keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Puikkoja ja verhoja

Verhot sain ikkunaan. Mutta kuvaamista varten piti odotella vähän hämärämpää.... on meinaa ulkoa tosi likanen tuo lasi, ei ihan kuvassa asti viittiny sitä esitellä ja lunta tuiskutti nii pesuakaan ei viittiny miettiä. Mutta kyllä näistä ihan kivat näppituntumalla ommellen tuli. Vai mitä ootte mieltä?


Ja kun tuo ikkuna on koko seinän levyinen, niin huomasin avartavan kivasti keittiötä ohkasemman kankaan ja vaakaraitojen yhdistelmän. Tuo meitin keittiöhän on siis pitkä ja kapea. Nyt tulee vähän tilan tuntuakin.

Ja sitten sitä puikkoinventaariota. Vaikka kaikki paikat kolusin, oon ihan varma että parit puikot on hukka nimisessä paikassa. Mutta tässäpä kuva... osa vaan pelkkiä paketteja kun puikot on kiinni jossain.


Ja tämmösen listan sain kirjotettua.

Neulepuikkoja:

Bambupuikot 5 mm, metallisia 6 mm, 4 mm, 3,5 mm ja 2,5 mm.

Sukkapuikkoja:

Novitalta 3 ja 3,5 mm, Prymiltä 2,5 ja 3 mm, Addit 2 ja 2,5 mm (nää addit on suosikkeja), bambuiset 3 mm ja ne vielä testaamattomat Knit Pron hiilikuituiset 2 mm ja 15 cm pitkät.

Pyöröjä:

Addilta 40 cm pituiset 3,5 mm, 80 cm pituisia 5,5 ja 3,5 mm ja 60 cm pituisia 5, 3 ja 2 mm sekä Dropsilta 60 cm pituiset 4mm.

Näiden lisäksi on 5 mm  Novitan sukkapuikot, 60 cm pituiset pyöröt Novitalta 4 mm ja Prymiltä 6 mm joita en käytä. Sukkapuikoilla käyttämättömyys kun ei tarvii noin isoja, mutta ovat hyvät olemassa varalla. Mutta nuo pyöröt otan käyttöön vaan äärimmäisessä pakossa, kaapelit niin järkyttävät ettei niitä saa suoristettua mitenkään, vaan ovat samalla mutkalla jossa paketista poistettaessa vaikka mitä olen kokeillut ja inhoan näiden pyöröjen kanssa tehdä yhtään mitään.

Sitten olisi bambuiset 60 cm ja 3,5mm ellen olisi niistä käytössä saanut kaapelia poikki.

Että tämmöttinen inventaario multa tuli puikkoloisista.

Flunssa tuntuu yrittävän uusinta kierrosta, nenä taas enämpi tukossa, mutta en anna periksi en!

Mukavaa loppuviikkoa!

15 kommenttia:

 1. Kivat verhot tuli :) Kummasti vaan tulee valoa kun vaihtaa kevyempiin, huomasin juuri itsekin saman. Mutta kuka pesis meidänkin ikkunat, kysyn vaan... Se on se kotihomma, jota inhoan kaikkein eniten ja teen sen aina ihan vihoviimeisen pakon edessä, on sitä jätetty joinakin vuosina joku kerta välistäkin... :D

  Jo on puikko poikinensa! :) Mullakin on käynyt pari kertaa niin että oon ostanut puikot tai virkkuukoukun ja kotona huomannut, että mulla olikin jo ennestään samaa kokoa jossain laatikon pohjalla. Mulla ei olekaan noin siististi pakkauksia jäljellä, vaan joidenkin kohdalla saa arvuutella (tai nykyään jopa mitata kun sellaisen "mittajutskan" hankin) mitä kokoa ovat. Enkä oikein oo tullut ajatelleeksi mitä kaikkea "hienouksia" sitä löytyykään puikoissakin, erilaisia materiaaleja jne... Aina oon vaan tikunnut menemään niillä taviksilla. :)

  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä valoa lisää ja tosiaan tekee isommaksi tuon keittiön, onneksi tein kapan raidoista enkä sivuverhoja. =) Muistanet varmaan että sulle kankaita sillon levittelin ja kyselin mielipidettä.

