keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Touhuttu on

Valmistakin on tullut, mutta ei vielä tänne asti tule. Tänään oli vapaa päivä ja tuli pyörähdettyä kaupungilla muutama helmi hakemassa ja muu asia hoitamassa. Siis lähdin ihan kahta helmeä hakemaan ja mukaan tuli kolmaskin, mutta kun sen esiin saan ymmärrätte miksi. Sitten on tullut veivattua ja sahattua urakalla tässä ja neulottuakin, kun piti väliin vähän kättä lepuuttaa toisenlaisessa hommassa. Esikoisen olen käyttänyt treeneissä, juniorin päiväkodin ryhmäkuvassa, pessy pyykkiä,... että aikaan on saatu. Kyllä se tuo auringon valo tekee ihmeitä.

Tämä kännykkäpussi valmistui jo viime viikolla ja on jo työkaverilla käytössä. Kuvissa kylläkin esikoisen puhelin rekvisiittana.Edelleen Zeldan ilkeää kuningatarta ja vieläki taitaa yhden pussukan saada tehtyä. Tämä ihan omasta päästä. Sitten siitä Malukasta saadun huomaamatta tehdyn palmikon jälkeen ajattelin kokeilla ja sujuihan se.... en vaan osaa tehdä toiseen suuntaan kallistuvaa (ainakaan vielä), mutta haitanneeko tuo. Ja ajattelinpa jakaa tämän ohjeen teidänki kanssa, eli:

 • luo 40 silmukkaa, yhdistä pyöröksi
 • kuusi kierrosta 1 oikein, 1 nurin neulosta
 • seuraava kierros 2 oikein yhteen, langankierto, niin tulee nauhalle pujotus reiät
Sitten toistettavat kierrokset:

 • 1 oikein, 2 nurin, jätä 3 silmukkaa neulomatta, neulo seuraavat kolme ja sen jälkeen ensimmäiset neulomatta jätetyt (=palmikon kierto), 2 nurin, toinen palmikonkierto, 2 nurin, 1 oikein sen jälkeen toista tämä sama pätkä seuraavilla 20 silmukalla
 • seuraavat kolme kierrosta 1 oikein, 2 nurin, 6 oikein, 2 nurin, 6 oikein, 2 nurin, 1 oikein ja toiselle puolelle saman toisto
Kun näillä neljän kierroksen toistolla tulee sopiva mitta seuraava kierros 1 oikein, 2 oikein yhteen, lopussa y oikein, käännä työ nurin ja päättely kolmen puikon päättelynä.


Olipas se nyt sekava sepustus, mutta jospa siitä joku selvän saa. Nopsaan tuli valmista ja istuu hyvin puhelimeen, työkaverilla iphone, sopi myös tuohon esikoisen nokian ashaan ja sopi munki nokialaiseen, että leveys sopii useammalle mallille ja kun pituuden saa säädettyä sopivaksi, niin moneen luuriin voi tämmösen tehä.

Nyt mä jatkan sahailua, 5 spiraalia odottaa vuoroaan. Ensin vaan vaihdan terän, kun tylsäksihän tuo jo aiemmin käytössä ollut tässä on menny. 


9 kommenttia:

 1. Kiva pussukka! Ja tuo sahaushommeli on multa oppimatta vielä, vääntelen semmoisilla pihdeillä, joilla saa kuutta eri kokoa,ne on kätsyt!
  Mun käsityö-huivi- ei edisty yhtään, taitaa jäädä ensitalveksi. Ei oikein ole haluja neuloa/virkata nyt. Muutama kirjakin odottaa lukemista. Poikaa hoitelen ,kun avustaja sairastui ja terapiatkin on peruttu ,tällä viikolla oli vain maanantaina.
  Mutta onhan tässä jännät paikat,kun postia odottelee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin, että oisin sulle veivannu ja sahannu ja sitte laittanu ohjeet johki ketjumalliin, mutta sitte ku mietin että sä tykkäät noista mun neulomista niin sille tielle lähettiin. =)
   Mutta kyllä se sahaaminen kannattaa opetella, ku olisin lähempänä kävisin opastamassa alkuun. ;D

   Poista
 2. Ihana pussukka !
  Tänään meillä on -25 astetta ja tuollaista lämmikettä känny tartteekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olikin pomo just paikalla ku annoin ton työkaverille... kysy, että paleleeko sun puhelin, mutta eipä ne miehet taida tajuta kauneuden ja suojan yhdistämisen päälle. ;D

   Poista
 3. Suloinen pussukka! 10 lappu olis valmiina ja muutama vielä tarttis tehdä ;) Laskin,että ainakin 54 lappua tarttis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut hei melkis 20% on jo valmiina. ;D
   Tuosta tulikin parempi mitä omasta. =)

   Poista
 4. Kauniit värit. Taidatkin tietää minukin lempivärit todella hyvin. Kiitos korviksista oli aivan ihanat. Tyttö kysyi saako hänen ne, mutta arvaa vaan annanko niitä, en todellakaan. Oli aivan ihastuttava perjantai ylläri. Hyvän laitoit kyllä todella hyvin kiertämään. Tosi mieleinen ja kaikki mieli värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jaa, piti olla mieleinen paketti...

   Poista
  2. No ne nyt taitaa käydä aika yksiin mun suosikkien kanssa. ;D
   Hyvä, että oli mieluinen. =)

   Poista