torstai 4. helmikuuta 2016

Levoton olo + sairas lapsi = ideasta toteen

Niin, tuossa maanantaina meinasi olla aikasta levoton olo ja turhautunut ja kiukkuinenkin ja kappas kummaa en osannut tarttua mihinkään keskeneräiseen, vaikka tarve oli neuloa ja nollata ajatuksia. No, otin sitten ne mun Knitpron zing puikot, ne 2,75 mm sukkikset, lankakätköistä käteen tarttui Väinämöinen Sport, värissä orvokki kerä, jossa on 100 grammaa ja 260 metriä, 75% villaa ja 25 % polyamidia. Maanantai iltana oli ensimmäinen sukka valmis ja toinen aloitettu, eilen sitten valmistui toinenkin.


Painoa sukille tuli 64 grammaa. Idea osui jopa niin nappiin, että kertaakaan ei tarvinnu purkaa. Tuota kärkeä vähän mietin kuinka tuo mallineule asettuu sileän kärjen kanssa. Lopputulos oli kuitenkin kuin se olis ihan suunniteltu juttu, joten nappi-idea kerrankin.


Lisäksi jännitin kovasti puikkokoon ja langan yhteen sopivuutta, mutta esimerkiksi nalleen verrattuna, väiskin sport on kuin tuolle puikkokoolle tehty minun käsialallani. Minä joka yleensä esimerkiksi nallen neulon korkeintaan 2,5 mm puikoilla, yleensä pienemmillä vielä.


Silmukkamäärä oli myös tuon mallineuleen vuoksi vähän arpapeliä, mutta just oikea koko tuli. Ei liian tiukat eikä liian löysät sukat.


Valitettavasti kuvissa tuo langan sävy ei pääse oikeuksiin, on ihan liian sinertävää.


Ja langasta vielä sen verran, että olihan yhtä nautintoa neuloa ja uskomattoman tasaista jälkeä. Tätä taitaa tulla ostettua lisää, on meinaan hintansa väärti.

Huomenna sitten jatketaan säärystimiä.

2 kommenttia:

  1. Kauniit sukat, Väinämöinen on upea sukkalanka. Neulominen on todellakin terapeuttista. Jos ahdistaa tai on levoton olo yms. niin neulominen auttaa:)

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat ja väri<3
    Mukavaa helmikuuta:)

    VastaaPoista