tiistai 11. joulukuuta 2012

95 vuotiaan lahjus ja yllätyksiä Patelta

No niin, vihdoin räpsäsin pari huonoa kuvaa Mummolleni 95 vuotislahjaksi tekemästä hartia huivista. Hän kun ihastui alpakan lämpöön, mutta viime vuonna tehty bolero ei toiminutkaan, hän kun ei saanut sitä ilman apua päällensä. Nyt onnistuu ja on harteilla lämmintä alpakkaa. Lankana se messuilta ostettu Dropsin Nepal sekä itselläni jäljellä ollut Dropsin Alpaca, ohutta ja paksua lankaa siis.


Ensin mietin pitsiäkin tuohon huiviin, mutta sitten ajattelin sileän neuleen lämmittävän paremmin. Aloitin niskasta, että saan käyttää kaikki langan ja todellakin käytin sen. Paksusta jäi pari metriä ja ohuesta hyvä jos metri. Nepalia ostin siis kuusi kerää ja Alpacaa minulla oli himpun reilu kaksi kerää. Alareunaan päätin tehdä vähän jotain.


Siirryin aina oikeaan ja tein reikäkerroksen, langankierto kaksi oikeen yhteen. Sitten seuraavalla oikean puolen kierroksella kudoin yksi oikein, seuraavan silmukan oikein langan kierto ja uudestaan oikein, sitten päättelin virkkaamalla seuraavalla oikealla kierroksellä, kiinteä silmukka, yksi ketju, kolme seuraavaa silmukkaa yhteen, ketju, kiinteä, jne... Helmasta tulikin ihan kiva yksityiskohta näin tehtynä. Huivia en alkanut pingottamaan, mutta mahdollisesti sen vielä höyrytän ennen lahjaksi antamista.

Niin ja sitten siihen Pateen, Pate kävi eilen ja Pate kävi tänään. Eilen toi kaks tilaustani, mutta oli siellä myös yllätys, tai siis vähän siittä vinkkejä sainkin. Meke pisti pienen terveisen jouluksi.


Hänen itse tekemänsä kuparinen hortensia riipus, tätä kelpaa kantaa ylpeydellä. Lisäksi oli vähän helmeiltävää.


Riipuksen lisäksi pieni rondelleja sekä sitriiniä, että ametistia. Tai Meke kertoi nämä sillä tiedon hänelle eksyneen, mutta testannut ei ollut... hän kun tietää myös kivistä yhtä sun toista. Kiitos Meke!

Tänään Pate soitti ovikelloa kesken puhelun, olin aika kummissani kuka oven takana on.... oli meinaan Pate etuajassa ja ketään en osannut odottaakaan. Postit sain käteen, mitä kummaa kaksi paksumpaa kuorta minulle ja tilauksia ei taatusti ole sisässä. Ensimmäisessä oli isäni serkku pistänyt vähän ekstra muistamista jouluksi, suklaata ja tonttukoristeen, ilmeisesti siis oikeen tyytyväinen saamiinsa sukkiin. Mutta se toinen, tämä oli ihan puskista yllätys ja jos jo eilen herkistyin, tänään tuli sitten se itkukin.


Tämä kaikki löytyi paksusta kuoresta. Bikke halusi pienen muistamisen minulle laittaa... siis edelleen mietin missä se pieni on? Bikke sai minulta elokuussa enkeleitä (nämä) ja sen vuoksi halusi minulle tosiaan "pienen" muistamisen laittaa. Kauniita vanhan aikaisia kuvia askarteluun useampi arkki, tarra kauniilla tekstillä (josta jo mietin raskinko sen työpöytääni lätkäistä), pari rasiaa helmiä ja muita tarvikkeita (joista kahdesta hän pyysi tekemään rannekorut, teen taatusti!), kauniisti paketoitu saippua,


enkelin siivet nimelläni, kaunis K-kirjaimella koristettu puinen sydän magneetti sekä


itse sidottu pieni muistivihkonen, jolle jo pieni suunnitelma.... mikäli raskin tuota käyttöön ottaa.

Että tämmösiä ylläreitä Pate mulle kanto. Ja vieläki on vaikea uskoa tätä todeksi. Onneksi näin, töissä oli taas oikea helsvetti irti, nyt onneksi taas kahden päivän vapaa, saan ehkä tehtyä ne joulukortit ajallaan valmiiksi ja postiin.... jäivät sitten himpun vaiheeseen. Onhan tässä muutakin valmista, mutta ne odottakoot joulun ylitse.

Näin siis tänään.

15 kommenttia:

  1. Voi,mikä onnen päivä on sulla ollut! Ihanuuksia roppakaupalla. Kuinka ihanaa:)
    Mulle tuli eilen Pärlipesan tilaus,tänän Helmikorin ja huomenna varmaankin Helmikaupan. Lisäksi tilasin bonuspisteillä Ivanan pussukan, mulla on jo laukku samasta sarjasta. Punainen ja tiikerikuvio kultaisena molemmissa. Olis vaan juhlia,missä niitä vois pitää:)
    Hyvää viikonjatkoa sulle onnen"opekalle" ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan onnea ollut. =) Vaikee vieläki ymmärtää. Mulla tuli eilen tosiaan tuolta Bohemiasta jatkotilaus ja uus sen rikkuuntuneen tilalle ja sitte Helmimaailman tilaus, lisäksi kävin lauantain shoppaas paikallisessa, että taas saa hetken odottaa seuraavat helmet. ;D
      Ja sähän voit tehä mistä tahansa päivästä juhlan, käytät vaan laukkua ja pussukkaa. =)

      Poista
  2. Eikää, Bikke on ihana! :)
    Ja niin on kyllä mummon huivikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bikke on huippu! =)
      Mummon huivi on mulle vähä liian kuuma, outoa sinänsä ku nykysin tuntuu että jotain villasta on aina päällä. ;D

      Poista
  3. Tuosta huivista oikein huokuu, se LÄMPÖ !
    Onkohan teillä sama Pate, kuin meilläkin ?
    Kun olet noin ihanaa postia saanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä onko sama Pate, mutta kovasti on joutunu meillä ravaamaan. =) Raukalla pitäny kiirettä ainaki. ;D

      Poista
  4. Pukki muistaa jouluna kilttejä ja Pate vähän muulloinkin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli jouluna tulee risuja. =) Mähän oon niin enkeli aina. =P Onneksi tuo Pate on edes mun kaiffari. =)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Eipä tuon ikäselle enää oikee tiiä mitä keksis, mutta tuolle ainaki on tarvetta. =)

      Poista
  6. aivan mieletön tuo huiivi minkä olet mummolle tehnyt. on siinä ollu homma! hatunnosto siis..ja tuo b:n puketti oli mulle kyllä sellanen jymypotti jotta..ihanaa että sullakin oli miellyttävä paketti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä ny kauhee homma ollu, sen verta paksua tuo toinen lanka, että nopiaa tuli. =)
      Juu, kyllä tuo posti tuntuu edelleen ihan uskomattomalta. Ja kortin sanat vieläki saa silmii ylimäärästä kosteutta. =)

      Poista