maanantai 10. elokuuta 2015

Ideasta toteen...

Niin, tämähän on valmistunut jo toukokuussa, pingotuskin heti... mutta jostain syystä ne kaikki kaksi langanpäätä vaan ei piiloutunut itsekseen... kumma juttu vaikka kuinka odotin. Eilen sitten otin neulan käteen ja sain ne itse piilotettua.


Sillon keväällä kun sitä ideaa pyörittelin ja lähdin leikittelemään pidennetyillä kierroksilla. Ensimmäinen versiohan näitä vaihtoehtoja poiki, se joka arvottiin keväällä. Mutta kun sitten niitä mahdollisia vaihtoehtoja oli kolme millä pääsisin haluttuun lopputulokseen, niin pyysimpä luottokamut mukaan ja kyhäsin heille ohjeen tapaset... toisen version teki Satu ja se versio olikin sitten se mitä hain mielessäni. Toisen vähän erilaisen teki mehtäemäntä. Kiitos teitille taas kerran ideani toteutuksesta.

Omassa oli lankana Hohde, kotimaista luomulampaan villaa värjättynä krappilla. Ja onhan tuo mukava oranssi...


Lankaa tähän upotin 52 grammaa, eli vyyhdissä oli sitten muutama gramma ylimääräistä. Sopivan kokoinen kaulahuiviksi tuli tällä langalla. Puikkokokoa en nyt millään muista, mutta epäilisin niiden olleen 4 mm.


Idea oli siis omassa ja Sadun versiossa lyhenevät ainaoikein osiot pidennettyjen kierrosten lisääntyessä. Mehtäemäntä taas teki tasavälein pidenennettyjä kierroksia. Omassa oli eri määrät ainaoikein osuuksissa mitä Sadulla.


Lisäksi tuo pidennettyjen silmukoiden kohta tehtiin sileää neuletta, että erottuvat paremmin. Siinä ihan ensimmäisessä versiossahan koko huivi oli aina oikeaa. Ohjeen raakileet löytyy Sadun ja mehtäemännän versioihin, mutta omaa en sitte kirjottanu vaan tein vaan. Että jos kiinnostusta löytyy voin laitella ohjeen tuonne ohje välilehteen.

Lisäksi olis toinenki huivi, ollu jo käytössäkin. Siitä kuitenki sitten lisää kun siitä poikinut idea on kuivunu, että saan nuo samaan postaukseen. Siihenki vois sitte pari testaajaa ottaa, jos jotakuta kiinnostaa. Nyt on kuivumassa siis tuo idea ja yks huivi... kun on monta rautaa tulessa tulee näitä sitten sarjoittain.

Mutta toisena valmiina sitten sukat...


Värit on tässä kuvassa ihan mitä sattuu. Nämä alotin varpaista ja päätin kokeilla saisinko aloitettua niin, että muistuttais enemmän sädekavennettua kärkeä. No nyt tiedän mikä olisi auttanut enemmän sen mukaiseen tulokseen... näistä tuli vähän hassun suipot, mutta istuu hyvin jalkaan.


Puikkoina oli 1,5 mm pyöröt ja molempia yhtäaikaa tein. Lankana Zeldan ihanuus, Rainbow värjäys nimeltään Revyytyttö ja 75% sw wool, 25% pa, 100g/420m. Lankaa kulu näihin 51 grammaa.


Tiimalasi kantapää ja kun olin kantapään jälkeen hetken tehnyt sileää aloitin 1 oikein takareunasta, 1 nurin joustimen pikkuhiljaa... teki tuommoset kivat kolmiot.Tää alempi kuva nyt jäi vahingossa nurin niskoin. Näissä kahdessa viimesessä kuvassa värit lähinnä oikeeta lopputulosta. Nyt mietinkin mitä teen tuosta lopusta, yhdistänkö toiseen lankaan vai mitä. Lisäksi tuo joustin tuotti taas uusia ideoita, katotaan nyt onnistunko siinä ideassa sitten vai jääkö vaan ajatuksen tasolle.

Tiiä sitte mitä ens yönä tulee värkättyä... mua meinaan jännittää kun tuo juniori aloittaa koulutiensä. Apuva!!! Vastahan se oli vauva ja nyt jo menee kouluun. Poika ei oo ainakaan sanonu jännittävänsä. Tietysti mä sitten itken aamupäivän kotona kun sielä se vauva on jo koulussa. Enhän mä saa nukuttua kun jänskätän huomista. Että sattupa sopivasti, kun tänään saatiin uus sänky ja sen kanssa päivän paininu, että sain kasattua. Niin nyt sitte ei pääse välttämättä edes nukkumaan. Oishan tässä kyllä hommaa... joku en tiiä kuka on käyny taas räjäyttään pommin mun nurkassa. Kun se pommin räjäyttäjä nyt sitten viittis käydä myös salaa siivoamassa tai siis järjestään tavarat paikalleen, mutta turhaan sitäkään oottelen, ei se käy. Nyt taidan kaivaa puikot esiin ja kattoa mitä jatkais tai alottasko jonku idean tekemisen...

PS. Joku vois lähettää tänne salaisin päättelijän... tuossa oottais kasa tiskirättejä päättelyä kans.

2 kommenttia:

  1. Minä ainakin olisin mielissäni, jos kirjoittaisit ohjetta tuohon huiviin. Ostin juuri monta vyyhteä huivilankaa ja tuon tapaista ohjetta olen nyt etsiskellyt. Voin tulla siitä hyvästä sitten päättelemään ne sinun tiskirätit, hihi.
    Niin ne lapset kasvaa väkisinkin. Ekaluokkalaisen elämää on niin hauska seurata. He ovat vielä niin innoissaan uusista kavereista, koulukirjoista ja koko koulusta. Muutamassa vuodessa se innostus sitten häipyykin =)

    VastaaPoista
  2. Juu huiviohjeita ei voi olla liikaa...

    VastaaPoista