poista
  4. Tosi kivat kynsikkäät. Jään vielä odottelemaan käyttökokemuksia tuosta langasta ;-)

    Siitä illuusioneuleesta ajattelin vinkata sulle hyvän linkin:
    http://www.ullaneule.net/0205/neuvot_illuusio.html

    Tuolla on tosi selkeä ohje, ja se on loppujen lopuksi yllättävän helppoa. Eli ei ku kokeilemaan vaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyt hiisi vieköön yllytä hullua enempää. ;D Ei taas tarvis olla sataa työtä kesken samaan aikaan, ku vihdoin saanu jotain pois tuolta keskeneräsistä. ;P

      Poista
  5. Toivottavasti se isäsi testaa noita kynsikkäitä, jotta saadaan tietää siitä lämpöisyydestä.
    Upean värin sait lankaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se ainakin lupas ja sanoinkin, että useampi henkilö odottaa infoa toimivuudesta. =) Ja kyllä korostin, että käyttöön on tarkotettu, väritkin valittu sitä silmällä pitäen. Pitänee soitella ja kysellä onko jo testaillut esim autolla ajaessa. =)
      Upea siitä tuli ja arvaa harmittaako kun tänään sitten löysin ne vaihekuvat jotka olin tähän tarkoittanut. ;D No sitten lopputuloksen julkaisun yhteydessä nekin. =)

      Poista
  6. Hienosti mätsää juoksukamppeet. Kyllä sulla olikin onnea matkassa ostoksilla, jee!
    Ja tosiaan sanot iskälle, että tätilauma täällä odottaa innokkaasti käyttäjäkokemuksia. Mäkin olen palelluttanut joskus pikkurillit ja nimettömät, ja nyt ne ovat turkasen kipeät jo ihan plussa-asteillakin.

    VastaaPoista
  7. iloiset juoksukengät ja sukat :) mitä laitoit tuohon punajuuriliemeen ? oliko suolaa lisäksi ja tarviko siihen muuta? Olisi yksi ruma lanka ja tuo punajuuri liemi kylmävärjäys alkoi kiinnostamaan. En ole ikinä värjännyt lankoja joten hieman apua kaipisin :) Langasta tuli kyllä ihana.

    VastaaPoista