lauantai 20. joulukuuta 2014

Yllätys "Sny-paketit"

Niinpä niin, huumorin kukka aikuisten kesken on joskus lapsille ihana juttu. Tässä erään puhelun aikana mehtis kertoi keskimmäisen minin kyselleen mehtäpirtissä isältään, että koskas hän saa sen sny-paketin ja siinä muumipurkkaa. No minähän tässä kasailin joulu ja synttärimuistamista sinne suuntaan nii välähti pikkusalama ja keskimmäinen mini ja ja pienin mini mehtäläinen saivat omat sny-paketit... sisällä muumipurkkaa ja muumitikkarit, mutta eihän se sitte ois sny-paketti jonsei siinä mitään neulontaan liittyvää olis ja mulla oli jo het huomattuani ollu hinku neuloa yks pipo... meiän poijjat vaan ei simmosia päähänsä pistäis... no okei juniori pisti kuvausta varten, mutta eihä kukaa häntä siitä näekkään. Eli ei ku puikot soimaan muun neulottavan lomassa äkkiä, että ennättävät pakettiin matkaan...


Kissapipon ohje täältä. Ohje on kirjotettu seiskaveikalle, mutta oman käsialani alan pikkuhiljaa tuntea niin otin ohkasempaa lankaa ja pienemmät puikot mitä ohje sanoo. Ja just ovat kuulemma passelit. Lankana siis oli Zeldan värjäykset heppu ja maureen, Bfl 80% nylon 20% ja 100g/365m. Noistahan jo olen sukat itselle tehnyt ja nyt nämä pipot ja vieläkin jäi. Ja onhan herkulliset värit, kuvat vaan tänä pimeänä aikana on mitä on... puikkoina 2,5 mm pyöröt. Keskimmäisen minin pipo päätyi juniorin päässä kuvattavaksi, en vaan osannu näistä päättää kumpi ois parempi, joten laitetaan molemmat....Näissä väri oikeempi, ei ihan just kuitenkaan. Korvien sisäosat ja viikset hot socks vintagea ruskeena ja nenä ja silmät Väinämöistä värissä noki. Ja tämä siis mikäli oikeen menee on se heppu Zeldalta. Pipon neuloin lasten pipon silmukkamäärillä. Sitten pienimmän minin pipo...


Ja tämän pipon väri on tuossa yhteiskuvassa lähes oikea... tätä en säätämälläkään saanut lähellekkään oikeaa. Turkoosia siis eikä vaaleen sinistä. Tässä korvat ja nenä tuosta hepusta, viikset ja silmtä väiskistä. Että simmoset "sny-paketit" tällä kertaa. Olivat minit olleet innoissaan ja sehän on riittävä juttu mulle kun vielä olivat sopevat. Niin ja tässä pipossa sitten vähän säädin itsekseni noita silmukkamääriä soopivammiksi. Nyt mietinkii, pitäskö itellekki lenkkipipo tehä... johan ne muutenki kattoo että hulluhan toi akka on ton juoksemisen kans tässä naapurustossa.

Eilen sitten käytiin sillä kolmesta ajasta valitulla silmäpolin käynnillä esikoisen kanssa... arvatkaa kenellä epäilyt vaan vahvistu. Arvatkaa kuka joutu aukaseen suunsa ja arvatkaa kuka soittaa uudemman puhelun osastonhoitajalle ja siinä vaiheessa jo erittäinkin painavin sanoin mikäli posti ei tule... leijonaemo tietennii. Jaa miksikö? Kaikki meni kuten pitikin tarkistuksessa... oli kerranki nopea lääkäri ja meillä ei menny siellä kahta tuntia vaan tunnissa selvittiin... meidät on joskus unohdettu käytävään kun olis pitänyt laajentavia tippoja laittaa... nyt ei unohdettu ja vaikutusaikana lääkäri hoiti ruokiksensa ja sieltä tullessa sano meille, että tulkaa samon tein. Toisaalta loppujen lopuksi jäin miettimään, että oliko liiankin hätänen lääkäri... mutta se johtuu sitten tästä lopusta. Vahvuutta pikkusen tulee lisää, mutta hän kirjoitti reseptin ja sen sain käteeni kehoituksella siirtyä yksityiselle puolelle. No okei tiedossa oli tuo siirtyminen ja sen olisinkin tehnyt joka tapauksessa, mutta unohtuiko jotain? Minähän siis nostin alunperinkin äläkän juuri sen takia, että esikoisella on vielä oikeus saada ne kaupungin maksamat lasit. Ei silloin anneta reseptiä vaan silloin tulee postissa maksusitoumus jossa on tarvittavat tiedot. Minä tuumasin heti lääkärille, että eikös esikoisella ole oikeus vielä saada maksusitoumus... pirhana, yritti sitten senkin vielä ohittaa. Ja todellakin nousee meteli mikäli sitä ei postissa tule! Työkaverini sanoikin, että onko tämä nyt sitä tilastojen kaunistelua... ei ole mennyt rahaa niin paljon kuin pitäisi. Ja kyllä nyt viimeistään olen itse sitä mieltä, että ensin otetaan tyhmiltä rahat pois turhilla kontrollikäynneillä ja sitten loppupäässä säästetään yrittämällä luistaa maksamisista. Ei vaan mene läpi tämä homma ei todellakaan enää. Arvatkaa vaan kuka kiehui ja kunnolla tuon jälkeen.

Flunssaki yritti oikee kunnolla iskeä. Ei onnistunu siinä, keskiviikko iltana palelin ja alkoi paikkoja särkeä. Nyt on jo olo normaali, vähän kurkkua kutittaa ja niiskututtaa, mutta ei edes nenä juuri vuoda. En anna periksi!

Nyt mä lähden tekemään kiillettä, että on aamulla miehelle jääkaapissa jotain töistä kotiutuessa, hää ku täyttää huomenna vuosia. Nii ja muistakaa vielä ennättää osallistua arvontaan huomis iltaan klo 18 saakka. Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Kyllä sulla on siellä jo ollu syytäki kiehua, ja kovasti :-<
  Vaan hauskat pikku-sny-paketit oot laittanu :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tässä oo enää epäilykselle sijaa omien ajatusten ja tuntemusten kanssa. Mutta kyllä sieppaa, että oikee sairaalan silmäpoli ja yritetään k****taa ihan päin näköä. No, eipä onnistu se.
   Sny-paketit oli vaan ihan pakko laittaa, huumoria aikusille ja iloa lapsille. ;D

   Poista
 2. Hienot pipot tuli =) Kiva, että ohje tuli käyttöön. Ihana blogi sinulla, tänne tulen kyllä uudestaankin. Hyvää joulua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka herttaiset pipot. Piti käydä ihan nappaamassa ohje kirjanmerkkeihin.

  VastaaPoista
 4. Niin söpöt pipot, oikeat pikku tyttöjen unelmat. Hyvää joulua sinulle ja perhellesi:)

  VastaaPoista
 5. Ihanat sny paketit oot mettäläisille laittanu :)
  Onni on muksulle leijonaemo, mie välliin tahkoon tuon ukkelin hoitojen ja muitten kanssa niin jotta kiehuttaa.
  Ihannaa joulluun aikkaa sinne!

  VastaaPoista