maanantai 8. helmikuuta 2016

ystävänpäivä säärystinten viimeinen osa

No niin, vihdoin viimeinen osa. 


Elikkäs neulo vielä kaksi kierrosta kontrasti värillä oikein ja sen jälkeen päävärillä kymmenen kierrosta 2 oikein, 2 nurin joustinta. Päättele löysästi tai joustavasti, kumpi tuntuu itselle paremmalta.

Voit vielä halutessasi pingottaa hyvin kevyesti. Itse en sitä näihin kuviin ennättänyt tekemään, mutta aion vielä sen tehdä. En edes kastele kokonaan vaan laitan ensin neuloilla alustaan kiinni tuosta joustinten rajalta, eli joustimen osat saavat olla rauhassa ja lähinnä suoristan vaan, sitten kostutan sumutin pullolla ja se riittää.


Ideanahan siis oli illuusioneuleella sydämiä. Tuo välikohta ei oikein ainakaan minulla tullut esiin kunnolla, siis ne kierrokset jos halusi lisä pituutta. Siinä siis oli salmiakki kuviota tarkoitus olla.


Painoa näille tuli siis 76 grammaa, eli yksi kerä kumpaakin väriä tässä vahvuudessa olisikin riittänyt. Hupsista... No noista tekee sitten vielä toisenkin parin. Ja puikkoinahan oli 3,75 mm pyöröt ja lankana drops baby merino turkoosina ja beige ice yarnsin merinoa.
Sitten olisi kiva kuulla mielipiteitä ohjeesta ja mitä tykkäsitte neuloa näitä. Ja tottakai kuviakin mieluusti kurkin.

Tätä tempausta suunnittelin jo viime vuoden puolella, kun tein siskolleni joululahja säärystimiä... hältä kun tuppasi tuossa ennen joulua tulemaan kuvia, että tämmöset ois kivat osaisitko yms... yhdet oli säärystimet, ei kyllä tämmöset laisinkaan vaan ne oli virkatut. Minä sitten jo niitä kissasukkia neuloessa sain ideoita jos jonkin moista, niin tulipa kehiteltyä tämmöset. Tai nuo siskon omat on vähän erilaiset ja sen ohjeen kirjoitin tehdessä myös syksyn Sny-parilleni... ja vain hänelle, en siis jättänyt kopiota itselleni. Näihinkin sitten ohjeen kirjoitin tehdessä teitä varten. Mutta kurkataas sitten millaset ne siskon säärystimet sitten olikaan.


Näitä ei tullut punnittua. Lankana näissä oli Novitan alpaca wool, 100m/50 grammaa ja puikkoina 4 mm. Ja kyllä tässä vaiheessa voin sanoa, että ehkä tuo paksumpi oli tässä mallissa vähän parempi lanka.


Näiden langan menekin mukaan sitten heitin arvion tuohon ohjeeseen ja tätä paksumpaa menikin enemmän. Tuota beigeä jäi aika vähän ja punaista sen verran, siitä saisi kontrasti värin toisiin säärystimiin. Näissä siis erona oli että tein ihan vieretystin neljä sydäntä kahteen kerrokseen.


Ne vain tuntuivat noin aseteltuna olevan vähän liian tiiviisti toisissaan kiinni ja siksi muutin teille mallia hiukan erilaiseksi ja sydämiä tulee vain kaksi kahteen kerrokseen. Selkeämmin erottaa ne sydämet sitten.Ainakin minun mielestä. Toivottavasti tykkäsitte neulonnasta ja ehkäpä opitte samalla uuden tekniikan, eli illuusioneuleen. Se olikin minulle liian kauan peikko ja kun ne kissasukat lopulta otin puikoille syksyllä niin sehän olikin tooooodella helppoa. Oikeita ja nurjia silmukoita oikeassa paikassa.

Nyt vielä neulon pari kierrosta ja sitten nukkumaan, että jaksaa taas kuudeksi töihin aamulla.

7 kommenttia:

 1. Harmi ku kuvio ei erotu, vaikka kuinka yritän tietokoneen näyttöä kallistella :-D

  VastaaPoista
 2. Ihan selvästi sydämet erottuu, hienot. Kuten totesit aiemmin, minulla on samat värit, mutta toisin päin:) Tämä olikin ensimmäinen kerta kun neuloin illuusiota, kivaa oli. Pitää vielä resorit neuloa...

  VastaaPoista
 3. Hah, erottuuhan ne nyt kun postaus on kokonainen :-D
  Taisin aiemmin olla liian nopeana kommentoimassa kun ei näkyny kuin tuo eka kuva :-D
  Nämä on kyllä kauniit.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Valmiit, näitä oli kiva neuloa!

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista