sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Sukkaa ja jotain muuta

Niin, kun se maratoni on käynnissä tulee melkein joka postaukseen sukkaa. Tai no nuo isän serkun tennarit taidan pläjäyttää samaan kuvaan. Ei tarvii niitä kattella joka postauksessa sitten. Mutta tällä kertaa valmiina työkaverin pojan sukat. Kuvattu mun jalassa... ja pojallahan on mua isompi jalka. Mutta tämmöset ovat ne sitten.


Jaa no enhän mä noin notkea ole, että vain toinen sukka on jalassa. Näihin siis tein ruutua tuohon eteen. Varressa on ensin pätkä pelkkää 1o 1n joustinta ja sitten joustin jatkuu takana ja ruudut alkaa edessä. Tuo oli  uutta lankaa mulle, ei taida tulla ostettua toista kertaa. Oli jotenki liian liukasta neuloa, muutamaan kertaan yks puikko karkas, mut onneksi silmukat ei paennu, riitti pelkkä poimiminen takas puikolle. Lanka oli siis Novitan Impivaaran sukkalankaa, langassa siis ei mitään vikaa, en vain itse tykännyt tätä kovin neuloa. Vaikkakin pakko tästä varmaan vielä yhet sukat on tehä, piti meinaan hakea toinen kerä, kun ei ihan yks riittäny näihin 39 kokoisiin sukkiin. Paljosta ei jääny kiinni, pari cm ennen kärkikavennuksia otti ja loppu kerä.

Mutta sitten on muutakin, koruja, jotka on odottanu toteutustaan kauan. Kesällä jo sain pyynnön tehdä ristiäisiin kaulakorun. No, nyt sen sain vihdoin kokonaan tehtyä ja korvakorut kans. Siis pyyntö tuli hyvissä ajoin, että nämä tosiaan ehtivät vieläkin hyvin marraskuussa oleviin ristiäisiin tuoreen mummin käyttöön. Toiset lenkit on ollu sahattuna pidemmän aikaa, mutta pienempiä en ole saanut veivattua ja sahattua ennen eilistä. Kiva sinänsä, että nyt on noiden korussa olleiden 3,5 mm halkaisijan omaavien lisäksi 3 mm halkaisijalla olevia valmiina. Minä tohinassa veivasin kunnon pätkän ja olin jo sahannu puoleen väliin, kun tajusin kattoa mitä kokoa tässä nyt oikeen tehään... liian pientä tietysti. Päätin sitte kuitenki sahata saman tein loppuun, koska ihan taatusti noillekkin käyttöä tulee löytymään. Veivasin uuden pätkän ja sahasin. Niitäkin reilummasti, nii ei joka kerta idean saatuaan tarvii uusiksi veivata ja sahata. Mutta takas asiaan, ensinnä kaulakorua.


Hopeoitua korumetallia siis. Oili-ketjua 1mm lanka 5mm lenkkeinä ja 0,8 mm lanka 3,5 mm lenkkeinä. Ketjussa väliin linkitetty muutama Swarovskin bicone helmi, kahta eri sävyä. Ja riipuksena pieni siro kolibrihelmi. Jos tämä ei olisi ollut ns. tilaustyö, olisi tämä varmasti jäänyt omaan käyttöön, ihastuin kovasti. Suunnitelmissa josko itselle hopeasta tuota oilia tekisin, on se vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunista ketjua. Korviksia piti olla kaksi paria, avokoukulla pätkä oilia helmen kera ja napilla pelkät helmet, kun toisessa korvassa on kolme reikää.


Tuossa oikean puoleisessa näkyy nuo sävyt jokseenkin oikein, napeissa siis himpun vaaleammat ja koukuissa vastaavasti tummemmat. Tämmöstä siis valmiina asti ja sukkia lisää puikoilla. Tuota lankaa hakiessa esikoisen ollessa säbä treeneissä, lipsahti sitten... tuli pari nallen aloeveraakin napattua... mutku ne keltainen ja vihreä oli niin ihanan värisiä ja rose mohairiakin... just passeli väri kaulahuiviin, jota suunnittelen. Nyt pyörii rumpu, valmista hopeaa ei ole, mutta omaa ja työkaverin käyttökorua puhdistumassa ja vähän lenkkejä korjattuna irvistelyistä. Nyt sitten soffalle istumaan, kun juniori lähtee nukkumaan ja pian esikoinenkin, että jaksetaan aamulla aikasten ylös. Miehellä alko yövuorot ja tuskanen viikko tulossa, mutta valmistakin saattaa tulla reilusti kun puoli viikkoa pitää hissutella yksin täällä aamupäivät.

Ihanaa tulevaa viikkoa! Nii ja muutama uusi lukijakin taas rapsahtanut, tervetuloa joukkoon!

8 kommenttia:

  1. Taas uudet nätit sukat !
    Nuo korut on suloisia :)
    Oikein mukavaa ja toivottavasti aurinkoista alkavaa viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nuo korut on sellaset, mistä oikeesti olen ylpeä. =)

      Poista
  2. Ihanat ja erikoiset sukat. Korusetti tosi mahtava. Koeta jaksaa tämä viikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl se tästä, tietää taas että pian se on ohi ja vasta kuuden viikon päästä taas tätä. =)

      Poista
  3. Ihanan väriset sukat, harmi vaan että lanka temppuili. Herkät ristiäiskorut myös, enkelit on niin ihania...

    Itsekin eilen kävin kaupassa ja taas tarttui yksi suloisen värinen Wool-lankakerä mukaan... olen niin heikkona lankohin, ostan niitä lisää ja lisää sitä tahtia, etten todellakaan ehdi "tuhota" edellisiäkään. Olen jo kauan virkkaillut isoäidinneliö-lappuja ilman selkeää tavoitetta, mutta nyt päätin että kokoan niistä isomman neidin sänkyyn päiväpeitteen ja käytän siihen eilen ostamaani lankaa... Näin syksyn tullen kaivan usein myös ompelukoneen esiin ja viime viikolla surauttelin sisustuksellisia juttuja, mm. kangaskoreja. Mitenkäs sun keittiönverhojen muuten kävi, miten päin päätit nyt laittaa raidat? :)

    Edellisen postauksen avainnauha oli jotenkin tosi herkku munkin mielestä. Kiva idea tuo vaihtokauppa-juttu.

    -J-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän lanka temppuillu, oli vaan liukasta, siis liiankin niin että siitä mieluusti neuloisin. =)

      Ja tuota se on kolibri, ei enkeli. ;D Mutta kyllä mä tosiaan niistä enkeleistä tykkään.

      Joo, sitä lankaa vaan tulee aina niin ihanan väristä tai tuntosta vastaan, että tulee taas kerran ostettua kerä tai pari, jne... kierre on valmis. Mäki tässä miettyny, että millä mallilla alkais tikuttaa torkkupeittoa tuohon uudelle soffalle. =)

      Jaa ne verhot... en mä oo niitä saanu vieläkään ommeltua. =O Enkä vieläkään ole päättäny raitojen suuntaa... hiljaa hyvää tulee. ;D

      Poista
    2. Jaa, olis pitänyt vissiin ihan ottaa silmä käteen ja avata ne kuvat isoiksi... :D Hetken kyllä kävi mielessä, että onkohan se enkeli, mutta päätin sitten että on se, kun siivet on ja kaikki. ;)

      -J-

      Poista
    3. Se on hyvä välistä päättää asoita. ;P

      Poista