lauantai 10. joulukuuta 2011

Hopiata...

.... eli net kurssin tuotokset. Nyt on sitte tulollaan oikeen kunnon kuvapläjäys. Mie oon ollunna niin ahkerana tuon kurssin kanssa. Siellä oikeestaan hakenu vaan mallin, hopealangan ja sahannu net lenkit ja sitten ohjeistuksen tekoon ja avot, johan on kotona linkitetty lenkkejä taas. Eiköhän katota.


Eli ensinnä se itselle tehty piinan ranneketju, nam. Siis tuo malli on vaan niin mua. Ja kun siitä tykkään, olin ajatellut siitä korviksia myös. Mielessä pyöri että mitenkähän tuo onnistuu eri malliin, kuin vaan ketjupätkä roikkumaan. Sitten näin toisenlaiset korvikset kurssilla ja kysyin, että onnistuuko tämmöttiset piinasta ja mitäpä jos siihen lisätään vielä helmi. Tässäpä net.Eli avokoukussa ympyränä piinaa ja keskelle helmet. Ihanan pinkit Swarovskin kristalli biconet. Swarojen väri vaan vääristyy reilusti tässä valossa... kun saisi sitä kirkasta päivänvaloa. Vieläpä kuva paikallaan ja siinä jo värikin oikeampi.

Ja kun nyt tuli jo vastaan se vaihe, että minä haluan soveltaa. Kerroin suunnitelmastani kaulakoruksi niiden salmiakkikorvisten mallista. Olin ajatellut kolme salmiakkia ja muinaisketjua väliin, ehkä muutama helmi sinne tänne. No toteutuksen aloitin salmiakista, kun mielikuvitus otti vallan ja päätinki ensimmäisestä tulevan riipus... ja siihen reikä keskelle.... päätin sijoittaa siihen helmen. En edes ajatellut onko se mitenkään mahdollista. Muinaisketjua ja pienempiä salmiakkeja neljä. ja ketjun pätkin sopivaksi ja lisäilin noita samoja swaroja kuin noissa korviksissa. Tässäpä siitä kuva pläjäys.
Tuohon ketjuun ei ollut mitään ongelmia sijoittaa helmiä. Riipukseen se otti hyvän aikaa ja hiukan olisi toivomisen varaa jäljessä, mutta siinä se nyt sitten on. Kurssiopettaja ohjeisti mitä tehdä ja sanoi, että on aika homma. Mutta kyllä se sinne lopulta meni... kyllä lopulta... ähräsin tuon yhden helmen kanssa lähemmäs tunnin. Tässäpä komeus vielä kaulassa.


Sitten kyllä minä sen rummun kanssa onnistuin. Joten myös papuketju on valmis. Tämä on siis pienen pientä, millisestä puolipyöreästä langasta tehty, lenkin halkaisia on kaksi ja puoli milliä. Ja tuo lukko on niin ihanan söpö pieni salpalukko.Kuvassa aikalailla luonnollisessa koossa näkyy. Eli todellakin on pientä ja siroa. Hetimitenhän siihen piti sitten pistää lasiriipus paikalleen. Nyt se on hyvä.Kaulakuvassa riipus on siksi noin vinossa, että jäi vähän nihkeään ihoon kiinni. Mutta eikö tämä olekin juuri oikea paikka ja ketju tuolle riipukselle?

Olin siis tänään töissä. Olin herätessä ihan pirteä ja hyvällä tuulella, olin sitä toki myös töissä. Mutta työmatkalla alkoi jo tuntua, että tänään ei taida olla minun tarkoitus mennä töihin. Kuljen aina, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, töissä pyörällä. Kun olin lähdössä pihasta polkemaan, oli takakumi ihan tyhjä. Päätin sitten hakea kotoa miehen pyörän avaimen (asumme kerrostalossa kolmannessa, paitsi alakäytävän kautta kuljettaessa, kuten minä tuonne takapihalle mennessa, voi laskea silloin neljännessä kerroksessa ja meillä ei ole hissiä. Miehen pyörän kanssa ei ollut ongelmia, mutta tuossa matkalla ylitän junaradan. Kivaa puomit alas... ei muuten mitään mutta kun se juna tuli vasta noin viiden minuutin päästä. Seuraavaksi on edessä kolmet liikennevalot. Joka ikinen valo vaihtui juurikin edessäni punaiseksi ja tunnustan yleensä en noin aikaisin lauantaisin jää odottamaan, lähdin siis kuudelta kotoa. Mutta tänä aamuna oli todella paljon autoja jo tuohon aikaan, yleensä on siis hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Mutta kyllä, ehdin kaikesta huolimatta ajoissa... minulla kun on myös tapana varata reilusti aikaa työmatkalle. En tykkää pukkarissa hosua, vaan vaihtaa rauhassa työvaatteet päälle.

Eilen mainitsin kellosta. Se on nyt puoliksi valmis. Odotan hyväksyntää, voisi vaikka kutsua, toiselle vaiheelle. Sitten se onkin valmis esiteltäväksi ja toimitettavaksi eteenpäin. Jännitys tiivistyy, mitä kivaa minulta onkaan toivottu.... kiitos N. tässä oli oikeasti haastetta miettiä kuinka se käytännössä onnistuu. Ja minähän tykkään haasteista.

Nyt menen vähän kampaamaan nassua, lähden hyvän ystäväni kanssa parille. Ei olla kiireiltä ehditty näkemään toisiamme varmaan kahteen kuukauteen, vaikka asutaan lähellä toisiamme, korkeintaan 1,5 kilometriä tuo välimatka. Puhelinlaskua on kyllä kasvatettu. Huomiseen!

1 kommentti:

  1. Tuo kaulakoru on tosi hieno (salmiakki kuvioinen) Paljon maksais jos tekisit mullekkin jonkun tuon tyylisen????

    -pikku-sisko-

    VastaaPoista