perjantai 18. tammikuuta 2013

Rähmäkäpälyydestä saa kärsiä ja pari valmistakin

Juu-u, rähmäkäpälöin tänään. Että siitä ei ole johtunut blogihiljaisuus, vaan ei ole vain jaksanut olla koneella kauheesti. Keskiviikkona kyllä jo tuli illalla tekstarikin, että onko jotain sattunut kun ei päivityksiä kuulu (terveisiä vaan sinne nuukuuren kylään ;D). On vaan tämä talvi vaatinut pimeydellään oman veronsa ja väsyttänyt töiden jälkeen ja tosiaan ei ole jaksanu postailla. Mutta nyt sitten alkoi vapaa viikonloppu kahdeksan päivän työputken (johon kuuluu myös yksi puoli toista vuorokautta kestänyt hereillä olo) jälkeen ja enkös mä sitten menny toheloimaan töissä ja voi olla ettei kauheesti pysty näpertämään ja siitä johtuen voi hyvästä yrityksestä huolimatta tässä tekstissä olla kirjotusvirheitä reilusti. Niin, paukautin käden töissä oikeen kunnolla, osuma kämmenselän puolelle ja suoraan hermoon tai kiukkusuoneen kuten täällä sanotaan. Juupa, ei muuten mitään.... mutta käsi on turtana vieläki, vaikka sattu yli kaks tuntia sitten. Käden syrjäkin vähän turpos, mutta onneksi ei oo kipee, eli ei tullu suurta vahinkoa ja ei tarvii lekuriin. Nyt vaan ei oikee pysy esmes pihdit tai puikot kädessä kunnolla, että jipii. Yks korusetti ois rannekorun kasaamista vaille valmis ja se oli tarkotus tehä, no ei tehä nyt sitte (ainakaan heti). Täytyy vaan toivoa, että hölläis pian tuo turtuneisuus, että pystys tekemään jotain... mähän en osaa oikee teeveetäkää kattoa ettei puikot heilu samalla ja kirjojakaan ei oo lukematta. Mutta kun saan tämän näpyteltyä esiin, nii teen ruoan ja katotaan josko sen jälkeen jo sujuis. Mutta oli tosiaan naseva osuma, ei voi muuta sanoa.

Sit niitä valmiita. Yks työkaveri ootti vielä sukkiaan ja ne hän sai tällä viikolla.


Nallesta ja hänkin halus sillä Meeri-sukan mallilla. Tämä onki oivallinen malli tellun kattelussa, syntyy sukka ihan itestään siinä.

Sitten ensimmäinen Zeldan värjäämä lanka on raskittu käyttää. Kun ne on niin ihania, ettei niistä raskii tehä mitään. Tämän värin nimi on Ilkeä kuningatar ja huivin tein. Halusin kapeaa, pitkää ja kuitenki tuollasta enempi kolmiohuivin mallia. Mallia etsinki tovin, mutta sitten löyty Maluka.


Enemmänkin olis kokoa saanut tulla, eli seuraavan vois harkita paksummasta langasta. Mielenkiintoisen tästä teki englannin kieli, hetken vaati että sain suomennettua ittelle miten tuota pitsiä oikee niinku pitää tehdäkkään. Sitte kun aloin tekeen... yllättäen huomasin tekeväni palmikkoa. Sukkaan en sitä kyllä vielä uskalla lähtä tekemään, mutta eipä se ihan mahotonta enää ollutkaan. Elikkä yksi peikko selätetty. Ensin siis tehtiin reunapitsi ja siitä poimittiin silmukat joilla tuo huiviosa syntyi lyhennettyjen kierrosten kanssa.


Siinä se palmikko nyt mutkittelee. Olen ylpeä itestäni. Tässä kuvassa on väritkin oikeen kohdillaan. Ja vielä toinen lähikuva jossa näkyy tuota raidoitusta.


Kyllä tämänkin kuitenkin harteille saa, vaikkakin tästä tuli heti mun kaulahuivi käyttöön.

Tänään tuli sitten tarvike pakettikin postissa, oli yks kaulakoru suunnitteilla hopeisena ittelle, kun sain ihanan hopea riipuksen joululahjaksi. Eipä nyt sitten tänään taideta sen kimppuun päästä ja muutakin mukavaa tuli, joista tuli heti ideoita. Ketuttaa, mutta täytyy toivoa, että tuo käsi palaa kokkailun aikana työkuntoon. Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

21 kommenttia:

 1. No niinhän sitä valmista tulee kun ei koneella roiku! Upea huivi :) Pistä käden päälle jotakin kylmää, että turvotus laskee - pikaisia paranemisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. =)
   Ei se turvotus niin haittaa, ku on vaan vähäsen. Enempi ongelma oli se turtana oleminen, mutta sekin jo hellittäny. Kohta ajattelin kokeilla ketjun jatkamista. =)

   Poista
 2. meki jo ihan panniikissa tiälä jotta mitähän siulle kuuluu??hyvä, että asiat kuitenkin kunnossa. Nyt leppäilet oikeen urakalla..kyllä ne hommat tulee tehtyä omalla painollaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää tänne kuuluu. =)
   Kyllä ne hommat tulee juu, mut ku sormet syyhyää näpertämään. Ku oikeesti en enää osaa edes teeveetä kattoa, ettei jotaki ole käsissä menossa. ;P

