sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kukkuu

Kyllä, täällä taas. Loma vetelee viimeisiä tunteja, huomenna se on taas paluu arkeen edessä. Loma meni lomaillessa noista harrastuksistakin. Koruista syntyi yksi keskeneräinen kaulakoru, neuleista siskon revontuli valmistui ja siskon pojalle converse-sukat. Yksi hame aloitettu, vain aloitettu. Nyt sitten intouduin tässä viimeisinä päivinä tekemään sitä omaa punamustaa revontulta ja se onkin sitten hyvin pitkällä, lähes valmis jo. Nyt sitten olisi jonossa muutama koru ja yhdeksät sukat ja tuo hame, se kun on isän serkulle tulossa (ihastui minun omaani ja pyysi itselleenki tekemään). Tästä se sitten taas lähtee.

Lomalla sitten vastaavasti luin todella paljon. Nautin läheisteni seurasta, joita ei kauheasti näe pitkien välimatkojen takia. Touhusin omien lasten ja kummilasten kanssa, ajelimme Kuopiossa, Raahessa ja Torniossa reissuja. Montaa päivää ei kotona tullut oltua. Keräilimme ukkosia... siis lähes joka paikassa törmäsimme kunnon ukkoseen. Minä ja esikoinen nautittiin, juniori pelkäsi... enemmänkin arasteli herkkäkorvaisena jyrinää. Mutta kunnon ukonilma autonratissa ei ollut nautinnollista... ensimmäisellä kerralla hissukseen pystyi ajella ja eipä olisi mihinkään mahtunut pysähtymäänkään. Toisella kerralla sitten tulikin sellainen vesiseinä, että luojan kiitos näin edes sen peltotienliittymän tien sivussa pystyäkseni pysähtymään turvallisesti.

Tämmöttinen sitten pätkähti miulle Kiitos siis Matonkuteelta Mun Sun Meitin-blogista, ISO KIITOS! Tähän kuului kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään ja jakaa tämä etiäpäin kahdeksalle blogille ja infota heitä tästä. Minä kuitenkin jätän tämän jakamatta erityisesti kenellekkään, jokainen joka haluaa napatkoon tästä mukaan, syystä että tämä on nähtävästi kiertänyt aikalailla kaikilla lukemillani blogeilla jo aikaa sitten. Mutta asiaa minusta voin jakaa.
 1. Esikoisellani alkaa koulu tiistaina ja minä jännitän todella paljon kun taas poikani tuskin nimeksikkään. Minun iso ekaluokkalaiseni, mihin se seitsemän vuotta hujahti?
 2. Epäilykseni migreenin hyökkäyksestä loman alussa osui oikeaan ja lisäksi olen aika varma siitä koska seuraava iskee... siihen on kuitenkin useampi kuukausi aikaa.
 3. Tarvitsin tuota kesäloman aikaista taukoa koruilusta ja käsitöistä. Nyt ne ovat mielekkäitä ajatuksen viejiä työn vastapainoksi edelleen.
 4. Olen heikkona kaikkeen missä on minttua... nam!
 5. Ennenn olin oikea sokerihiiri, mutta onnekseni en enää kuitenkaan välitä kauheasti makeasta, niin pysyy kohtuudessa mintun kanssa.
 6. Olen musiikkiriippuvainen, on tiettyjä tilanteita jolloin minun pitää saada kuulla tietty biisi.
 7. Haaveilen joskus alottavani nuoruuden harrastuksen uudelleen, mutta se vaatisi liikaa järjestelyjä vuorotyön kanssa ja toisekseen polveni ei taitaisi kestää enää.
 8. Menin viime yönä vasta lähempänä kahta nukkumaan, kun otimme hyvän ystäväni kanssa pienen puhelinmaratonin... himpun vajaa neljä tuntia siinä vierähti.
Tämä olikin yllättävän haastavaa, mutta siinä ne nyt komeilee.

Kuvaa laitan siskon revontulesta kunhan kerkeän ja jaksan kuvia koneelle laittaa. Ensi viikko voi kyllä taas olla hiljasta ku huopatossu tehtaassa... meinaan tuo esikoisen kouluun meno vie tuon viikon aika totaalisesti. Jännittää kyllä ihan tosissaan... apuva! Mutta näin siis vähän tarinaa kesälomasta ja paluusta arkeen... uudenlaiseen arkeen. Toivottavasti saadaan vielä oikein lämmin elokuu ja hienoja päiviä.

10 kommenttia:

 1. Jep :) toivottavasti vielä olis aurinkoa, vaikka helle loppuisikin. Mun pojan koulun aloittamisesta on jo aikaa, mutta kyllä se silloin jännitti - sitten jännitti eka työpaikka ja eka tyttöystävä jne.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, äitien elämä on jännittämistä ja huolehtimista, ei sille voi mitään. =) Mutta toivottavasti en jatkossa ole ihan näin hermona kaikesta. ;D

   Poista
 2. Kiitos vielä kivasta juttutuokiosta eilen <3 Oot kiva! PS. Tuli tuosta mintusta mieleen, että oon sun kautta aikoinaan koukuttunut minttuteehen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itselles, kyllä ne ystävät on elämän suola. <3 Vai oon mä onnistunu iskemään suhunkin edes jonkinlaista mintun himoa. ;D

   Poista
 3. Aina se on jännää kun ekaluokkaiset aloittaa koulun, nutta se aika menee niin hiermuisen nopeasti. Meilläkin on taas "ekaluokkalainen" kun aloittaa ammattikorkeakoulun. Toivottavasti et ollut täällä heinäkuussa kun silloin satoin melkein joka päivä.
  -kissatyttö-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillon paisto aurinko tai oli puoli pilvistä kun siellä oltiin, paitsi se yks ukkonen. ;D
   No nyt on äitikin jo huokassu helpotuksesta, ensimmäinen päivä takana. Pojullaki tuli pieni jännitys just ku lähettiin aamulla koululle, se kyl unohtu heti ku näki yhden kaverinsa koulun pihassa. ;D

   Poista
 4. Onnea esikoisellesi koulutielle :) Siitä se ura urkenee! Meilläkin on palattu arkeen kaikkien muiden paitsi esikoisen osalta, jonka koulu alkaa vasta ensi maanantaina.
  Oikein mukavaasyksyn alkua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä hyvin näyttää lähtevän. =) Ei enää niin hermostuta itteäkään.
   Ei, ei... ei vielä ala syksy, vaikka arki alkoikin... ainakaan toivottavasti. ;D

   Poista
 5. Tosi kiva, kun sinäkin löysit minut uudesta paikasta. Ja paljon kiitoksia ihanista sanoistasi.
  Se "hulluus" vaan minulla jatkuu, eikä ole merkkiäkään loppumisesta.
  Mukavaa työviikkoa sinulle näin loman jälkeen.
  Kyllä tuntuu iltaisin että on töissä ollut !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen jo parin työpäivän jälkeen aika poikki... tietysti tuo koulun aloitusstressi vaikutti asiaan. Mutta kyllä se tästä tasaantuu, kovasti sormet syyhyää koko ajan helmien ja puikkojen perään, että sekin tästä taas vauhtiin lähtee piakkoin. =)

   Poista