sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kaulakoruja ja messu käynti

Tein perjantaina pari kaulakorua, jotka minulta on pyydetty. Ja eilen aamulla lähdin sitten poikien kanssa tien päälle. Ajoin ensin pojat mummolaan (anoppilaan) ja siitä jatkoin itse Seinäjoelle Käsityömessuille. Sitten hakemaan pojat ja illaksi kotiin. Messuilla olisi ollut vaikka ja mitä kivaa, mutta kun en ole ylettömän rikas, niin jäi ihailuksi. Helmiä kyllä tarttui mukaan. Jotenkin vaan en tajunnut noita metalliosia katsoa laisinkaan. En tiedä mikä oikosulku tuli, olisi meinaan ollut hyvä tilaisuus katsella mm. helmihattuja ja noita ihanaisia riipusjuttuja joihin oon rakastunu viime aikoina. Tai sen puoleen tajunnu erilaisia lukkojakaan katsella. Kai mä vaan haltioiduin noista helmistä totaalisesti. Tässäpä saaliini.

Ylhäältä alaspäin: lasikristalli biconeja, helmiäislasihelmiä, makeanveden helmiä 5 nauhaa, karneolia, kirsikkakvartsia ja noita pieniä hematiitti helmiä, joita olenkin hetken etsinyt.

Onyx laatta ja Swarovskin kristalleja

Ruusukvartsi kukkia ja fasettisia vuorikristalleja
Tässäpä ne mitä mukaan tarttui. Olisin mielelläni ostanut alpakan villalankaa, mutta hui sitä hintaa per kerä, jotka oli vaan 50 grammasia, joten useamman olisi joutunut ostamaan, jos jotain niistä olisi halunnut tehdä. Ja kun juuri niitä lankoja hamstarin, en nyt raskinut noita ostaa. Mutta oi että se oli ihanan pehmeää ja tuntu ohuudesta huolimatta oikein lämpöselle, oli valmiita töitä mallina. Ainoa mikä jäi harmittamaan, kun siellä oli Kelttikorut myymässä korujaan, että kun siellä oli muutama tosi ihana riipus ja en tajunnut ostaa sitä kurssilla valmistettavaa kaulakorua ajatellen riipusta itselle. No, pitää katsoa josko sitä tilaisi netin kautta, niillä vaan oli messutarjouksena hinnat vähän nettimyyntiä halvempia.

Mutta sitten niihin kaulakoruihin. Ensimmäisenä kaulakoru ystävälleni. Hänen äidilleen tein hänen lastensa horoskooppikivistä äitienpäiväksi kaulakorun ja rannekorun, joka löytyy täältä. Helmethän oli hänen itsensä hankkimia ja osa meni kokonaan, mutta paljon jäi jäljellekkin, niistä sitten tein hänelle itselleen kaulakorun.Helminä siis sitriiniä, granaattia, ametistia, turkoosia, akaattia ja fansy jasperia.


Tiikerin silmät menivät aiempiin koruihin, samoin akaatti ja jasperit olivat liian pieniä tähän, niitä oli muutama jäljellä. Ajattelin sitten, että hänelle myös samat kivet ja laitoin omista varastoistani tiikerinsilmiä ja tuohon riipukseen isommat fancy jasperin sekä säröakaatin. Ja sitten lisäsin tuon tähden, jossqa lukee: just for you.

Toinen kaulakoru meni työkaverilleni. Tein hänelle tässä olevan rannekorun aiemmin ja hän halusi samoilla helmillä kaulakorun. Ainoastaan tuo simpukankuori kukka jäi pois, mutta siis hematiittia ja lasikristalleja.Hän halusi salpalukon eteen ja ihastui tuohon hematiitti sydämeen, kun näki muutama postaus aiemmin esitellyn kaulakorun, johon myös sellaisen laitoin riipukseksi. Tässä vielä riipusosa lähempää.


Niskaosaan en laittanut helmiä laisinkaan, koska hänellä on pidemmät hiukset ja pitää ne aina auki, joten ihan turhaa sinne olisi helmiä piilottaa hiusten alle.

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

3 kommenttia:

 1. Oih ja voih...onpa taas aivan ihania tekeleitä!
  Tykkään kovin!

  Oikein mukavaa ja idearikasta uutta alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Herkullisen värisiä tuon ylimmän rivistön helmet.

  VastaaPoista
 3. Ne on oikeita namuja, sormet taas syyhyäis. Tein kuitenki tänään yhtä "tilattua" settiä ja aamulla taas viideltä herätys, niin ei vielä voi alkaa herkutella niillä. :(
  Mutta ehkäpä sitten huomenna. =)

  VastaaPoista