sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Onnistumisen riemua

Täällä on koettu onnistumisen riemua kaksin kappalein. Ensinnä ne sukat joiden innoituksen sain siitä neulejakun pitsimallista. Näistä tuli aika leveäjalkaiselle sopivat, eli vaativat vielä omaan jalkaan fiksausta. Mutta eipä haittaa, koska lupasin kesällä tehdä kummitätille pitsisukat, nämä siis lähtevät Paten matkaan huomenna.


Istuvat kyllä jalkaani näin uutena, mutta lörpsähtävät heti käytössä omassa jalassani. Suunnittelin kantapään ja varren suun joustimen sopimaan pitsiin. Kantapäässä sekä joustimessa neuloin vielä oikeat silmukat takareunasta oikein.


Ja sitten vielä yksi kuva jota muokkasin enemmän, jotta näkyisi paremmin.


Väri ei ole näin sinertävä mitä kuvat antavat ymmärtää, tumman lilat nämä on. Lankana Hot Socks fashion, silmukoita 56, ranskalainen kantapää, leveä nauhakavennus kärkeen ja päättely silmukoimalla. Ja sitten miten käy, kun pyydät miestä ottamaan kuvia, seisot pöydällä ja selität millasia kuvia haluat.... no mies kuuntelee kyllä mutta ottaa samalla kuvia ihan omasta kohteesta....


Olis nyt vaan sitte ottanu edes hyvän kuvan...

Sitten mä oon treenannu sen värttinän kanssa.... tulokset on mitä on. Tässä erinäisiä yritelmiä kahdella eri tekniikalla. Joko ihan sairaan paksua tullu tai sitten lähes ompelulangan vahvuisesta vaihtelua todella paksuun.


Näitä edes alkanut harjoitteleen kertaamaan ja nyt mietinki mihin nämä lahjoittaisin... jokuhan näistä voi keksiä vielä vaikka mitä ja kun ovat harjotuksia saa tuon purettua villaksikin, kuhan jaksaa kierrettä avata. Mulla ei näille käyttöä meinaan ole, ei kannata harjotella jo kerran harjotellulla. Mutta sitten se onnistumisen riemu joka eilen tuli.....


Minun ihan eka omin käsin kehrätty ja kerrattu lankavyyhtini... painoa en osaa kertoa kun en omista keittiövaakaa, mutta pituuden tiedän tarkalleen 7 metriä 70 centtiä ja tämä on jo käyttökelpoista. Jipii!!! Ja vieläkin on tuota bfl villaa vähän jäljellä treenaamiseen. Baby alpakkaa ajattelin vielä säästellä, että siitä tulis sitten mahdollisimman hyvää jälkeä. Eilen sitten kävin kaupungissa pyörähtämässä, sny juttuja ja samalla tuli mieleen, että käympäs Puodissa, käsityöläisen kauppa, jossa myynnissä monen muunkin tekijän käsitöitä... astioita, koruja, neuleita, ompeluita, keramiikkaa, metallitöitä, siis vaikka mitä. Muistin siellä olleen ainakin käsinvärjättyjä lankoja... olihan siellä oikea herkku mulle...


Ja muistin siellä olleen huovutus villoja, joten ajattelin kysyä ja kyllä lisää harjoitusnöttösiä löytyi ja ihanan herkullisissa väreissä....


Lisäksi olen tikunnut kesken olleita sukkia... taas uusi Cookie A malli tulossa ja se onkin todellinen herkku.
Nyt lähden kierrokselle blogeihin ja sitten vietän sateisen sunnuntai-illan näpräten jotain... kun osaisin päättää mitä. Ihanaa ensi viikkoa kaikille!

19 kommenttia:

  1. Minuakin niin kiehtoo ajatus opetella värttinällä lankaa tekemään, vaan enpä ole vielä uskaltanut välineitä ostaa. Jospa kirjottais vaikka joulupukille värttinästä :)
    Leveäjalkainen on varmaan mielissään noista sukista. On tosi inhottavaa jos sukan varsi puristaa. Minunkin tyttärellä on oikein paksut nilkat ja varret pitää tehdä aina lisäsilmukoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli oikeesti yllättävän helppoa, ainakin tuolla lyhyt veto tekniikalla... se toinenkin on helppo, mutta siinä ei onnistu tuo tasainen lanka... ainakaan vielä. =)
      Täti tekee itekki, mut ihan perussukkaa ja ku hää välttämättä makso enkelikorviksensa mä sanoin että tulee sukat sitte postissa... ei pysty maksaan ku en ole antamassa.... hänen kanssa ku on aika mahoton vängätä. ;D

      Poista
  2. Aivan tosiaan kauniit sukat, kiva pitsimalli.

    Langan värkkääminen värttinällä kuulostaa ihan terapeuttiselta, olis kiva kokeilla joskus, mutta mun rukista puuttuu värttinä - ovat varmaan piilottaneet, etten vaipuisi 100 vuotiseen uneen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sukista tuli todella herkulliset ja paksummalle langalle hiukka erilainen malli mielessä... katotaan toteutuuko. =)

      Poista
  3. Onnittelut ekasta lankavyyhdistä! Hyvä sinä♥
    Nuo piloille menneet voi huovuttaa huopapalleroiksi varmaan. Ainakin luulisi onnistuvan pesukoneessa suklaamuna-muovi-rasioissa, niinkuin minä ne teen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluatko ne? Kyllä tuon pitäisi huopua ihan hyvin, mulla vaan ei tosiaan ole niille käyttöä. Mikäli haluat mä laitan Paten matkaan ne. =)

      Poista
    2. Jos olet tosissasi,niin laitanpa sulle s-postia:)

      Poista
    3. Tosissani olen. =) Pistän paten matkaan kunhan ennätän nuo pakata. =)

      Poista
  4. Kyllä saa täti nyt ihanat sukat.
    Ja sitä taas sitten pöydällä hypittiin :)
    Kivoja kuvia miehesi napsii !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tarpeeseen tulee tädille sukat, kuhan malttais niitä käyttääkin sitten. =)
      Pöydällä mä oon aina ku poikien silmä välttää. ;D Pojat pihalle ja heti on äiti pöydällä sukkien kanssa. =P
      Hih, kerron miehelle terkkuja. =)

      Poista
  5. Mielenkiintoista tuo kehrääminen. Ehkä sitten joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ei kerkee murehtiakkaan sen kanssa, eli oivallinen ajatusten nollaus tekeminen. =)

      Poista
  6. IHANAT SUKAT OOT SYSTERILLE TEHNY.POIS ELÄVÄ LIHA PÖYDÄLTÄ.

    VastaaPoista
  7. IHANAT SUKAT OOT SYSTERILLE TEHNY.POIS ELÄVÄ LIHA PÖYDÄLTÄ.

    VastaaPoista
  8. IHANAT SUKAT OOT SYSTERILLE TEHNY.POIS ELÄVÄ LIHA PÖYDÄLTÄ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskotaan vähemmälläki, kerta ois riittäny... siis että on ihanat sukat. =)
      Mutta omassa kodissa mä saan olla pöydällä jos haluan, niih! ;D

      Poista
  9. Jestas että sää oot sitten riittoisa...Fairy taitaakin olla sun oikee nimes ;)
    Ihanat sukat ja herkkuvärit villoissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuo onkin aivan uusi määritelmä minusta, mutta hauska. =) Kiitos ihanan piristävästä kommentista.

      Poista