sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vapun viettoa

Tänään syntyi kaulakoru ja kolme paria korviksia.
Kaulakorun tilasi ystäväni äidilleen äitienpäivälahjaksi. Tässä korussa on riipuskivenä Espanjan tuliaisia, mahdollisesti maisemajaspista. Varmuudellahan noista en tiedä, mutta hyvin vahvasti tuon veikkauksen osuvuuteen uskon. Helminä fasettilaseja, tiikerinsilmää ja värjättyä jadea.Korvikset sitten kutsuivat tänään pariinsa. Ensimmäisenä sydänlinkki, joka houkutti värikkääseen ja siroon korvikseen. Keltaiset helmet ovat lemonjadea, vihreät ja liilat tulleet kiitoksena tilauksista, lasihelmiä siis, mutta värit sopivat hienosti yhteen ja kokokin oli oikea. Jadet ovat 4 mm ja värilliset 3 mm. Tässä ne.


Ja vielä korvassa.
Toiset korvikset ovat myös linkkiin tehdyt, salmiakin mallinen kiehkuralinkki. Tässä keskellä botswananakaatit ja sivulla ametistit.

Uudella omistajalla

Ja viimeisenä kummitytölleni menevät korvikset. Nämä kukat vain ovat selvästi hänelle tarkoitetut. Valitettavasti lemonjadet eivät aivan mahtuneet kukkien keskelle ja liilat menivät noihin toisiin korviksiin. Mutta noita mintunvihreitä oli vielä tarvittavat kaksi jäljellä, joten ne siis kukkien keskelle.Tuo minun ihana tuikkutelini oli oivallinen kuvauspaikka noille korviksille. Joten näitä vajavaisia valokuvaajan lahjoja kehittelin näiden korvisten kanssa. Ja ehkäpä jatkossakin korvikset tulee kuvattua noissa lehdissä. Outi, tarvitsisin sinun kuvaajan lahjojasi!

Aamulla lähdettiin vapputorille, jossa herkuteltiin muikuilla, munkkikahveilla ja vohveleilla. Njam! Esikoinen sitten aukaisi suunsa oivaan aikaa, todellinen lasten suusta se totuus tulee... Katsoin erään myyjän koruja, tietysti purku mielessä. No, esikoinen multa sitten tietysti asiasta kysyi isoon ääneen: äiti noitako sää ostat, että rikot ne ja saat itelle helmiä. Äitiä ja isiä alko naurattaan ja poistuminen takavasemmalle alkoi. Myyjältä onneksi taisi mennä tämä kommentti ohitse, kun oli ruotsinkielinen. Torilta tarttui tottakai metrilakua myös mukaan ja parvekkeelle ihana koriste. Tikapuut, joilla istuu kaksi oravaa.

1 kommentti:

  1. aivan UPEEEET noi tokat korvikset!!! Joonas ollu heti totuuksia paljastelemassa ;D -elina-

    VastaaPoista