lauantai 18. helmikuuta 2012

Lauantaita vaan kaikille!

Huh, työpäivä ohitte ja nyt on älyttömän veltto olo. Onneksi mies oli tehnyt ruoan odottamaan ja keittäny kaffitki. En ollut tänään omalla työpisteelläni vaan hoidin kahden muun ihmisen hommia ja ennen niiden aloittamista puolituntia omiani. Punttisalia ei todellakaan tarvii miettiä, oli käsivoimat sen verta koetuksella. Sain nostella oikeen urakalla ja painavimmat tais olla jotain 25 kilosia. Ja tosiaan sai pitää hyvää vauhtia yllä, kun hoidin kahden ihmisen hommia. Mutta kivaa oli, vaihtelu virkistää. Ja nyt sitten hyvin syöneenä kahvikupin kanssa ihailen tulppaani-ruusu asetelmaani ja kirjoittelen tätä postausta.

Keskiviikkona oli jo tulossa postaus, mutta bloggeri tökkäs kuvien kanssa ja lopulta katos koko aloitus. Män sitte hermot ja paukasin koko läppärin kiinni, että olkoon nyt sitten. Nyt sitten on lisää tuotoksiakin, ei vaan ole vielä kuvattu, joten tuotoksina siis tiistaina helmien huumassa syntynyttä settiä. Helmet puheli oikeen urakalla pitkästä aikaan. Ja juttelevat edelleen. Ehkäpä myös tänä iltana kaivan laatikoita urakalla, tai sitten tulee tehtyä hopeaketjua. Katsotaan nyt, eihän sitä tiedä vaikka langatkin kutsuvat. Tai vaikka vaan olisin ja öllöttäisin. Meinasin tänään siivotakkin, mutta se nyt saa odotella huomiseen, ei todellakaan siihen riitä energia tänään.

Eli siis, ensinnä avainnauhoja.


Ylempi kuva otettu illalla lampunvalossa ja alempi päivänvalossa. Kumpikin hiukan vääristää sävyjä. Liila pidempi, kuin yleensä tekemänit, samat liilat ja ruskeat helmet kuin kahdessa aiemmassakin. Tämä "tilattiin" minulta ja pituutta siksi normaalia enemmän. Tässäpä vielä se yksin.Myös vihreä on tilattu. Haluttiin vaaleampaa ja tummempaa vihreää. Tämä on tehty kivihelmistä ja lasikristalleista.Tässä alimmassa kuvassa helmet näkyy hyvin ja lähes oikeassa sävyssä. Tästä tulikin oikein hieno, vaikka itse sanonkin. Reunimmaisena vihreää onyxia, mattaista vihreää säröakaattia seuraavana ja keskellä lasikristalli. Vihreät on jotenkin hankalia olleet minulle, mutta ilmeisesti se vain sitten vaatii tietyn työn, että niiden käyttö onnistuu. Ja avainnauhan uusi omistajakin oli kuvien perusteella todella tyytyväinen, joten voin itsekkin olla. Ja viesti sinulle M, tämä lähtee heti maanantaina tulemaan, ollut kiire etten ole saanut vielä pakattua ja postitettua.
Tämä sininen on sitten kokeilu. Olen aina tehnyt nämä avainnauhat hopeoituun papuketjuun linkitettynä. Helmet sitten jutteli minulle kunnolla ja päädyin siis tekemään tämän avainnauhan vaijeriin. Jotta se olisi kestävämpi käytin vahvaa vaijeria ja laitoin umpinaiset linkit niskaan ja alas eteen, eli vaijeri molemmin puolin omansa. Kahta lähes samaa sävyä olevaa siemenhelmeä, isompi ja pienempi sekä kirkasta kantikasta siemenhelmeä, hopeanväristä putki helmeä, sinistä lasihelmeä, siniturkoosia howliittia sekä muutama (nyt en muista varmasti kiveä, mutta tämä tuli mieleen, enkä nyt jaksa alkaa kaivaa tietoa esiin) kalsedoni. Edessä pieni pätkä papuketjua, antamassa painoa oikeaan kohtaan, jotta nauha toimii käytännössä ja asettuu oikein kaulaan.

Tämähän ei minulle sitten riittänyt. Korviksiakin tuli kolme paria väsättyä. Ja mikä harvinaista keskeneräinen rannekoru, siis kun yleensähän en malta lopettaa kesken, vaan on pakko tehdä ihan valmiiksi asti. Idea on muhinut mielessäni kylläkin yli kuukauden ja ehkäpä se ei toimi ihan aloitetulla mallilla, itseasiassa juurikin aloin miettiä parempaa ratkaisua. Mutta niin ne korvikset.Minulta pyydettiin tai siis äitini välitti pyynnön vaaleanpunaisista korviksista. Nämä kolme sitten syntyivät vaihtoehdoiksi. Katsotaan ovatko sitten mitkään mieleiset. Nämä värit taas kuvissa päin honkia, mutta siis kaikki ovat erisävyisiä ja erilaisia.Ylemmässä kuvassa näiden sävy oikein, vuhuu... kerranki mä sit onnistuin. Hopeoidut pitsihelmet sekä vaaleanpunaiset jadehelmet.Toisena helmiäislasiriisit ja välissä hopeoitu bicone helmi. Hopeoitua hentoista ketjua jonka päissä helmet. Nämä ovat ihanat ja jos valinta osuu toisiin, taitaa näistä tulla keveät arkikorvikset itselle.Näissä kierteinen sekä rondelli punainen aventuriini sekä keskellä kookas hopeoitu stardust helmi. Näistä tuli vähän pidemmät kuin pyydettiin, mutta nämäkin tein silti ehdolle. Nämä helmet bongasin Hopean tähden- nimisestä blogista, Rauni poistelee/poisteli helmiään ja kerrankin satuin sopivasti paikalle. Nämä ja muutamaa muutakin ihanuutta sieltä ehdin mukaani poimimaan ennen muiden ehtimistä. Ehkäpä siinä onkin syy, miksi helmet minulle niin kovasti puhelevat tällä hetkellä.

Ja sitten vielä kuvaa siitä esikoiselle tehdystä rannekorusta. Tarkoitus oli tehdä lituska-ketjua. En vain ole ihan varma onko tämä nyt sitä vai jokin kahden ketjun välimaasto. Esikoinen kuitenkin tykkää kovasti, sehän se pääasia on.


Molemma puolet on siis ihan eri näköisiä ja tässäpä vielä kuvaa molemmista puolista eriksensä.Tätä samaa ketjua sitten pitäis vielä pari pätkää väsätä, tulee siihen tähtihärpäkkeeseen, niin saa siitäkin sitten kuvaa pistää kun on valmista.

Tästä tuliki nyt sitte oikee megapostaus, kuvia vaikka muille jakaa ja alussa oikee kunnolla tuota tekstiäki. Ois ollu paljon asiaa sillon keskiviikkona, mutta enhän mä niitä enää muista. Mutta nyt tää aikoo nauttia oluen ja sitte myöhemmin illalla ehkä pari lisää, sen olen tämän päivän jälkeen ansainnut. Nii ja alan kattella mikä kästyö tässä nyt pistää liikettä niveliin vai pistääkö mikään. Juu, nii eilen tilasin nettikaupasta pari kerää lankaa. Eka kerta ja pari muutakin mielenkiintosta kauppaa löyty, että saa nähdä paljonko tuo lankavarasto tuosta meinaa kasvaa. Nii ja sit tuli heräteostos keskiviikkona, Novitan rose mohair lankaa kuus kerää, valkosta kaksi, harmaata kaksi ja punasta tai hitusen oranssiin vivahtavaa suht vaaleaa punaista kaksi kerää. Hajuakaan ei ole mitäkö niistä tekisin ja sitte kotona aloinki miettiä, että toivottavasti tuo ei kauheen ikävää ole kutoa. Mutta nyt mä alan nauttia loppuviikonlopusta! Nautinnollista ja ihanaa lauantaita kaikille!

3 kommenttia:

 1. Kauniita koruja ja avainnauhoja, hyviä värejä niissä ♥

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniita koruja olet taas tehnyt, aivan ihania <3

  VastaaPoista
 3. Heti pisti silmääni nuo tekemäsi korvikset! Varsinkin nuo korvisten yhteiskuvassa olevat oikeanpuoleiset korvikset, olikohan ne nyt sitten ne, joissa oli käytetty helmiäislasiriisiä ja välissä hopeoitu bicone helmiä. Juuri tuollaiset olisi ihanat! Saisikohan niitä esim. "helmenvärisenä"...? :)

  - J -

  VastaaPoista