tiistai 2. elokuuta 2011

Kaulakoruja ja korviksia

Monta on taas esittelemättä. En vaan ole jaksanut yhdistää tuota kameraa tietokoneeseen. Jotenkin on takussa aivot ollut, välistä tuskassa pyöritellyt noita helmiä, kun ideoita olisi, mutta taas niistä ei millään tahdo saada otetta. Mutta kuitenkin sitte kun se ahaa elämys tulee, niin tulostakin tulee. Toki osa on taas noita puita. Kun kerran niihin sitten ihastuin, niin piti tilata erilaisia siruja.

Aluksi siis puita. Nämä ensimmäiset korvakorut tein työkaverilleni. Tässä olen käyttänyt messinkiä, mutta se on vielä aika hankala materiaali minulle, kun se ryötti ei taivu kuten minä haluan.


Laitoin nuo kullattuihin nappeihin, kun tämä messinki tuli vähän vahingossa minulle ja hopeisiin se ei olisi sopinut. Sirut ovat vuorikristallia. Näistä meillä oli suunnitelmissa myös toiset versiot omistajansa kanssa, kunhan taas saan inspiraation puihin. Se kun taukosi ainakin hetkeksi tämän urakan kanssa.Nämä toiset ovat hopeoitua sitten kokonaan, näissä sirut ovat peridoottia. Tässä ensimmäisessä kuvassa tuo peridootin kaunis vihreä ei näy, mutta tässä toisessa näkyy mielestäni jo paremmin.Sitten syntyi koko setti, ei kaikki tietenkään puuta, vain riipus. Siihen settiin kuitenkin tein korvikset ja rannekorun myös. Ja punoin ketjua itse. Ensinnä riipus.Tämä siru on apatiittia. Ihana vihreä turkoosi sävy, nam.Punoin siis spiraaliketjua, johon sijoitin muutaman noita miracle helmiä. Valitettavasti niitä on varastossa enää neljä kappaletta punaisina. Pitänee selvittää, saisinko sieltä liikkeestä, mistä ostin niitä, heidät lähettämään postitse noita minulle. Valitettavasti tämä ketju ei näytä tässä kuvassa komeuttaan. Seuraavaksi korvikset.Nämä on siis napeissa ja apatiittisiruja sekä miraclet. Ja lopuksi rannekoru.Tässäkin punoin spiraalia, tässä ketju jo näkyy hiukan paremmin. Miracleja sekä kaksi swarovskin kukka kristallia. Näitä sitten punoin ja kieputin sormet hellinä, joten tauko oli paikallaan. Nyt kyllä mietin jo uutta puuta huomiselle. Vapaa päivä, niin voi rauhassa keskittyäkkin tekoon.

Korviksia on tullut tehtyä useammat. Minulta pyydettiin siniseen ja punaiseen kallankukka kaulakoruun sopivat korvikset. Tässäpä ne. Vielä eivät ole lähteneet omistajille hyväksyttäväksi, toivottavasti miellyttävät. Ja toki muokkaan miellyttämään, jos eivät nämä ole sitä.Ensinnä punaiset. Mustakiveä, helmiäislasihelmet ja punaiset lasikristalli pisarat.


Sinisissä mustakivet, siniset onyxit ja lasikristallit.

Sitten on tullut taas muutamat enkelit tehtyä.Miraclet, ab-lasisiivet, siniset onyxit.Noista punaisista en sitten hoksannut kysyä mitä ovat. Ne tarttui nimenomaan tähän tarkoitukseen Helmisatamasta mukaan. Vuoristo jadet ja ab-siivet. Nämä molemmat parit on tehty avokoukkuun. Lisäksi pöydän reunalla on liilan sävyiset pienemmät, jotka unohdin kuvata. Niistä sitten seuraavassa päivityksessä kuvat.

Seuraavat killuu omissa korvissa.


Isot mustaraita-akaatit, linkitettynä makeanveden helmiä (joiden värin nimeä en tiedä) sekä metallirondelleja. Nuo makeanvedenhelmet on upean värisiä kunnon valossa, mutta minähän en taas saanut kuvaan sitä väriä.Nämä taas menivät Elinalle (työkaverini, jolle meni myös messinki puut). Näissä liilat isot säröakaatti rondellit, lumihiutale obsidiiaani ja aqua terra-jaspiksia. Hänen äitinsä halusi spiraalipunotun kaulakorun, ihastui siihen jossa on puu, mutta siis ilman riipusta. Riipuksen kanssa liian pitkä, joten minä sitten punoin, mutta kun noita miracleja ei ollut kuin kaksi, niin väliin sitten muutama saman sävyinen aaa-kristalli. Tässä se ja nyt näkyy ketjun komeus kuvassakin.Ja vielä lähikuva tuosta ketjusta.Kun aiemmin lupasin esitellä sen ihan itseäni varten tehdyn punaisen linkkikorun. Tässäpä se. Nämä osat siis olen ostanu mielessäni tämä ketju ja itselleni, punaista kun on tuntunut vaikeasti saavan sellaisia helmiä, jotka istuisivat omaan kaulaani ja makuuni.Tässä siis hopeoituja linkkejä, riipuksena lamppuhelmisydän, miracleja, simpukankuorikolikoita sekä lasikristalleja. Vielä lähikuvaa.Ja korvikset. Nappimallia, linkitettynä kolikoita, miracleja ja lasikristalleja.


