perjantai 17. lokakuuta 2014

Saksan sukat valmiit...

Yllättävän kauan niissä meni, vaikka olivat mukavan joutusaa neulottavaa toinen sukka valmistu parissa päivässä... työt haittas välissä ikävästi. Mutta niinhän ne työt haittas tässä muutenkin, heh. Ja olihan tässä kaikkea muutakin.

Työkaverilleni kerroin tästä Snyni sukkahaasteesta ja sanoin jotenkin hassusti, että neulon saksalaisittain sukkaa, en siis noilla sanoilla, mutta niin sen käsitti ja hän ihmettelikin kovasti, että neulotaanko saksassa sitten kovinkin erilaisella tavalla. Mutta ihan samalla tavalla neulotaan, neulot sitten suomeksi tai saksaksi. Todella kaunis tämä malli on....


Varteen en vain saanut tuota kaunista pitsiä taakse niiden silmukkamäärien kasvatusten vuoksi, mutta ei haittaa. Kantapää kuitenkin onnistui todella hyvin ja on ihanan istuva.


Muutenkin koko sukasta tuli juuri sopivan napakka, ei lötröä jalassa, vaan istuu kuin valettu.


2,5 mm pyöröillä luupaten varpaista varteen, lankana tuo lokakuun paketissa ollut Teeteen elegant kaksinkertaisena. Silmukoita pohjan puolella 30 ja pitsipuolella 29. Ohje siis löytyi saksan kielisen videon muodossa täältä. Sitten tuo uusi tapa kantapäähän löytyy viedoista 3 ja 4.


Tuohon sivuun pitää vielä perehtyä paremmin, vaikutti olevan enemmänkin noita video-ohjeita ja kauniita simmosia.


Näitä sukkia ei ihan arkikäyttöön raaski ottaakaan, vaan ihan meinaan juoksulenkkien jälkeiseksi jalkahoidoksi nämä. Sillähän snyni oli langankin valinnut. Vedän aina villasukat suihkussa käytyäni lenkin jälkeen jalkaan ja nämä pääsevät siihen tarkoitukseen. Ja vielä lähikuvaa tuosta pitsistä...


Eikö vain olekkin kaunis? Mietinnässä varresta aloittaa tuolla pitsillä ja siten kääntää se toisin päin, kokeilla miltä sitten näyttää. Ja sitten jatketaan vielä paketin mukaan huivin kanssa. Onhan toki puikoilla muutakin. Esimerkiksi sitä avaruustiedettä kynsikkäiden muodossa. Aloitin  eilen illalla ja nyt mennään ensimmäisen kanssa peukalon silmukoiden erotuksessa, pitää vaan alottaa toinen tähän väliin, että nähdään miten riittää tuo lanka, sormiin sitten heitetään juniorin sukista jääneitä värejä, jonsei riitä tuo. Ei ehkä mikään värillinen suunnittelun huippu, mutta eipä se taida kovinkaan haitata pilkillä... sotkeentuvat kuitenkin hyvästi, pääasia, että käsiä saa käytettyä kunnolla ja lämmittää riittävästi.

Sitten terveisiä Snylle. En keksi mikä mättää ettei kommentointi luonnistu. Ja siksi laitankin sitten taas takaste tuon varmenteen, ku ei menny vuorokauttakaan että alko moskakommentteja pukkaamaan... rrrraivostuttavaa. Mutta onneksi viestisi tulee sitten toistakin kautta perille. Olit värjäilyistä kysellyt. Kyllä ne on siihen koolaukseen tähän asti jääneet. Nyt on kokeilussa pari kylmävärjäystä. Kasveilla toki kiinnostais kokeilla, mutta ei oikeen onnistu kerrostalossa ihan noin vaan. Lisäksi en omista sopivaa pataa liedelle, että sitä kokeilisin jollakin. Elintarvikeväreillä värjäämisestä olen lueskellut ja miettinyt kokeilua, mutta toistaiseksi en ole siihen vielä ryhtynyt. Nyt olisi vuorossa kahvisopan selvittely ja langan pesu... katsotaan sitten tuliko siitä kylmäkokeilusta yhtään mitään. Toinen kokeilu alkoi tänään ja sen uskon onnistuvan aika komeesti, sain meinaan pelkästä langanupoksiin painamisesta värjättyä sormeni... eikä pesemälläkään pois kokonaan. Mielenkiintoa siis olisi vaikka mihin värjäyskokeiluun, asumismuoto ja sisätila rajoittaa osittain mitä lähden kokeilemaan.

Mutta nyt mä lähen pistämään huivin kylpyyn, pesemään kahvisoppaa langasta ja sitten jatkan puikkojen heiluttelua ja samalla taidan katsastaa muiden blogit. Huomenna vapaa päivä ja tiedossa anoppilan vierailu, on nääs aika vaihtaa autoon talvitassut... josko vähän järkyttäis appiukkoa ja käskis miehen pitää kätensä erossa ja hoitaa homma itte, hälle ku edelleen asiat on naisten ja miesten asioita... vaikkakin on jo oppinut, että minä teen kyllä kaikkea kiinnostavaa ja saatanpa tietääkkin ns. miesten jutuista. Ihanaa viikonloppua kaikille!


17 kommenttia:

  1. Siis tosi upeat sukat, ihana pitsikuvio! Ja hienosti selätetty haaste:)
    Mielenkiinnolla jään odottamaan "kahvisopan" tulosta ja sitten sitä jotain muutakin, mitä olet purkkiin säilönyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuvio on aivan ihana ja ei tosiaan vaikea. Opin parin toiston jälkeen ulkoa. =) Eli sinäkin vaan kattomaan videoo ja tekemään sukkaa. =)
      Kahvisoppa keitti aika herkun tuloksen, kuivumista ootellessa....

      Poista
    2. Nii ja sitä tosiaan piti vielä sanoa, että tuo mun sny kyllä todellakin osuu hermoon haasteillaan... voi jumpe kui alkaa het sormet syyhytä ja pakko alottaa. =)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eikö vaan. =) Onneksi snyni tämän ohjeen minun tietooni saattoi.

      Poista
  3. Todella kauniit sukkaset!

    VastaaPoista
  4. Jee no nyt minäkin voin julkaista omani. .

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Miten iloiseksi tulin kun sukat onnistui sinulta noin hyvin. Vaikka taitojasi en kyllä ole epäillytkään missään vaiheessa, mutta ajattelin, että se purkaminen tappoi fiilikset. Hienoa kun sait valmiiksi.
    Ja kiitos erittäin laajasta vastauksesta värjäys hommiin. .Tästä on mukava jatkaa!
    Snysi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tuo niin ihana malli, että vaati vaan pienen hapen oton muun työn parissa ja uutta yritystä sisukkaasti tulemaan. =) Joku ei niin kaunis malli ois voinu tappotuomion kokeakkin purkamisen jälkeen. Mut hei sä kutkutat hermoja siihen malliin, et seki inspaa yrittään uudestaan. =)

      Poista
  6. Onpa mielettömän kaunis pitsi! Näyttää hyvinkin sellaiselta, etten taatusti oppisi sukan enk toisenkaan aikaan ulkoa :-)

    Värjäyskoukku on hyvä koukku, sanoisin. Mä oon jonkin verran värjännyt ihan sisätiloissa tavallisessa kymppilitran kattilassa. En ny mitään sieniä lähtisi hajun takia kokeilemaan, mutta muuten on käynyt ihan jouheasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuden kerroksen mallikerta ja puolet peilikuvia toisistaan, joten varmahan oppisit muutamalla toistolla. =)

      Ei mulla noin isoo kattilaa ole ja ei kyllä tilaakaan simmosille. =) Lisäksi on tuota nuorisoa ja karvakavereita aina jaloissa keittiössä, en edes uskaltas alkaa siinä keitteleen ettei satu mitään. =) No nyt harjotellaan tätä kylmävärjäystä tällä hetkellä, sitte tiedä mitä tuo mun sny oikkee suunnittelee ens kuulle. =)

      Poista
  7. Malli on kyllä tosi kaunis ja erottuu tosi hyvin kuviokin näissä. Vaikea uskoa että malli olisi helppo. :)

    VastaaPoista