maanantai 7. marraskuuta 2011

Maanantai pläjäys.

Jotenkin ei nyt ole energiaa tai pikemmin aika riittänyt postauksen tekemiseen. Monta eri projektia kesken tässä samaan aikaan. Mutta valmistakin on tullut, korurintamalla kuin kutoessakin. Mummon bolero on hitusen kesken, mutta eiköhän se viimestään huomenna valmistu. Piina on edennyt kolmeenkymmeneen centtiin, mutta kun se oikeasti vaatii keskittymistä ja mielessä on tällä hetkellä paljon kaikkea muuta, olen suosiosta sen antanut valmistua hitaasti mutta varmasti. Toinen hopea projekti jota aloin kurssilla tekemään, kun tuntui ettei keskittyminen riitä piinaan, on orjansormus. Mutta tässäpä ensin hopeat esittelyyn.


Tässä siis muinaisketjua, josta tuli rannekkoru.


Sitten piinasta kuva, se on kyllä hienon näköistä (vaikka itse sanonkin). En malta odottaa tuota valmiiksi, mutta onneksi järki on sen verta mukana, että tiedän koska keskittyminen siihen riittää.


Koska tuntui että tarvin vähän vaihtelua tuossa kutomisessa ja alkoi vähän maistua puulle tuo boleron suoraan kutominen, päätin välistä tehdä jotain muuta. Tämäkin on valmiina, mutta kuvattuna ei vielä. Joten tässä kuva kesken eräisenä liivistäni.


Minä joka juuri ilmoitin, etten tykkää tehdä mallista... no tämä nyt kuitenkin on mallista. Ohje löytyy täältä. Mutta sitä tietysti jouduin hiukan soveltamaan, koska käytin eri lankaa. Lankana oli tämä.


Valitettavasti nämä kuvat on illalla lampun valossa, joten tuo oikea väri ei näy. Tuossa ylemmässä se on ihan poskellaan, mutta tässä lanka kuvassa se jo on lähempänä oikeaa. Ongelmana tässä on, että tein tuon M-koon mittojen mukaan, mutta tuo on vähän sitten kuitenkin liian iso minulle. Mietinkin tässä, että teen siihen vyön vielä ja ehkäpä vähän fiksaan tuota kaulusta takaa, kun ei todellakaan tullut noin runsas vaan ihan nysä ohjeen mukaan tehdessä. Mutta valmiina kuvia tulossa, kun saan kuvautettua sen.

Sitten on valmistunut pari kaulakorua, pari avaimenperää ja korvikset. Avaimenperät pyydettiin, sinisinä ja enkeleinä, tässäpä ne.


Mekkona mukavan kokoiset lamppulasihelmet. Luonnossa paljon sinisemmät. Antiikkipatinoidut metallisiivet ja päänä mattaiset säröakaatit, nekin luonnossa sinisemmät. Pätkät muinaisketjua ja suhteellisen pienet karabiinilukot, joista hyvä kiinnittää avainrenkaaseen. Vielä pitäisi nämä pistää postiin, ovat menossa siskoni ystävälle. (T, tulossa ovat, yritän jo tänään muistaa postittaa)

Työkaverini pyysi korvikset hänelle tekemääni kaulakoruun. Ja kun tein toista kaulakorua, yhtäkkiä välähti, että näin yksinkertaiset mutta silti näyttävät korvakorut, ovat hänen juttunsa. Ja vaikka ei tiennyt minun sellaisia tekevän, olivat hänelle oikein mieluisat. Tai siis hän pyysi tekemään sitten joskus korvikset, jotka sopii kaulakoruun. Kaulakorun kuva tässä postauksessa.


Nappimallina, liilat muhkeat lasikristallit ja välissä kristallirondellit. Käytössä hänellä olleet jo useampana päivänä. Samoja kristalleja löytyy siis hänen kaulakorustaan ja rannekorustaan. Minulla on niitä myös vihreinä, mitähän kivaa niistä keksisi. Yhtenä ideana avainnauha kaulaan... ajatus jääköön muhimaan.

Tämä kaulakoru on myös, ns. tilaustyö. Menossa joululahjaksi toisen työkaverini mummolle. Saaja tykkää paljon helminauhoista ja liilaa toivottiin. Kun en niin hyvää jälkeä vielä onnistu tuon silkin kanssa tekemään, niin tämän tein sitten vaijeriin.Ja värit on taas mitä sattuu. Tumman liiloja isohkoja makeanvedenhelmiä, pieniä makeanvedenhelmiä, soikeita helmiäislasihelmiä sekä liiloja Swarovskin biconeja. Yksinkertaista mutta kaunista.

Toisena muutaman päivän ajan mielessä muhimisen tulos.


Kirsikka kvartsia, onyxia ja savulasikristalleja.Riipuksen laitoin roikkumaan kunningasketjun solmupariin. Riipus on onyx neliö, johon reikään laitoin kvartsin ja kristallin, mahtuivat molemmat juuri sopivasti siihen.

Ilmeisesti koruhanat taas aukeavat, kun mielessä on monenlaista suunnitelmaa tulossa. Teki siis ihan hyvää välistä panostaa muuhun näpräämiseen. En ole kuvannut, mutta tässä on tullut tehtyä joulukortteja sekä lisää kynttiläkortteja, niitä halus äitikin ja itselle piti tehdä useampi. Mutta ehkäpä tämä päivittelykin tästä taas kiihtyy, kun tuntuu ideoita taas jostain löytyvän.

Vielä muutama kuva kissoista loppukevennykseksi.


Romppu osaa ottaa rennosti, tässä asennossa sen tapaa jostain vähintään kerran päivässä, variaationa voi olla etutassut pupumaisesti rinnan päällä.


Harli vallannut helmilaatikoiden paikan, eikä tippaakaan haitannut, vaikka siellä vielä muutama pussukka ja rasia olikin. Harli kun rakastaa kaikkia erikoisia paikkoja ja aina parempi, jos siellä jotain tavaraa on seassa.


Maija taas tykkää  nukkua sohvan selkänojan päällä, on pikkasen vallannu Miisulta tuota paikkaa.

Juu ja sit se kevennys... minäpä päätin kokeilla mitenkäs meillä toimisi tuo puupelletti kissanhiekka... ei toiminu kovin hyvin. Äkkiä tuli kiire eläinkauppaan hakemaan sitä normaalia hiekkaa, kokeilut saa taas unohtaa. Ai miksikö? Menepäs itse nukkumaan ja keskelle sänkyä on asennettu kirjaimellisesti haiseva vastalause. Nii-in, p***aläjä ihan prikulleen keskellä sänkyä. Syyllisestä ei ole varmuutta, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä asialla on ollut meidän hienopieru, joka nyt jäi kuvista pois, eli Miisu. Mutta arvannette, että aamulla heti menin hakemaan oikeaa hiekkaa.

Oikeen hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Voi ku kivat noi enkeli korvikset! voisin kuvitella äitille tollasia lahjaksi!! :) ja karvapallot taas suloisina <3 <3 !! ja ihana kaulakoru riipuksineen!

  VastaaPoista
 2. Tota noin... ne enkelit on avaimenperiä. =D Mut onnistuu kyllä korviksinakin, ei sen puoleen.

  Sulosina joo, mut yllätyksineen ei niin ihania välttämättä. ;P

  VastaaPoista
 3. niiiiii siiis :D voeh, ku aloin vaan heti niit kuvitteleen korviksiksi :DD -elina

  VastaaPoista