Seuraava on menossa ehdolle äidin työkaverille. Hän siis halusi meren sinivihreää ja vaatimatonta mutta näyttävää. Tämmöinen siitä mielikuvasta sitten minun silmin nähtynä syntyi. Hän itse tietysti päättää onko tämä mitä haluaa.Tässä on kahta erilaista lasikristallia, hematiittia, magnesiittia sekä pitsihelmiä. Edessä vielä yksi isohko swarovskin bicone. Ja vielä tuosta etuosasta lähikuva.Ja vielä tänä iltana syntyi pari kaulakorua. Tiedän olen ollut ahkerana. Nyt halusin tehdä ihan simppeliä perus helmikorua ja niitä tulikin kaksin kappalein. Hiukan erilaiset muutoinkin kuin vaan väriltään. Tässäpä punainen ihanuus.


Kahta erilaista punaista helmiäislasihelmeä, mustia lasikristalleja, makeanvedenhelmiä sekä muutama kierteinen lasihelmi. Tällä oli mittaa 47 cm, mittasin ihan mielenkiinnosta. Ja sitten liila.Tässäkin kahta erilaista helmiäislasihelmeä, makeanveden helmiä, mustia sekä muutamia kirkkaita lasikristalleja ja onyxia. Tämä on aikalailla saman mittainen. Sitten vielä yhteiskuva tuossa omatekemässä standissani. Yksittäis kuvat siinä tulivat todella tummiksi, mutta tämä yhteiskuva onnistui.


Tässäpä tämä saldoni tällä kertaa. Toivottavasti en tuottanut kuvaähkyä tällä maratonilla.

Apua, vielä kaksi viikkoa ja tuo meidän esikoinen alottaa eskarin. Aika todellakin katoaa ties mihin. Ja toinenkin maitohammas sitten irtosi, tai siis poissu irrotti sen ihan itse. Oli minun ja miehen mielestä vielä sen verta kovaa kiinni, että ei kannata aiheuttaa traumoja kiskomisella. Mutta poika jankutti pari iltaa, että laitetaan naru siihen. Oli meinaan kyselly miten meiltä on hampaat lähtenyt ja minä kerroin, että minulta otettiin narulla, joka sidottiin oven ripaan. En antanu kylläkään ovea avata lopulta, kröhöm, vaan sitten itse sen vahingossa tönäisin auki. Hehee, esikoinen oliki vähän kovempi häiskä. Ajattelin, että laitetaan nyt sitten se naru siihen, kun saahan sen sitte pois siitä. Laitoin narun ja poju vähä nykäs, heti kuulu au. Mut sitä en osannu odottaa, että sit se ottaa ja kiskasee kunnolla siitä... ja hammas jäi naruun killumaan. Nyt käy päivittäin kyselemässä, että heiluuku tää hammas. Toista yläetuhammasta aina näyttää. Ei kylläkään ole vielä heilunu. Kovaa siis odottaa loppujenkin irtoomista.

Nyt mä lähden paapimaan. Kunhan ensin siivoan tuon helmeily sopan tuosta olkkarin lattialta. Huoh. Ei auta, ku on kyllä entiset helmet aamulla, jos siihen jäävät. Olen tässä pikkuhiljaa miettinytkin työpöydän hankkimista ja itseasiassa löysinkin yhden aika kivan, netistä, mutta ongelmä on se, että rahtikulut melkein tuplaa sen hinnan. Joten täytyy lähteä kiertelemään huonekalukauppoja, jos vaikka jotain sen tyylistä tulis vastaan. Mut nyt meen sänkyyn, tai siis siivoan ensin. Öitä!

7 kommenttia:

 1. Huh, sä oot taas urakoinut :) Nättejä on jälleen kerran. Tykkään tosi paljon noista puista, musta kun on lempivärini (vaikka ei väri olekaan..) niin se eka musta puu josta sulla oli aiemmin on kyllä ehdoton suosikki! Unohrui kehasta aiemmin.

  VastaaPoista
 2. Vaikka oikeesti on tuntunu siltä, että aivot on korujen suhteen ihan jumissa, mutta eipä ne olekkaan. =D Sen aiemman puun kivi on granaatti ja se on oikeen tumman punainen, ei vaan näy tuossa kuvassa oikee se väri. ;)Haluatkos avaimiis puun roikkumaan?

  VastaaPoista
 3. Aaa, no mutta hieno jokatapauksessa! Pelkään että puu menis avaimissa rikki, yhdelle enkelille kävi jo huonosti :'( Pitää keksiä joku uus juttu, noi on nimittäin tosi hienoja!! Ja hyvä että pystyit kommentoimaan, mäki vähä jänskätin, että miten onnistuu tänne kirjoittaminen.. Ja meni ongelmitta :)

  VastaaPoista
 4. En mä usko, et kovin helposti rikki menee. Ainaki ne enkelit on hentosempia, mitä noi puut. Ja voinhan mä vääntää sen siitä oikuttelevasta messingistäkin, niin on kovempaa tekoa. ;) Harmi, että enkeli on särkyny.

  VastaaPoista
 5. Joo, särkynyt enkeli on kurja :( sun pitää muuten laittaa sen kiven nimi mitä piti käydä kysäsees.. tekstarilla, että voin varmistaa kun oon liikkeessä :) Aijaa, jos niitä pystyy kovempaa tekoa tekemään.. Oikeasti iski kyllä justiinsa se ensimmäinen puu! :) Nati nati <3

  VastaaPoista
 6. Okei, mä pistän ton tulemaan. Vai haluutko kuvan ensin, ku siinä kuitenki ne muutava vuorikristalli mukana ja tehty siihen messinkiin?

  VastaaPoista
 7. toi liila kaulakoru....samperi..! rakastuin :D ja btw äiti tykkäis kans tollasista enkeli korvakoruista! voisin koittaa sille huomenna näyttää noita kuvia jos pistäis tilausta tulee ;) -elina

  VastaaPoista