tiistai 23. heinäkuuta 2013

Mandariini kiinan opiskeluja

Cookia A:n kirjasta malli Wedge hyppäs aikaa sitten puikoille, ei tullut mitään siitä. Ohje tuntui olevan tuota nimenomaista mandariini kiinaa minulle. Loman alettua tuli ostettua lomalankaa pari vyyhtiä Zeldalta. Toisen vyyhdin nimi oli Ihan mandariini kiinaa koko juttu.... sitä vyyhtiä tuossa pari päivää kattelin ja se kutsui kovasti, kuten se Wedge myös. Otin kirjan ja luin ihan ajatuksella ohjeen ja hupsista heikkaa... sehän olikin ihan yksinkertainen, minä vain tein pienen yhden silmukan laskuvirheen ja siksi se ei menny yhtään niinku piti. Kerin vyyhdin ja vieläkin vähän mietiskelin... pilaanko ihanan langan tuolla ohjeella. Lopulta uskaltauduin siihen tarttumaan ja niin syntyi omat Wedgeni anoppilan reissulla. Ja näistä tuli todella ihanat, en pilannut lankaa, vai mitä te sanotte?


Lankana siis Zeldan värjäämä Ihan mandariini kiinaa koko juttu (sw blf 80% ny 20%), puikkoina 2 mm addit ja ohjeesta koko s, eli 56 silmukkaa. Ja varotan nyt tulee kuvia useempi, mä niin rakastuin sekä ohjeeseen että sukkiin... tässä vähän lähikuvaa...


Tämä ohje oli suorastaan nerokas, en malttanut millään laskea sukkia käsistä, kun oli niin ihana nähdä kuinka se rakentui. Jokunen nurjakierros tuossa neulotaan, muuten sukka rakentuu aina oikeasta neuleesta sekä lyhennetyistä kerroksista.


Kärki tehtiin myös lyhennetyillä kerroksilla ja se avasi taas uutta tietoa minulle sukista. Ja näissä kahdessa seuraavassa kuvassa on sitten sävy lähinnä oikeaa.Kantapäät meni hauskasti, värit eripäin molemmissa, niistä vaan ei tullut kuvaa näpättyä erikseen. Ja tämä lanka tuntuu niin herkulle jalassa. Todennäköisesti tulee tehtyä myös toiset yksivärisenä, muuttuu sukan ilme hurjasti. Näitä oli todella ihana tehdä ja siksi varmasti tulee testailtua eri vahvuisilla ja erilailla värjätyillä langoilla miltä ne tulevat näyttämään.

Jäipä edellisestä postauksesta kertomati. Meillä vaihdettiin pihaan uudet lamput, kun vanhat olivat epäkunnossa koko talven, johdot kärsineet. Taloyhtiön hallituksesta pari miestä tuossa hääräs urakoitsijoiden apuna ja minä sitten kun tykkään touhuta menin tarjoamaan myös apuani. Sillon levitettiin multaa kaivannon peitoksi ja meidän esikoinenkin pääsi toimiin, sai sitten kylvää ruohon siementä. Hauskaa oli ja talon äijät sitten nimesivät esikoisen siementäjäksi.... onneksi poika ei vielä tiedä mitä se tarkottaa. Hauskoja keskusteluja oli työmiesten kanssa.... yleensä ei missään tulla avuksi ja sitten vielä minulta kysyttiin mistä olen lähtöisin, kun ei nää meitin kaupungissa tapaa apuaan tarjota. Kivasti tosiaan myös nuo työmiehet otti tuon meidän esikoisen mukaan, antoivat tehtäviä hällekkin. Harmi vaan ku tuossa pihassa ei nyt kauheesti pääse touhaamaan, mutta toimiipahan ensi talvena sitten valotkin.

Nyt ku sitten osais päättää tartunko helmiin vai puikkoihin... meillä taas oikea myrskytuuli täällä vaikka piti lämmetä ja tulla kesäsäät... höh! Toivottavasti ainaki päivän mittaan muuttuu enemmän kesäksi!

10 kommenttia:

 1. Veikeät sukat :)
  Nämä harmaat päivät menevät mukavasti korupihtien kimpussa!

  VastaaPoista
 2. Tuli kyllä niin upeat sukat että! Namit kerrassaan:)

  VastaaPoista
 3. Piti minunkin tarkistaa löytyykö kirjastosta tuo kirja kun siihen törmää joka paikassa :) Näkyy olevan tosi kivoja malleja. Pojalle taisi olla iso juttu kun sai olla avuksi. Täällä on myös kova tuuli mutta kivan lämmintä ja kun tuulee ei ole sääskiä, tai ei ainakaan kovin paljon. Tää viikko on vielä lomaa mutta nautin vielä...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat sukat! :) Ei vaan oo aikaa tehdä, eikä ehkä taitoakaan... Tekisikkö mulleki jollaki hinnalla? :D

  VastaaPoista
 5. Voi Kati, nyt olet taas tehnyt ihanat sukat. Ihan uusi malli minulle :)

  VastaaPoista
 6. hienot sukat neuloit :-) ja sinä ehdit ennen minua napattaa se "kiinamies" vyhhti :-))
  Minulla on mm. juuri Zeldan bfl "sambakarnevaalit" työn alle, tosi mukava neuloa tätä lanka.

  VastaaPoista
 7. Erikoisen näköiset sukat :) Mulla on noihin lyhennettyihin kieroksiin viha/rakkaussuhde,joskus onnistuu joskus ei millään ;)

  VastaaPoista
 8. Ihanat, tosi nätit sävyt ja sopii tosi hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 9. Hauskan näköiset sukat ja juuri milestäni oikein kivan näköiset juuri tuosta langasta :)

  VastaaPoista