sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Helmien huumaa

Perjantai jatkui hyvin tuottoisana. Niin se menee, välistä ei tunnu tulevan mitään ja välistä ei tiedä minkä tekisi seuraavaksi, kun se inspiraatio iskee. Vieläkin pörrää ideoita jalostumassa tuolla aivostossa ja yksi jää esittelemättä, sitten sen vuoro kun puikoilla oleva työ valmistuu, ne kun kuuluvat yhteen ja siksi en toista esittele ilman toista, vaan pidän teitä jännityksessä. Valmiiksi kuitenkin tuli pari avainnauhaa sekä kaulakoru.

Toinen avainnauha meni saman kaavan mukaan, eli samoja helmiä joita äitini nauhassa ja se onkin menossa hänen työkaverilleen. Toinen menee myös äitini työkaverille, mikäli tykkää siitä. Sen kanssa kuitenkin sanottiin, että saa olla eri helmiä, kunhan olisi lilaa. Tässäpä nauhat.


Eli oikealla se saman kaavan mukaan, kahta lilaa helmiäislasihelmeä sekä ruskeaa. Mutta tässä toisessa on akaatti tyynyjä sekä etuosassa kaksi isoa lilaa helmiäsilasihelmeä. Tässä se vielä kaulassa. Minusta mukavan yksinkertainen, mutta kuitenkin näyttävä.


Kaulakuva on vaan surkea, otettu pikaisesti pimeässä lampunvalossa, mutta kyllä siitä aavistuksen saa kuinka kivalta tämä näyttääkään.

Mielessä hakee lopullista muotoa kaulakoru rannekorun ja korvisten kaveriksi, siis niiden silmähelmien. En ole vielä ihan varma teenkö senkin vaijeriin, vai kenties linkittämällä. Saa nähdä tuleeko tänään leikittyä helmillä vielä vai jääkö öllötyspäiväksi, niin jalat on hyytelöä. (ketään tuskin kiinnostaa, mutta menkat alkoi ja se tekee jaloistani spagettia) Mutta sitten siihen jo valmistuneeseen kaulakoruun.


Helminä akaattilätkä, sinistä kalsedonia, onyxia ja noita läpikuultavia valkoisia, joista en tiedä mitä ovat. Tässä on toispuoleisuutta ja ketjuja. Sitten parempi kuva kokonaisuudesta.


Salpalukko toisella sivulla, akaatti vastapuolella. Niskassa vähän paksumpaa papuketjua ja etuosan linkitysten ympärillä ihan pientä papuketjua kieputeltuna. Tästä tuli ihan kiva, vaikka lopputulos ei kyllä ole sitä mitä se mielessäni oli. Mutta ei liikaa erilainen kuitenkaan, eli olen siis tyytyväinen. Hopeoitua korumetallia koko komeus. Nuo kalsedonit näyttää kuvassa kyllä ihan liian vaaleilta, mutta niin kyllä akaattikin on vaaleamman näkönen mitä luonnossa.

Tämmöisiä siis värkkäsin vielä perjantaina. Eilen oli työpäivä ja kotiin tultua iski taas hyvää ruokaa innostus, aloin siis ahkeroida salaattia ja ruokaa. Pari tuntia siinä menikin ja sitten olikin ihan tööt olo ja vuorossa parin tunnin päikkärit. Loppuilta menikin sitten vähän kuutamolla, kun tuli liian pitkät päikkärit otettua. Mies väki kyllä yritti pitää huolen, ettei venyis liian pitkiksi, mutta taas oli se kerta että vaikka pommi räjähtäis vieressä mä nukun... eivät sitte saaneet mua hereille, vaikka kuinka yrittivät. Että vielä painaa se influenssa jäsenissä, mutta eiköhän tästä pikkuhiljaa ala voimat palautua. Mutta mitäpä voi odottaa jos viikon elää pelkällä mehulla, kun mikään ei vaan maistu eikä mene alas ja kuume huitelee neljässäkympissä.

Otin minä sitten töissä eilen suihkunkin. Veitsi osus vahingossa (ja kyllä ihan vain hipaisi) vichy pullon kylkeen. Tais olla pullossa hiukka painetta, kun siihen hipaisusta reiän sain ja seurauksena kunnon paineella suihku suoraan päälleni. En heti edes tajunnu mitä siinä oikeen tapahtu, niin seisoin vain ja tuijotin pulloa hölmönä, että mitä tässä tapahtuu. Suoraan päälle tuli varmaan puolet pullon sisällöstä ennen ku tajusin kopata pullon käteen ja kiikuttaa altaaseen. Meinas työkavereita vähän naurattaa, onneksi eivät sattuneet todistaan mun ilmettä, uskon meinaan senki olleen näkemisen arvonen siinä vaiheessa kun pullosta suihkuaa suoraan päälle ja mä vaan tuijotan.

Että semmonen oli eilinen. Rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

3 kommenttia:

  1. Ompa taas kauniita tuotoksia! Kyllä noissa kelpaa töissä avaimia kanniskella!
    Oikein ihanaista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Kauniit korut!
    Vai sellainen pieni virkistävä päiväsuihku :D

    VastaaPoista