torstai 3. tammikuuta 2013

Sukkasillaan vaihteeksi

Niin, tuossa loppuvuodesta ja alkuvuodesta syntyi parit sukatkin omaan käyttöön. Unisukiksi itselle toiset ja toiset... niin, ihastuin kuvaan ja hankin ohjeen ja sitte mentiinki oman pään mukaan. Mutta kurkistetaas niitä sukkasia.


Otetaas ohjeen mukaan menneet ensinnä...



Eli Nukkumaijan unisukat, tällaisethan tein työkaverille jo aiemmin, mutta eihän tuo kaunis pitsinen "simpukka" niissä oikeen päässyt esille, kun lankana oli se sininen nostalgia ja olivat isotkin minun jalassa. Päätin sitten kokeilla itselle tehdä nallesta ja kun tuota oranssia aloe vera-lankaa tuolla oli kaksi ja puoli kerää, siitä lähdettiin. Hyväksi on todettu nukkuessa nämä jo. Toisen tein siitä puolikkaasta kerästä ja toisen sitten täydestä ja enpä kattonu laisinkaa, nii eri eräähän ne ja pieni sävyero havaittavissa, mutta ei haittaa.

On muuten jännä, kuinka musta onkaan tullu villasukka-ihminen tässä tämän vuoden aikana. Ennen lähinnä töissä ja kovilla pakkasilla.... nykyisin nukkuessakin. Ei tietty joka yö, mutta usein kuitenkin.

Niin, toiset sukat sitten. Kun näin sukat, halusin ohjeen ja se tuntui sopivan loistavasti siihen itsenäisyyspäivän sukkalanka ostokseen, eli Hot Socksiin. Ja on muuten ihanat jalassa, tosi pehmeät ja todella lämpimät, eli tätä lankaa taidan ostaa jatkossakin. Niin, se ohje sitten. Se on täältä. Eiku ohje tulostumaan ja mukaan joulunviettoon... juupa. Aloin sitten lukea sitä ohjetta ja hups se olikin varpaista aloitettava sukka ja niitähän en ole vielä kokeillut yksiäkään. Eipä se mitään, hyvinhän voisin aloittaa näistä.... nii-in, mutta kun tässä olikin ihan erilainen aloitus mitä olin jo vähän silmäillyt... lyhennettyhä kierroksia varpaisiinkin, ei tule onnistumaan. Hetken pähkäilyä ja ahaa-elämys, joka oli kokeilemisen arvoinen ja sehän toimi.



Eli mä aloitin ihan normaalisti varresta, sydän kuvioon oli kaavio ja hups, mä pyöräytin vaan kaavion nurin niskoin ja tein sen mukaan ja ihanathan näistä sitten tulikin. Eli en nyt sitten tiedä onko tämä tuo ohjeen sukka väärin tehtynä vai onko tämä nyt sitten oma malli? Mitäs mieltä te olette?

Siitä toisesta fluoriitti-riipuksesta. Eihän se taas menny sen mukaan mitä mielessä näin. Ensimmäinen yritelmä kun ei tosiaan ollu lähellekään sitä, nyt siis on taas mietintä myssy päässä ja mietin toista toteutustapaa.

Mutta nyt sitten miettimään ruutupaperille batman-logoa, josko me onnistuttais esikoisen kanssa saamaan mulle hyvä malli, niin saisi poika haluamansa kaulahuivin.

Ihanaa loppuviikkoa, toivottavasti pysytään tässä pikkupakkasessa!

17 kommenttia:

  1. joo ai, että tuo sydän kuvio on ihana. siis todella hienot. ja oikein paljon kiitoksia noista linkeistä. tallentelenkin heti koneelle ne. Täälläkin vaihteeksi sukka buumi menossa. tällä kertaa ne tennarisukat. saan shädä millaset tulee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä tiedä sitten, tuleeko noista ohjeella yhtää samanlaiset sydänsukat. =) Mutta hienot ne on oikeenkin tehtynä. ;P
      Hyvät niistä tennareista tulee. =)

      Poista
  2. Kyllä on taas kauniita sukkia.
    Minäkin ajoin ennen pyörällä töihin ympäri vuoden. Mutta nyt se pelottaa, kun olen siirtynyt "jalkanaiseksi" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en viitti jalkautua, kun matkaa jonku verran ja tykkään olla ennemmin vähän ajoissa kun viime tipas... saa hörpätä aina rauhas kaffit ennen vuoron alkua. =)
      Sillon siirryin autoon hetkeks, ku juniorin laskettuun oli pari kuukautta aikaa ja noin kuukaus töitä.... oli meinaa maha tiellä pyöräillessä. ;P

      Poista
  3. Kiitos ideasta. Nuo unisukat pitää myös saada. Villasukat pitää olla yöllä jalassa muuten ei tule uni. Ja sydänsukat on myös ihanat, niitä pitää myös kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unisukat on muutes kivan nopsat tehdäkkin. =) Varteen vaan jos haluaa pituutta kannattaa tehä paaaljon enemmän mallikertaa ku ohjeen seittemän, mä tein näihin kaheksan ja nyt on just hyvät mulle. Tietty langan paksuuskin vaikuttaa. =)

      Poista
  4. Ihanat sukat, varsinkin nuo sydän-sukat on tosi kauniit. Tuollaiset voisin itsekin joskus yrittää tekaista. Pitääkin laittaa ohje talteen. :) Joskus tulee melkein parempi kun vähän jaksaa itse soveltaa. Mulla kävi tässä niin, että tein lasten villatakkia enkä jaksanut lukaista ohjetta oikein tarkkaan läpi etukäteen (vähän sama kun ei jaksa ikinä lukea mitään kokoamisohjeitakaan, yrityksen ja erehdyksen kautta...)... No, se villatakki olikin sitten yhtenä kappaleena neulottava malli. Ei siinä mitään, hyvin se onnistui, vaikka hieman ne hihat aluksi vaikutti oudoilta, mutta sekin selvis sitten ohjetta eteenpäin lukiessa, että hihansuut piti kääntää. :)

    Ja nuo sävyerot eri erissä on kyllä rasittavia... kerran meni yksi työ purkuun, kun ei kertakaikkiaan löytynyt enää lähellä olevaan luonnonvalkoista sävyä... :(

    -J-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullaki on jo vähän liikaa ohjeita tallessa... nii koneella kun paperilla. Mutta onpahan aina mistä valita uutta työtä... vaikkakin usein tulee sitte etsittyä ihan kokonaan uus työ. ;P

      Juu, sävyerot ei kivoja. Onneksi nyt kyse vaan sukista, mutta isommassa työssä tuo ois haitannu jo kovastikkin. Jännä sinänsä, että luonnonvalkoinenkin voi olla nii erilaista. =)

      Poista
  5. Kauniita sukkasia :)
    Ihanaa ja onnekasta vuotta 2013 sinulle! Lupaan jättää jälkiä blogiisi käynneistäni tänä vuonna paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Älä ota paineita jäljistä. =) Jos ehdit kommentoida kiva, mutta riittää ihan hyvin tieto, että täällä poikkeat. =)

      Poista
  6. Harvoin teen neulomallakaan mitään ohjeen mukaan !
    Minulla on sellainen pää joka haluaa aina jotain muutella :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan se pitänyt arvata. =) Mutta kyllä sä semmonen tekijä oletkin, että turhaan sä ohjeista tekisitkään, kerran osaat muutenki. =)

      Poista
  7. onpas kauniita töitä ja taidokkaita malleja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja molemmat on tosi ihania jaloissa. =)

      Poista