lauantai 21. toukokuuta 2011

Kirjat vieneet mennessään.

En ole pahemmin koruvärkkeihin tällä viikolla koskenut. Aikani on vienyt tällä viikolla toinen intohimoni, lukeminen. Ensin meni Jean M. Untinen-Auelin Maalattujen luolien maa. Olen lukenut jo vuosia sitten tämän maan lapset sarjan viisi ensimmäistä osaa ja nyt tuossa huhtikuun alussa huomasin yllättäen ilmestyneen uuden osan. Sen sain äitienpäivälahjaksi ja kun tiesin miten käy tartuttuani kirjaan, pitkitin sen aloittamista. Kirjassa kun on 840 sivua. Sitten tuli luettua vielä pari pokkaria. Nyt sitten tuntuu taas siltä, että ehkä korujakin taas syntyy. Yhdet korvikset olen tehnyt, kun torstaina hain tarvikkeita Helmisatamasta, niin ne suorastaan huusivat, että nämä on tehtävä. Kuvaan ne, kun saan toteutettua noista samoista simpukka kolikoista kaulakorun, joka pyörii mielessä.

Ajattelin kuitenkin laittaa tähän kuvan kaulakorusta, jonka olen tehnyt maaliskuussa. Sen tein lahjaksi tuoreelle äidille. Tein sen ennen vauvan syntymää, mutta koska tiesin tytön olevan tulossa, niin selkeästi mieleeni tuli ns. äiti-tytär aiheinen koru. Tässä se.


Punaisia helmiäislasihelmiä, vaaleanpunaisia värjättyjä jadeja, punaisia ja vaaleanpunaisia lasikristalleja. Lukko on osa riipusta, siihen lisäsin yhden kaikista ketjussa käytetyistä helmistä. Ihastuin tähän niin paljon itse, että mun oli pakko tehdä vastaava itsellekkin, mutta koska lapseni ovat poikia, tein sen sitten äiti-poika aiheisena. Huomasin vain, että siitä minulla ei ole kuvaa. Pitänee sekin kuvata myöhemmin. Valitettavasti tämä kuva on niitä webbikameralla otettuja, joten ei kauhean tarkka ole.

Tänään varmaan tulee toteutettua se kaulakoru, johon korvikset ovat jo valmiina. =) Ja ehkäpä se pääsee kaulaan, kun olisi tarkoitus Gägrin kanssa lähteä vähän tuulettumaan. Minulla kun alkoi ensimmäinen kesäloma viikko. Nyt on vain tämä viikko ja sitten myöhemmin kolme viikkoa. Lähden sitten huomenna illalla esikoisen futistreenien jälkeen ajalemaan poikien kanssa mummia ja pappaa katsomaan. Meidän olis tarkoitus olla siellä koko viikko, mies jää tekemään tänne yövuoroa.

Maija on ruvennu jo oikeen kunnolla leikkimään Harlin kanssa iltaisin. Ihana katsella kun juoksevat ympäriinsä, Harli edellä ja Maija perässä, esittäen mitä ihmeellisempiä hyppyjä. Vielä vain edelleen uupuu se varmistus siitä oikean hiekka-astian käyttämisestä. Mietin tässä, että siirrän sen viereen tuon Maijan oman piakkoin, mikäli sitä varmistusta ei tule. Oppii sitä kautta käymään ensin oikessa vessassa ja kun lopulta poistan ylimääräisen, alkaa toivottavasti käyttämään oikeaa astiaa. Mikäli näin ei käy, täytynee sitten pitää tuolla vessassa kahta erillistä hiekka-astiaa.

Nyt aurinkoista lauantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti