torstai 25. lokakuuta 2012

Korun tarina

Tästä tuleekin hyvin kuvarikas postaus. Tämä koru yrittää kertoa tarinansa. Tätä pyöritellyt tämän illan tässä ja miettinyt ja kokeillut ja tämä siitä syntyi. Kun sain tämän valmiiksi, se toinen vaihtoehto ei enää tuntunut toteuttamisen arvoiselta. Mutta lähdetääs tarinan vietäväksi:

Ärsyttävää, häiritsevää. Tietoisuus siitä, että tämä vain pahenee, vie syöksykierteeseen.
Ensimmäiset viiltävät salamat, äänet kaikuu korvissa, pienikin kuiskaus tuntuu huudolta, aika pysähtyy.Kirkasta kirkuvan punaista usvaa, mahdoton liikkua, vatsassa velloo, joka salama saa vatsan muljahtamaan ympäri.Musta aukko imee sisäänsä, punainenkin tummuu.

Vihdoinkin tuo pieni sininen enkeli saapuu, vie salamoilta terän, imee pois mustasta aukosta.Utuinen pilvi ympärillä, tulee kylmä, salamat haihtuvat.

Vaaleanpunainen helpottava uni, unen jälkeen jälleen valkoista ja selkeää.Migreeni korun muodossa. Tuossa kipu puolella ketju palat osien välissä kuvaavat sitä, miten puuroa aivotoiminta tuntuu olevan, ajatukset ihan solmussa. Sininen enkeli on lääke ja kirkkaat vain vettä. Toisella puolella on tasaista muinaisketjua paloina, ajatukset selkenevät ja saa taas jostain kiinni. Niskaosa on ihan valmisketjua, koska halusin koko tarinan näkyviin, eli etuosassa kaikki elementit.  En ole saanut jälleen kohtausta, tämä vain alkoi siitä edellisestä muhia ja lisäpotkua tähän antoi musiikki. On olemassa yksi biisi, joka minun on pakko kuunnella aina kohtauksen jälkeen tai mikäli lääkkeen olen ehtinyt ottamaan ajoissa, niin heti kun olen varma, että kohtaus on estetty. Billie Joe tietää mistä kertoo laulussaan, hän kuvaa erittäin osuvasti migreeniä, minä kerron siitä korun muodossa. Tässäpä teille: Green day - Give Me Novacaine.
Tämmöstä siis pyöritellyt tässä pari viikkoa mielessä. Alunperin mietin vaijerikorua, mutta kun tämä on valmis, ei se enää tunnu laisinkaan oikealta vaihtoehdolta.

Rojekti ollut edelleen laatikossa, koko viikko aamuvuoroa ja pari huonoa yötä, lisäksi alku viikko aina menee vähän unella kun on ollut edellisellä viikolla iltavuorossa, ei vaan ole ollut tarpeeksi skarppina, että olisin sitä halunnut jatkaa, koska sitten olisi virheitä työ täynnä. Kummitytön tuubi alkaa olla loppusuoralla ja niitä sukkiakin valmistuu, ne on vaan sitä kertarysäystä.

Ihanaa huomenna on perjantai ja vapaa viikonloppu tiedossa, sikäli vielä harvinaista herkkua, että se on miehen kanssa yhtäaikaa vapaata, jihaa! Mitä nyt lauantaina on työporukan iltamat rempan valmistumisen kunniaksi. Meille satoi tänään ensilumi, alkuun tuli rakeina pari kuuroa ja sitten oikeen kunnon kuuro, joka muuttui lumeksi. Olis se vaan niin paljon valoisampaa kun maa olisi valkea, mutta en usko lumen meille vielä pysyvästi tulleen. Aina tietysti saa toivoa.

Ihanaa tulevaa viikonloppua teille kaikille!

14 kommenttia:

 1. Hui, tuossa oikein näkyy ja tuntuu migreeni. Onneksi siinä on helpotus puoli mukana :)
  Minä en ole ollenkaan innoissani lumen tulosta :(. Taas saa ruveta pelkäämään kaatumista polkupyörällä kulkiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että onnistuin välittämään korulla mitä hain. =)
   Onhan sulla nastarenkaat pyörässä? Mä oon todennu, että jos alan arkailla kaadun varmasti ja siksipä en juuri arastele vaan menen vaan. =)

   Poista
 2. Hieno kertomus, kuien muodossa.
  Juuri tuollainen migreeni minulla on , näkyy "salamoita" :((
  Upean korun kuitenkin sait aikaiseksi !

  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei onneksi näy salamoita, tuntuu vain. Mutta se kipu on aina toisella puolella ja pakko olla sillä kyljellä jossa kipu on, jos käännyn toiselle, alkaa kipu valua pitkin päätä ja se vasta järkyttävälle tuntuu. =(

   Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 3. Hieno kertomus,hienot kuvat ja kaunis koru! Täällä satoi ensilumi tänään ja lisää näyttää tulevan :)Ei haittaa,mie tykkään paljon enemmän lumisateesta kuin vesisateesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, todellakin ennemmin lunta kuin vettä. =)
   Yllättävän kaunis siitä tuli, vaikka itse aihe ei niin kaunis olekkaan. =)

   Poista
 4. Järisyttävä ja leukaani vääristävä migreenikoru.
  Nuo kaksi asiaa ensivaikutelmasta.
  Ei siis laisinkaan positiivista, mutta eihän se päänsärky sitä olekaan.
  Onnistuit siinä mihin pyrit, kuvaamaan korulla migreeniä :) Ja se on paljon se!

  Lunta tuli juu reippaanlaisesti. Kertaalleen piha jo kolattiinkin. Ne puuhakkaat nuoret miehenalut ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä tuntuu hyvälle, kun saan tuollaisia reagtioita korulla aikaan, voin siis todella sanoa onnistuneeni. =)

   Muutama vuosi ja miehenalut ei välttämättä niin puuhakkaasti sitä lunta enää kolaakkaan. =)

   Poista
 5. ihan pitää tännekkin nyt kommentoida tuota sun äskeistä juttua..(vastasin siis blogiini) oot kyllä hyvä tyyppi, en paremmin sano!!! XD

  VastaaPoista
 6. No nyt voin minä vuorostani sanoa, että heti kun katsoin salamaa - tuli mielikuva yhteys migreeniin - kyllä se on sitten kaamea vaiva. Itselläni tilanne on korjaantunut ajan myötä, mutta nuorena kärsin ajoittain ja mulla se alkoi aina näköhäiriöillä. Erikoinen koru, jossa toispuolisuuden idealla on saatu harmoninen lopputulos - ja sitä ei näe usein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minullakin rauhoittunut poikien myötä, ennen oli todella useinkin. Minulla alkoi jo ala-asteella kohtaukset ja monia on lääkkeitä testattu ennen oikeiden löytymistä.

   Poista
 7. Moikkis! Blogissani on sulle jotain. Käy nappaamassa :))

  VastaaPoista
 8. Perhana..mulla on tuo sama asia kun bikkella :DD

  VastaaPoista