   Poista
  2. joo, mutta hyvä se on immeisen välillä leppäilläkkin. mie oon täässä nyt jo "leppäilly" mitä..kolme kuukautta :D heeheehee..viljelenki mottoa:"hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja puoliksi tehty se on ennenkin välttäny", että sikäli :D

   Poista
  3. Onhan se niinkii. ;)
   Vai semmosella motolla, mutta eipä sikäli... kyllä se menee tietyissä asioissa itelläki noin. ;D
   Se vaan, että mulle se on lepoa ku saan näprätä, hermolepoa siis. ;P
   Mutta juu, jos tarve vaatii, kyllä mä osaan ottaa rennostikki. =)

   Poista
 3. Auts! Toivottavasti käsi paranee pian.Olinkin ihmetellyt,että mihin olet hävinnyt :) Mutta ajattele,kuinka pitkän pätkän teit palmikkoa huiviin, sukkiin tarvii tehdä paaallljon vähemmän palmikkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkiin paljon vähemmän, mutta se ei oo pitsissä siinä ja siten ihan liian tiukkaa onnistua. ;D Tuossa ku oli noita langankiertoja molemmin puolin nii ihan huomaamatta onnistu. =)
   Käsi alkaa onneksi olla suht hyvä, ehkä kohta jo pihdit kädessä. ;P

   Poista
 4. Paranemista kädellesi !

  Olet sinä mukava työkaveri, kun heidätkin lämpöisenä pidät. Nätit sukat tekaisit.
  Ja tuo huivi on upea, harmi kun ei ole suomenkielistä ohjetta !!!
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistän sulle sähköpostiva. =)

   En mä nyt kaikkia sukittanu, osa tekee ite ja osa ei oo halunnu, mut kaik halukkaat sai sukat multa. Se on kato, ku pitää tehä ja paree ku on käyttäjiäki sitte niille. =)

   Poista
 5. No jo on upee huivi. Kärelle vaan kylmää. Laskee turvotus ja pääsee hermo muljahtaan kohilleen. Eläpä hättäile mun tilauksen kans, maksun saat kun potut on nostettu syksyllä. Mutku tilatut pitääolla tiäl ystävänpäevänä. Niit ei sit blogata ennen ku helemikuun lopus. Rakkauuvella tiijät kyllä KUKA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaakko, että saajatki kuikuilee tänne vai???
   Mutta käsi alkaa olla ookoo, elä hättäile sen kans. Tiän kyllä, että hermoilet kaikesta. =)
   Huivi on upea ja lanka ihanaa. Mutta se sun tuubis, saanks mie kahtella mallia vai pittääkö se tehä sillä perusmallilla?

   Poista
 6. Oijoi,mojova isku ja hermoon osumat ,oijoi!
  Mutta hyvä että hellitti!
  Mukavaa ja inspiroivaa viikonloppua,ihanat käsityöt!
  ps. mullakin huivi tekeillä,tuubia tulee torven täydeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ku malttais sitä tuubia tehä... lupasin äiteelle jouluna tehä, mut vielä ei oo inspis iskeny. =)
   Mutta nyt kun näköjänsä saan yllättää, nii voi inspis iskeäkkin ihan erilailla (viittaus alempaan kommenttiin).

   Hellitti onneksi, ois pian saanu kuskata "tien toiselle puolelle" jos ei ois päässy näpräämään. ;D

   Poista
 7. Voi sinua ja kättäsi!
  Zeldan langat on niin ihania. Minäkin vasta yhtä lankaa on neulonut mutta sen purin kun malli oli mielestäni huono.
  Mulla on siis tuo sama...kun ei raaski lankaa käyttää. Toisaalta tyhmää. Saishan sitä lankaa sitten valmiina neuleena päällään pitää!
  Mutta kun niitä on kiva kattella siinä pinossa läpinäkyvän muoovilootan läpikin ;)
  Kuka mitäkin kerää =D =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zeldan langat on tosiaan liian herkullisia. =) Kolme tuolla odottaa koska raskisin käyttää. ;D No okei, yhelle on jo suunnitelma ja toinen keritty jo. ;P
   Näinhän se on, jokainen kerää jotain. =)

   Poista
 8. Pikaista parenemista ja tulikohan sulle pakollinen lepo kun olet niin kovasti ahkeroinut.
  Tuo huivi on tosi kaunis ja ihanat värit, on juuri minunkin mieleiset värit. Minullakin on Zeldalta 2 vyyhtiä ja yhden olen jo kerinyt mutta en ole ehtinyt vieltä niistä mitään suunnitella.
  Yksi sytomyssy on valmis ja toisen aloitin juuri. Ehkä ne joskus valmistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se malttamattomuus, joka saa aikaan. Yleensä koruissa haudon jotain niin kauan, että tulee kerta laakista valmista kun on niin selkeänä mielessä. =) Neuleissa vaan ei pysty kauheesti nopeutta lisäämään... mikä onki malttamattomalle ihmiselle aika vaikeeta. =P
   Kyllä ne myssyt sieltä pikkuhiljaa syntyy. Pointi onki se, että kun on paljon kesken voi aina tehä sitä mikä eniten kiinnostaa. ;D

   Poista
 9. on sitten kaunis huivi ;)
  Otin talteen ohjeen , mutta saa nähdä osaankos tehdä kun on enkun kielinen ..
  Sinulla on paljon ihania juttuja täällä blogissasi, taisit saada lukijan minusta !!

  VastaaPoista