tiistai 6. maaliskuuta 2012

Tarina Revontulesta

Olen ihaillut suunnattomasti Revontulihuiveja, mutta ohje tuntui olevan täysin hepreaa kun sitä tarkastelin. Yritin paristakin arvonnasta sitä voittaa, ei suosinut onni minua. Eipä kyllä ole yhdessäkään arvonnassa suosinut, mutta olenkin ottanut sen vanhan sanonnan mukaan: jos ei onnea arvassa, niin onnea rakkaudessa.

Revontulta olen ihaillut ja ohjetta silmäillyt, ei vaan auennut ei. Kunnes heräte ostona tuli ostettua Novitan Rose mohair lankoja, useampaakin sävyä. Päädyin aloittamaan Fifi3 huivin. Hetken meni harjoitellessa, mutta kyllä se vain onnistui. Tässäpä se.



Pikkasen sekosin tuossa reunassa ja reiät tuli vähän vääriin kohtiin, mutta ei se onneksi näy siitä. Itse sen tietysti huomaa ja ehkä joku täydellinen neuloja sen siitä huomaa heti. Itseäni tämä ei haittaa. Kuitenkin kun tämän sain valmiiksi, päätin katsoa uudelleen revontulen ohjetta ja innostus oli erittäin suuri kun sen huomasin tajuavani. Tottakai halusin tehdä revontulen sitten ehdottomasti vironvillasta. Ongelmana oli tässä, että en sitä löytänyt nettikaupoista (kun en tiennyt langan olevan nimeltään Aade lõng).
Onneksi on ihmisiä joilta pyytää apua ja hätyyttelin Lilaa, joka on tehnyt itse jo neljäkymmentä Revontulihuivia, joten voinen huoletta sanoa, että Revontulen ammattilaista. Kiitos Lilan, sain langan viikko sitten tiistaina, hänen omista varastoistaan ja hän vieläpä luopui itselleen varaamasta uutuus väristä. ISO KIITOS LILA TÄSTÄ! Ja pääsin revontulen kimppuun.


Lanka vyyhti ei sitten ollutkaan ihan pieni. Meni melkein tunti keriä se ja lopulta se oli jo liian iso käsiini, mutta sain kuin sainkin kerittyä langan vain kahdella kerän karkaamisella. Ja nekin onneksi vain pienen vahingon aiheuttaneita. Mies kyllä sitten meinasi, että yöllä kissat kaivavat kerään esiin ja vetävät sen kanssa kunnon rallin ympäri kämppää, näin ei onneksi käynyt. Tietysti asiaan vaikutti sekin, että kun meidän Harli on oikein kova lanka/naru fetissi, on kaikki piilotettava hyvin tai ne on syöty. Olisi tämä huivi jo valmistunut sunnuntaina päivällä, mikäli aamulla herätessä ei olisi ollut todella kova migreeni kohtaus päällä. Siitä toipumiseen meni koko päivä, vasta viiden jälkeen pääsin tolpilleni ja silloinkin vielä jyskytti päässä.



Suurin yllätys kuitenkin oli kokoonsa nähden se, kuinka joutuisa tätä oli tehdä ja loppujen lopuksi helppo, kun vauhtiin pääsin. Revontulen ohje löytyy täältä. Ainakin kaksi näitä on näillä näkymin tulossa lisää, itselleni toinen väri sekä siskoni halusi itselleen myös. Vielä odotetaan tuleeko äidiltäkin pyyntö. Miten on äiti?

Nyt minulla on haussa uusi kolmiohuivin ohje. En ole vielä sopivaa löytänyt. Lankana on ohut sukkalanka, jota on 100 gramman vyyhti, jossa on noin 420 metriä lankaa. Vinkkejä otetaan vastaan. Tai siis malleja on löytynyt, mutta tuo vyyhti ei siihen ole sitten riittänyt. Ja nuo Rose mohairitkin olisi vielä tarkoitus saattaa huiveiksi, en tiedä tuleeko niistäkin fifi3 vai jokin toinen malli.

Yleensä tartun kutimeen illalla, kun pojat saatu untein maille ja itse ei ihan vielä ole nukkumaan valmis. Kovasti ihmettelin tuossa aiemmin, kun aina on niin hitsin kuuma välistä. Sekin arvoitus ratkesi, tässäpä kuva fifin teosta ja selitys kuumuudelle.


Jos on suuri pörröinen työ ja kissa sylissä, toinen kissa niskassa ja kolmas ihan vieressä itse sohvannurkassa, niin ei ole kovin ihme jos vähän meinaa kuuma tulla. Miisu siis edelleen korvaa Maijaa sylissäni.


Tässäpä vielä muut mohairin sävyt. Tuo vihreä oli erittäin herkullinen, vaikka vihreä ei niin kovin olekkaan minun värini. Tai siis, upeita sävyjä siitäkin löytyy, en vain itse osaa käyttää vihreää.

Nyt taitaa helmet huhuilla, pari avainnauhaa tehtävänä sekä jotain Lilalle tästä upeasta langasta. Nauttikaa ihanista kevät päivistä!

Ai niin, minulle on postissa paketti, Salaisen kirppisystäväni paketti tullut perille. Eilen sain pakettikortin, mutta minusta on tullut jo niin aikuinen, että maltoin jättää noutamisen tähän päivään. Sitähän ei tietysti lasketa, että en olisi sitä ennättänyt eilen hakea ennen töihin menoa, eihän? Omani lähtee varmaan huomenna liikkeelle kohti vastaanottajaa, pakkaamista ja korttia vaille valmista on. Tänään kuitenkin käyn noutamassa minulle tulleen.

12 kommenttia:

  1. Ihan uskomattoman upea huivi! :)

    VastaaPoista
  2. Upea tuli revontulesta :) On tuo fifikin hieno :)
    Pakko on siis ostaa tuota lankaa myös itselleni seuraavalla reissulla ;)

    VastaaPoista
  3. Henna: rohkeasti vaan tekemään. =) Ei ollut paha.

    Lila: siskokin vissiin haikaili tuota väriä. ;D Katsotaan kuinka sitten käy äiteen kanssa.

    VastaaPoista
  4. On kyllä ihana huivi ja ihanat värit! Osaisipa itsekkin niin tekisin kyllä... Niin ja näin äitilläs ihanan avain nauhan!! Saa nähä jos rahaa riittää niin voi itellekki tilata ;) Ja eräänlaista kellorannekettaki oon jo miettiny! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, mitäs nyt olet keksinyt kellonrannekkeeksi? Ja tiedätkö, en teisi sinulle ketjulla avainnauhaa vaan linkittämällä kokonaan tai vaijeriin. =) Jopa väritkin olisi mielessä. ;P

      Poista
    2. kuulostaa mielenkiintoiselta :D ja jotain sinisen sävyistä kellonrannekkeeksi ois mielessä ja vähän erilaisilla lukoilla, nuo nykyiset kun on hirmun hankalia ns. arki kiire käytössä :S :D

      Poista
    3. Mä sain idean tuon kellon kanssa. Maltahan hetki odottaa, kun saan hankittua tarpeet, niin teen itelle uuden kellon ja sitten näet mitä ajattelin sulle arkikäyttöön. ;D

      Poista
    4. Hei muuten lisäks oisin vähän kiinnostunut nilkkakorusta? aika hailakan värisestä ettei se kilometrien päähän näy, ku roikkus tuol nilkas aina. Entinen on joku 1€ maksanu ja ihan kauheessa kunnossa jo :D niin ja myös ihan pienistä helmistä innostasko sellanen projekti?

      Poista
    5. Mikä jottei, pistä vaikka mailiin minkä tyylistä ja mistä materiaaleista, nii pistän aivonystyrät hyrräämään. ;D

      Poista
  5. Mielettömän upea huivi ja värit ♥
    Kissat ovat ihania, on sinulla siinä niskan ja kylen lämmittäjiä :)
    Hyvää naistenpäivää!
    Minulla olisi sinulle myös haaste blogissani, käy katsoo :)
    Hyvää kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaste otetaan vastaan kyllä, oli sen verran kiva juttu.
      Joskus kesäisin helteillä on pakko pakoilla ihan noita karvakeriä. =)

      Poista