maanantai 5. lokakuuta 2015

Testattua ja vähän kuulumisia...

... kuulumiset menee osittain negatiiviselle puolelle, mutta niistä sitten lopussa, niin saa jättää lukemati jos siltä tuntuu. Mutta testaukseen... Kuukausi sitten Adelheid huuteli testineulojia Huldan takille, ylhäältä alas neulottavaan versioon. Alkuperäinen Huldahan löytyy Ullasta, täältä. Ja nyt sitten Adelheid oli kirjoittanut ohjeen ylhäältä alas neulottavaan versioon ja useammalle eri langan vahvuudelle. Minähän olin tottakai heti käsipystyssä valmiina neulomaan. Ja kyllä kannatti!


Aivan ihana neuletakki taas ja ollut kovassa käytössä. Kuvia on useampi ja kameran takana oli muuten esikoinen. Vaikka kasvot on tullut jo paljastettua niin esikoinen otti kuvat ilman päätä. Ei haittaa, takkihan tässä pääasia on.


Tässä alemmassa väri lähempänä oikeeta, alko jo hämärtää kun kuvaamassa käytiin. Ja ihanan monikäyttönen on, voi pitää huivineulan avulla kiinni tai avoinna...


Istuu todella hyvin, ainoa vaan, että olisi ehkä kannattanut ottaa vähän isommat puikot hihoihin... kun luupaten tein niin vähän tiukempaa tuli. Eipä se sinänsä haittaa kun sitten kylvetin ja kuivatin niin sai levitettyä hihoja.


Lankana mulla oli Regian 4-fädig 100g/420m) ja sitä kului 324 grammaa. Puikkoina 3 mm pyöröt. 


Tästä tuli aivan ihana kääriytymistakki tai rento takki... kummin vaan haluaa ja on tosiaan ollut kovassa käytössä jo.


Joten syksyn lämpö on taattu! Ja sitten vielä lopuksi yksi huono kuva... mutku mä vaan tykkäsin tästä niin kovasti...


Ja sitten niitä kuulumisia...


Meidän murmeli sitten... Annoin  Nellille matokuurin tuossa toissa tiistaina, torstaina meni vatsa pienellä sekaisin ja vilkkuluomet alkoi näkyä. Oletin tämän johtuvan matokuurista ja ruokavalion muutoksesta. Pirteä ja leikkisä oli kuitenkin. Viime maanantaina soittelin meidän eläinlääkäriasemalle, kun aina vaan ripulia ja sieltä vahvistettiin epäilykseni, Uutta madotusta tiistaina ja apteekista ripulilääkettä. Perjantaina sitten aloin epäillä, että ripulista ärtynyt anaalirauhaset kun vähän valui pepusta tavaraa ja vaikutti rauhasten sisällöltä...


Pyyhkeitä siis vähän esiin ja nukkumalustaksi. Uutta soittoa eläinlääkäriin. Ohjeistus yrittää itse tyhjentaa anaalirauhaset ja varaksi aika tälle päivää jossei onnistu. Kuten huomaatte, mamman kärsii neuloakkin... ensin vaan hetki taistellaan kumman se lanka oikeen on, mun vai Nellin, sitten asettuu nukkumaan viereen.


Lauantaina sitten kiusasin pientä kumihanskoilla, huonoilla vaatteilla ja pyyhe vuorella sekä pesuvadilla jossa vettä kanssa. Mutta sitten se muuttuikin, että kakkaa alkoi falskata nukkuessa pitkään samassa paikkaa. Eilen sitten piti ressukka eristää vessaan, kun alkoi tulla reilusti. Onneksi on koko ajan syönyt ja juonut normaalisti. Jopa Miisun meidän erakon tuo sintti on hurmannut ja kunhan on se pieni hajurako nukkuvat vierekkäin.


Eilen sitten jotenkin tuli tunne, että nyt pitää soittaa sinne mistä Nellin hain. Ja voitte uskoa, että suoraan sanottuna V....tti ihan rankasti. Pysyin sentään puhelun ajan asiallisena, että sain tarvittavat tiedot... Ihminen ei vain ollut "kerennyt" ilmoittaa ja oli ajatellut, että kyllä me pennut sieltä ottaneet otamme tarvittaessa yhteyttä... Aivan kun yksi tekstiviesti olisi ollut mahdoton laittaa, etenkin kun olin muutamaan otteeseen ilmoittanut miten Nelli on meille sopeutunut ja niihin viesteihin on vastannut... ei vaan sitten voinut yhtä pikku juttua samalla kertoa... Hänellä meinaan on siellä omat kissa antibiooteilla, ensimmäinen oli jo kuurinsa aloittanut pari päivää Nellin lähdön jälkeen. Ensimmäinen kun oli mukanaan tuonut heille tarttuvan suolistobakteerin... Ja se vaatii antibiootit. Kauheen kiva siis huomata, että tästä ei voinut infota. Ei voi käsittää ja voitte uskoa, että ei paljon enää hetkauta haluaako kuulla kuulumisia. No meillä on nyt antibiootit aloitettu ja samalla saatiin loishäätö vielä niskaan ja Miisulle ja Harlille sain kotiin nuo Stronghold ampullit, Nellillä kun oli korvapunkkejakin ja ei tarvitse ottaa Nellille kolmatta madotusta ja vanhuksille toista. Vanhukset saivat heti aineet niskaan ja Nellin antibiootti kuuri aloitettiin välittömästi. Lisäksi resepti valmiina jos vanhukset alkavat ripuloida, ennakkoon kun kuurista ei ole mitään hyötyä. Onneksi tuo meidän eläinlääkäriasema on tosiaan aivan mahtava ja hommat hoitui helposti. Toivottavasti vanhusten vatsat ei sekoa ja Nellin vatsa rauhottuu pian. Pieni kun on niin halipulainen ja kaikessa mukana, että tuntuu aika ikävälle pitää toista suljetussa tilassa.Että semmosta. Ihanaa lokakuuta kaikille!

6 kommenttia:

 1. Siis todella kaunis villatakki! Nuohan testineulonta jutut kuulostavat kivoilta.

  hmm.. miksei voinut ilmoittaa/sanoa? Voi pientä <3. Onneksi nyt varmaan alkaa olla paranemaan päin pikku hiljaa.

  VastaaPoista
 2. Kaunis takki todellakin.

  Kyllä muakin alkoi suututtaa, kun luin tuon. Miten edesvastuuton kissan omistaja! Ja antaa sieltä vauvan perheeseen jossa on monta kissaa, eikä kerro mahdollisesta tartunnasta!! Voisit meilkein lähettää eläinlääkärilaskun ja lääkelaskun Nellin vauvakotiin!! Prkle!
  Toivottavasti pikkuinen toipuu pian ja toiset säästyvät tartunnalta<3

  VastaaPoista
 3. Voi pientä.. ♡ minnuuki ihan olan takaa vititti tuo homma. Kerron sitten seuraavassa pihelissa tarkemmin ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana neuletakki!

  Voi surku pientä :( ja tosi ajattelematonta toimintaa "kasvattajalta"!

  SNY27

  VastaaPoista
 5. Hurmaava Hulda! Tosi kurjaa noiden kissojen tapaus:-(

  VastaaPoista
 6. Voi taivas mikä henkilö on ollut pikkukisun alkutaipaleella. Oikeasti ei ole infonnut, vaikka tietää teillä olevan muitakin kissoja? Mrrrrh. Toivottavasti isot kisut säästyvät tulehdukselta. Se on rankkaa elimistölle, ja tietty etenkin noille ihan kakaroille ja vanhuksille. Että pistää vihaks.

  Mut takki on upea. Etenkin avonaisena ihan huippu. Väri tietty vielä parantaa kokonaisuutta, se on upea.

  VastaaPoista