maanantai 4. kesäkuuta 2012

Hame kelejä odotellessa

Niin, hamehan siitä tuli. Toivon vaan, että ihan himpun kitistyy pesussa. Ohjeen nappasin taas Dropsin sivulta (ohje) ja sen toppi katastrofin jälkeen valitsin eri lankaa, ohuempaa ja pienemmät puikot... siitä huolimatta ihan himpun istuvuuden kannalta saa kitistyä. Pahoittelen kuvan laatua... hankala ottaa kuvaa eteisessä, kun meitin makkarin ovi kiinni, valoa vähän ja kuvakulma hankala ite ottaa. Mies siellä kiskoo unta, ollut yön töissä. Ja tottakai meitin kuningatar päätti vilahtaa kuvassa, onneks ei sen takia kamera heilahtanu, että otti pienen spurtin siitä ja säpsähdin.


Langaksi valitsin tähän Schachenmayr Cataniaa ja puikot oli 3,5 mm. Lankaa kerällä on aikalailla saman verran mitä tuota Muskattia, pelkäsin sen jopa tuon pitsin aikana loppuvan kesken, kun ostin ohjeen mukaisen määrän 400 grammaa. Juu, eipä loppunu kesken yli kaks ja puoli kerää sitä jäikin. Mitähän sitä sitten lopusta keksiskään... tai no suunnitelma on jo, pitäs vaan käydä hakemassa pari kerää lisää. Ja sitten vielä kuvaa lattialla, väri ei ole ihan kohdillaan. On lämpösempi luonnossa, kun kuvassa taittaa mielestäni kylmempään suuntaan.


Nyt sitten ajattelin tänä iltana päästää koruilijan taas vauhtiin töiden jälkeen. Saa nähä kuinka käy, tuleeko koruiltua vai tartuttua puikkoihin. Se ois kyllä se siskon revontuli vielä kesken ja sit sen jälkeen pääsis puikoille se oma ihana punamusta. Kuola valuu jo sitä odotellessa. Kun ne tulis ne kesäkelit oikeen kunnolla, että pääsis hametta käyttämään ja kun sillon ihanilla ilmoilla huomasin kuinka mukava tuossa pihassa on tehdä käsityöitä poikien melskatessa omia, tulis joutuisaan valmistaki. Koruilun kanssakin kun huomasin kuinka saan sopivasti värkkejä mukaan, niin sekin onnistuu.

Aurinkoista viikkoa kaikille. Mulla onkin vielä viis työpäivää seitsemästä jäljellä, ihana putki siis päällä.

Niin ja tervetuloa TanjaV kurkkimaan aikaan saannoksiani.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. En nyt tiedä taidokasta, oli meinaan aikasta helppo malli. Sitä oli mukava ja joutuisa tehä. ;D Mut hameesta kyllä tykkään ja odotan vaan että pääsen käyttämään. ;D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kun vaan pääsis käyttämäänkin. =)

   Poista
 3. Todella nätti ja kesäinen hame.
  Tuohon vielä toppi kaveriksi, niin on wau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen topin kanssa taidan tyytyä jo olemassa oleviin ostettuihin. Kolahti sen verran kovaa se edellisen suuruus. Ei uskalla taas tehä purettavaksi. Ettei mene innostus tehä ite nimittäin. =)

   Poista
 4. Tosi hieno kesähame! Sähän teet jo vaikka mitä, kun vaan saat lankaa ja puikot käteen! :)

  - J -

  VastaaPoista
 5. Kaunis kesähame:)
  Ja kiva,kun liityit lukijakseni.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista