sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Testing....

Minähän lähdin innolla testineulomaan, kun tilaisuus tuli. Seuraava testattava ohje tuli eilen sähköpostissa ja nyt pitäs oikeesti saada jotain ensin valmiiksi ennen sitä. Ohjetta tähän Heidi-mekkoon ei ole vielä julkaistu, mutta lupa julkaisuun saatu. Ihanan suunnittelijan kaunis mekko, joten ei paljon tarvinnut miettiä.


Lopputuloksena upea mekko ja innolla odotan tälle käyttöäkin. Ensimmäiset kerrat tuleekin jo ensi kuussa.


Hihat ja mekon yläosa ovat pitsiä, sekä rinnan yli vielä erilainen pitsiboordi.


Muotoilu vaihtoehtoja tämän mekon kanssa on useita ja niistä voi valita omalle kropalleen sopivat. Minä taisin testata vähän jokaista muotoilua, mutta siten tästä tulikin juuri minulle istuva.

Lisäksi niskaan tulee viehättävä halkio.Minun kohdallani vain tuossa halkion toisessa sivussa jäi ikävästi näkymään kerän vaihdoskohta, mutta muuten sain hyvin istuvuutta lisäämällä kuminauhaa tuohon halkion joustimeen. Mutta eikös sen käsityön jäljen pidä näkyä jossakin.


Painoa mekolle tuli 465 grammaa, eli lankaa jäi yli 100 grammaa vielä. Puikkoina oli ohjetta pienemmät, 2 ja 2,5 mm pyöröt. Mallitilkun mukaan valittu puikkokoko. viimeisen päälle tehty mallitilkkukin siis, ja hyvä niin koska pesussa otti sitten sopivasti itseensä ja istuu just eikä melkeen.


Mikäli kiinnostaa kannattaa seurata Adelheidin blogia. Hän kertoo kun ohje on saatavissa ja sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia ohjeita lisää. Lisäksi Adelheidin suunnittelemia neuleita voi katsella Ravelrysta täältä.


Lankana minulla oli tässä Gründl Four Seasons Florida, merseroitu puuvilla. Niskan halkioon napiksi valikoitui kaunis kukan mallinen helmiäisnappi.


Tuo pitsi oli haastavaa, etenkin kun sitä tehtiin joka kierroksella. Useamman kerran jouduin purkamaan alun, mutta sisulla mentiin aina uuteen yritykseen ja kun se pitsi sitten aukesi, ongelmat loppui ja pääsin vauhtiin. Hidasta tietysti oli pitsin teko, mutta kyllä tämän lopputuloksen kanssa kannatti vaan vääntää sitä pitsiä ja itse sileä osuus oli todella joutuisaa useista päällekkäisistä muotoiluista huolimatta todella nopeasti tehty. Hihat sitten tuottivat sen loopatessa sattuneen ongelman ja kun tuota pitsiä ei purettu kesken muuten kuin silmukka kerrallaan, ketutti hetken. No, onneksi huomasin heti yhden kierroksen jälkeen ja tarvitsi siis vain toinen hiha purkaa yhden kierroksen verran. Joko sanoin, että tästä tuli todella ihana? No tästä tuli!


Ja sain miehenkin ottamaan kuvat. Eräs naapuri siinä vähän kummasteli mitä touhutaan, mutta ei kehdannut tulla kysymään. Porttikongissa sattui hyvin olla tuulen suoja ja valo juuri sopivasti.

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille ja hyvää alkavaa viikkoa!

3 kommenttia:

  1. Kaunis lopputulos. Kelpaa tuossa mennä vaikka kekkereihin:)
    Mukavaa viikkoa.
    T:Mustakissa

    VastaaPoista
  2. Kaunis on mekko! mielenkiinnolla seurasin tätä projektia, on kiva nähdä lopputulos :)

    VastaaPoista