   Kyllä noissa puikoissa on hurjia eroja. Sukat nyt kutoo huonommillakin, mutta on paljon miellyttävämpää sekin paremmilla puikoilla. Mutta pyöröissä tosiaan hurja ero tuon kaapelin kanssa, noiden inhokkien kanssa takkusin aluksi, mutta onneksi satuin ensimmäidet paremmat ostaan ja sen jälkeen niihin ennemmin satsattu. =)

   Poista
 2. Kivat verhot on:)
  Mä tykkään bambupuikoista,on tosin vaan kahdet pitkät. Mutta muita piisaa myös ja koukkuja kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bambut on kyllä kans hyviä. =) Mutta tosiaan noissa pyöröissä ennemmin olen ostamatta kuin ostan halpista. =)

   Verhot tosiaan onnistui... johan mä ne kankaat ostin kesäkuussa, joskus se valmistus vaan kestää. ;D

   Poista
 3. Hyvin sopii tuo vaakaraita ja ihanan keväiset verhot.
  Metallipuikkoja on minulla enimmäkseen ja yhdet risat bambuiset. Ja hyvä niitä on inventoida aina välillä ettei tarvi kaupassa miettiä onko kotona tarvittavia vai eikö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväiset tosiaan ja menee kesänki. Mä ku en jaksa montaa kertaa vuodessa vaihtaa verhoja. =)
   Ihan hyvä oli tuo inventaario... edelleenki kyllä mietin missä se jemma niminen paikka on joka on syöny parit puikot. ;D On meinaan niin selkeä kuva mielessä että yhdet sukkikset ja yhdet pyöröt puuttuu. =)

   Poista
  2. Hyvin ne hukkuu kyllä. Perin mummoltani puikot ja sieltä tuli läjä vajaita nippuja. Oli vuosien varrella mennyt hukkaan, mutta onpa nyt varapuikkoja jos omat hukkaantuu.
   -kissatyttö-

   Poista
  3. Mäkin sain mummoltani nipun, ei ollu kyllä suuren suuri, mutta kyllä niistä muutamat puikot sukkiin saa ja nyt hoksasinkin että ne ei kyllä ollu tuossa inventaariossa... hmm... mihkähän mä ne oon laittanu. ;D

   Poista
 4. Nätit verhot ja ihanan iso ikkuna. Antaa hyvin valoa huoneeseen.
  On sulla puikkoja joka lähtöön :)

  Mukavaa loppuviikkoa Kati !
  Ei anneta taudille periksi !!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on joka huoneessa seinän kokoiset ikkunat ja meidän makkarissa ja olkkarissa se tuo sitten jo haasteita verhojen kanssa. =)

   Ei anneta periksi ei!

   Poista
 5. Hieno inventaario! Ja minusta nuo verhot on hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. =) Yllätyin itsekkin kuinka hyvin verhot onnistui, kun lennosta päätin muuttaa suunnitelmia. ;D

   Poista
 6. Nätit verhot! Mulle ainakin käy niin ,että vaikka puikkoja olevinas on tarpeeksi.Niin se mitä tarvitset on joko häviksissä tai toisessa työssä kiinni,minkä seurauksena tuntuu ettei puikkoja ole koskaan tarpeeksi ;) Blogissani olisi sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, ainakin tuo osa että ovat kiinni toisessa työssä. Yllättävän hyvin on tullut pidettyä puikot tallessa. ;D Kiitos tunnustuksesta, nappaan sen tässä tulevalla viikolla. =)

   Poista
 7. Voi miten hyvä olis tehdä tuo inventaario itsekin. Ja kyllähän mä sen jossakin välissä teenkin, ehkä.
  Verhojen vaihdot tekee ihmeitä ja teillä näyttää oikeinkin valoisalta!

  VastaaPoista