perjantai 24. toukokuuta 2013

Kun aika ei riitä....

Niin, tämä postaus on pitänyt tehdä jo viikko sitten... mut ku ei malta ja ei oo aikaa istua kirjottamaan. Upeat säät pistäny liikkumaan ulkosalla ja nauttimaan, jopa niin paljon että tänään oli lopulta pakko pitää siivouspäivä kun alko jo itteeki "ällöttään" tämä läävä. Niin, siis meillähän lähtee neiteistä karvaa enämpi ku laki sallii... ja tänä vuonna se pahin aika on nyt, kun nuo ilimat otti ja lämpeni nii yhtäkkisesti. Miisu etenkin "penikoi" ympäri kämppää.... siis jättää karvatupsuja, nytkin siivouksen jälkeen oon jo pari poiminu. Saa nähä tuleeko toissa vuoden toisinto ja pitää lonkat saksia, kun ei harjaus auta, vaan karvaa lähtee niin että luulis kissan olevan jo kalju ja sit se takkuuntuu. Miisullahan on lyhyestä karvasta huolimatta pitkäkarvasen turkki hienoine alusvilloineen.... ja se sanoo välistä "puff". Harjaustakin voi harrastaa lyhyen aikaa, kun alkaa sattua niin neiti ilmasee asian ja lähtee pois.

Mutta siihen asiaan. Viikko sitten torstaina olin Pirjoliisalla Magic-loop kurssilla. Opettaja oli ruotsinkielinen ja puhui enimmäkseen ruotsia, yllätin itseni, että ymmärsin todella hyvin tämänkin. Lähinnähän siis osaan oman ammattisanaston, enkä sitäkään täydellisesti tuolla toisella kotimaisella. Siis kertoi hän pääasiat myös suomeksi, mutta enimmäkseen mentiin ruotsilla. Ja hip hurraa, sehän oli ihan yksinkertaista. Ensin harjoteltiin tekniikkaa, sitte kokeiltiin kahta sukkaa kerralla ja lopuksi saatiin todella helpon varpaista aloituksen ohjaus ja arvakkaa kellä on nyt kaks sukkaa samalla puikolla varpaista tulossa....


Nyt ne on kyllä väliaikaisesti toisilla puikoilla odottamassa, kun nuo tarviin just yhteen kiireellisempään työhön. Ja älä huoli Andi sun sukatkin on alotettu, ne ei vaan tainnu kovin kevääksi ennättää tämän kesän syöksy tulemisen kanssa, mutta ompahan sitte syksyllä pirteet sukat valmiina mikäli et kesäisin villiksiä käytä. Ja Anneli, sinullekkin saadaan ketju kohta... menee kyllä ensi viikkoon, että tulee langat mutta sitten se onkin enää tekeminen.

Mulla oli viime viikonloppu vapaata meidän miesväestä... lauantain työvuoron vuoksi pojat lähti mummulle, koska miehellä oli turnaus Turussa ja lähtivät jo perjantaina. Tulin siis perjantaina "tyhjään" kotiin töistä ja ai että mä nautin, sain värkätä partsilla rauhassa. Lauantaina meillä olikin pomon luona ylläri grillibileet ja voi itku ku oliki mahtava ilta, ulkona tarkeni hyvin ja hyvää safkaa ja ihanat työkaverit ympärillä. Meillä on meinaan aivan mahtava työporukka... jokaisen kanssa voi ihan hyvin viettää vapaa-aikaakin yhdessä ja huumori kukkii... väliin jopa erittäin rankasti. Perjantaina kuitenkin tekasin ittelle evääksi tämmöttistä...


Pohjatonta piirakkaa ja lurps että olikin hyvää. Unohdin vaan, että se kuva piti ottaa ennen syömistä, hih. Pohja oli oma sävellys, kun ohjeita oli niin erilaisia ja meni sen mukaan mitä kaapistä oikee löytyi. Tein jo toisenki tällä viikolla iltapalaksi mulle ja miehelle... pojille kun ei oikee maistu tuommottinen. Täytteeksi laitoin saunapalvileikkelettä silputtuna, sipulia, juustoraastetta ja porkkanaraastetta. Tässä "pohjana" oli kolme kananmunaa ja 2 desiä maitoa... oli herkullisuudestaan huolimati vähän liian kiinteä. Toisella kertaa sitten neljä munaa ja 4 desiä maitoa ja tuli just hyvä. Uunissa eka oli 45 minsaa ja toka tunnin, asteita 175.

Sitten se koukutus... nii se virkkuukoukkuhhan napsahti käteen, kun tähän ohjeeseen törmäsin. Ja ottakaatten sitten huomioon, että nämä kuvat on otettu sillon viikko sitten.... eli yksin sain säätää ja ei välttis pääse työ oikeuksiinsa. Lankana oli Novitan  Kaste, kun siitä sain niin herkulliset värit. Joka väriä yks kerä ja tarkkasilmäiset huomaa, että oranssi loppui hippasen kesken...



 Ylemmässä kuvassa värit aikasta hyvin kohdillaan Ja alakuvassa ei. Ponchon siis tein kesävaatteisiin. Pinkki oli hippasen liian räikeä, että sen olisin laittanu joka kolmanneksi, joka neljäs hyvä... paitsi sitten helmaan, kun sitä oranssia ei riittäny toiseen kertaan noihin kahteen kierrokseen... yritin sitäkin mutta pitipä sitten purkaa. Ihanan joutuisa tehä ja käytössäkin jo testattu. Ja vielä pari kulmaa sivusta päin...



Ylin on partsilla otettu, muut jouduin tähtäämään peilin kanssa. Pitäs vissiin olla mallinukke, että sais hyviä kuvia. Toinenki ois tekeillä, turkoosina mutta taitaapi olla tuo lanka liian ohutta että jaksan tehä... tämän kun tein 3,5 koukulla ja siinä on 2 koukku ja toooosi ohutta lankaa. Ja sitä paitsi niille langoille ois myös muuta käyttöä... suunnitelma siis valmiina.

Ja tiiättekö... tämä akka meni ja osti kunnon lenkkarit itelleen. 140€ jakso net ja olivat vielä tarjouksessa... ku olivatten syksyn värimallia. Kokeilin vaikka ja kuinka monet, mutta ku ei nii ei. Aina paino ulkosyrjältä tai sisäsyrjältä puuttu tuki tai.... nämä ku sain jalkaan se oli siinä. Jaa miksikö.... no ku mä hankin vuosien jälkeen net urheiluliivitki ja tarkotus olis nyt taas alkaa juoksee... siihenki on syy... mun pikkusisko... joka saa yllytettyä hullua... elokuun alussa pitäs sitte lähtä koitokseen. Mutta siittäkin sitte enempi, ku se on ihan "lopullisesti" varmaa ilmottautumisen myötä. Mutta pahaksi en pistä kyselyitä lenkkeilyn edistymisestä... kannustinta ittelle... tähän asti on ollu lähinnä kuntopyörää ja lihaskuntoa kotosalla... mistä tuliki mieleen... heittäkää mulle päivämäärää kun pitää saada 500 vatsalihasta tehtyä. Tykkään meinaan haastaa itteni ja tällä hetkellä lihaskunto treenit menee 75 toistoa, että sen mukaan. Ja siis takarajana tuo elokuun alku.

Aurinkoa ja lämpöä teitillekkin! Nyt kutsun pojat sisälle, suihkuun ja iltapalalle. Ja isse taidan hetken edistää keskeneräisiä töitäni vielä ennen nukkumattia. Huomenna on vielä työpäivä... huoh!

8 kommenttia:

  1. ihana huivi..värit on niiiiiin raikkaat. tollaset ylläribileet on just kivoja ja mitä ruokaan tulee niin nami nami..

    VastaaPoista
  2. Villiksillä on käyttöä syksyllä sitten taas, joten mie jaksan kyllä ootella! :)

    VastaaPoista
  3. Wau, kyllä sulla puikot ja koukut suihkii:)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla,että muillakin on noita karvaa päästäviä eläimiä :)Muutaman kerran olen jo tässä Minniä katellu sillä silmällä,että kohtaan ajan sen kaljuksi ;) Älkää huolestuko,oon vaan ajatellut :) Ollaan meinaan muutamana aamuna saatu teippiharjan kanssa putsata vaatteita,eikä tuon pahuksen kissan tarvitse kuin kävellä ohi,niin vaatteet on saanut kunnon karvakuorrutuksen :)Kaunis huivi!

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä treeniin ja koitokseen :)

    VastaaPoista
  6. Oletko kokeillut eläinkaupasta saatavaa furminaattoria tai meillä taitaa olla epäaito sellainen. Se on vaan varsi ja siinä metallinen kampa jolla lähtee karvat ja aluskarvat tosi hyvin. Tai vaan siinä tapauksessa että sitä muistaa käyttää. Huoamasin myös että meidän katti on sotkenut joka paikan karvoihin kun ei ole muistettu karvoja kammata. Tuota härveliä suosittelen ja sen ahkeraa käyttöäkin niin se tehoaakin.
    Ihania töitä olet taas tehnyt ja täytyy se ulkoilmastakin nauttia kun on ilmoja. Täällä on aivan uskomattoman kauniit ilmat olleet jo reilun viikon. Tosi lämmintä on ja luonto on aivan ihanan vihreää. Tosi harvinaista täällä pohjoisessa näin lämpimät säät, mutta en valita :)
    -kissatyttö-

    VastaaPoista
  7. Tuo virkattu boncho on kyllä hieno!!
    Vai että 500 meinaisit havitella saavasi tehtyä :O
    Meinaatko elokuun alkuun senkin tempasta?

    VastaaPoista
  8. Ihana boncho ja niin kauniit värit.
    Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista