keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Nyt korututtaa

Nyt tosiaan korututtaa ja yks sukka eilen ennen vääntelyitä tipahti... pari sille pitäs vielä tehä, toinen sukkapari ei edenny ja sit se toinen arvonta palkinto ei nyt etene. Tuli sitten tehtyä isompi hiuskampa ja siitä tuli tosi hyvä, ollutkin tänään hiuksissa koko päivän.


Leveyttä oli semmoset yheksän cm, mutta sillä kahdella eurolla sain tähänkin tuon pituuden kolmeen centtiin, piikkejä tässä kymmenen. Mutta ihan hyvin toimii. Pitää pistää äiteelle tehden tämmöttinen ja saa testata oikeen paksujen hiusten kanssa pysyykö tuon mittasilla piikeillä. Että äiti kyllä täältä ainaki tämän kokonen sulle tulee, kunha kerkiin tekemään kaikkien muiden tehtävien kanssa. Nyt kun tosiaan korututtaa niin syntyy muutenki tuolla mielenperukoilla kehittyneitä. Toisenki sitten tein, pitihän se kokeilla miten sitä tehtäis helmien kanssa. Tämmönen siitä tuli.


Tälläkin samat mitat, mutta piikkejä vain kahdeksan. Ja vielä yhteiskuva ilman hiuksia.


Ja eihän se tähän loppunu. Tai siis hiuskorut oli tässä, tältä erää siis. Lisää aion kyllä tehdä ja tuota helmellistä vähän mietiskellä vielä. Nuo helmet laitoin 0,6 mm lankaan, jonka pistin tuonne kieputusten alle myös, mutta aina piikin kohdalla nappasin ylös ja helmen paikalleen. Heh, kyllä on taas lahjakasta selitystä tässä asiassa. Kovasti tekis mieli tehdä kampa ihan hopeasta. Mutta pelottaa vähän, jos se ei onnistukkaan sitten niin menee langat hukkaan. Tosiaan tuosta helmettömästä isosta mieskin tuumasi, että: TUO on hieno. Mutta niin, vielä tuli väsättyä kaulakoru. Ei mitään suuria krumeluureja, valmiiseen hopeoituun papuketjuun helmiä linkitin. Tämä nyt vain oli pakko tehdä yksinkertaiseksi, katsokaas.


Pieni muistutus ensin, että kuvaa klikkaamallahan sen saa suuremmaksi, näkee paremmin nuo pienet tuosta kollaasista. Kun tuon kuvatilan takia joudun pienentämään reilusti noita kollaasejakin. Niin, syy tähän yksinkertaisuuteen. No tietysti nuo hilloamanit botswanan akaatit, mä yksinkertaisesti rakastan niitä. Sävyjä on vaikka muille jakaa, vaikka ei mitään erityisen huomiota herättäviä. Botswanan akaatti on vain aina kiehtonut minua ja en ole oikeen osannut näistä korua tehdä, vaikka hiplaillu olen vähän väliä. Eilen se vain selkeni kerrasta, suhteellisen pitkä, koska ilmojen viilettyä ja tuon kaulakiepin tehtyäni se on lähes päivittäin minulla. Ajatus oli siis, että koru menee hyvin tuon kanssa ja toimii, vai mitä olette mieltä?


Kulmikkaita isoja nugetteja, isoja pyöreitä ja pieniä pyöreitä sitten tuonne kaulan sivulle. Tästä tuli just semmonen yksinkertainen, joka tuo kiven oman kauneuden hyvin esiin. Syksyinen arkinen sen jonkin sisältävä kaulaketju siis itselle.

Tänään lähdin aamupäivästä hakemaan lisää lankaa, kun nuo hiuskammat söi aikasta hyvin varastojani. Lisäksi tarvin muutamia punaisia helmiä, uutta avainnauhaa varten, saaja tietäköön täten, että mahdollisesti ensi viikolla voi olla postia. Mutta sinulla ei siis mitään kiirettä, omaan tahtiin kun aikaa riittää. No, sieltähän sitten tarttui vähän muutakin mukaan, oliko muka yllätys? Ja tänään olen sitten leikkinyt hopealla. Niistä lisää sitten myöhemmin. Lisäksi kävin yhdessä lankakaupassa, kun sanoivat sieltä pari viikkoa sitten saavansa kotimaista liukuvärjättyä lampaanvillasta lankaa, yksi vyyhti lähti mukaan, huivin mallista ei vielä tietoa, mutta selkeästi huivilankaa. Ja pari kerää tuli uutta tuttavuutta alpakkaa, jossa mukana silkkiä ja merinovillaa, en tiedä vielä mitä niistä teen, mutta oli vain niin ihanan tuntuista lankaa. Lisäksi kävin täydentämässä neitien hiekka ja ruokavaraston. Sitten kotona pari tuntia ja sinne vanhempain varttiin. Opettaja meinasi, että poika voi oppia hyvinkin pian lukemaan. Muutenkin kuulemma suht hyvin koulussa käyttäytyy, hyvin on oppinut pojan tuntemaan, kun sanoi että toisaalta hyvin herkkä ja toisaalta sellanen vilivilpertti.

Kiitos kaikille kannustavista kommenteista hiuskammasta. Ja ei ilmeisesti ihan syteen mennyt, kun aika moni oli arvannut jo ensimmäisestä kuvasta mikä se oli.

Nyt jatkan värkkäämistä. Kun myös tässä postauksen kirjoituksen yhteydessä olen samalla tehnyt, niin pyydän anteeksi mahdollisia lapsuksia kirjoituksessa. Ei malta pitää näppejä irti, niin on into päällänsä.
Tunnelmallista syysviikon jatkoa kaikille.

10 kommenttia:

 1. No niin Katinka se isompi on todella kaunis kampa ilman helmiäkin. Joten tänne vaan hiukset kasvaa vaudilla. Kaulakoru sopi tosi hyvin huivin kanssa. Kiva kuulla et mummin elohopealla menee koulussa hyvin.Kohta se lukee kaikki minkä käsiinsä saaaaa.

  VastaaPoista
 2. Wau! Tyylikästä. Minäkin sanon yleensä automaattisesti, että helmillä - mutta tuo iso kampa on kaunis ilmankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä sitten olet toista mieltä, jos onnistun kauniimmin helmet mukaan saamaan. =)

   Poista
 3. Kaikki ovat niin kauniita ja kampa käy kummallakin tavalla. Lauantaina ilman ja sunnuntaina helmillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotapa en ajatellutkaan, että olis arki ja pyhä kammat molemmat. ;D

   Poista
 4. Kauniita niin hiuskammat kuin muutkin tekemäsi korut.
  Tunnistan tuon, kun into on päällä ... :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se into vaan on hankala, jos mielessä on liian monta ideaa kerralla. Sitäkin koettu joskus, kun ei tiedä mistä alkais ja se vie aikaa... sitten kun jostain alkaa syntyykin kerralla vaikka ja mitä. =)

   Poista
 5. Ajattelinkin että hiuskampa olisi tulossa. Kauniita töitä ja kaulakoru on tosi kaunis, kävis myös minun makuuni.
  -kissatyttö-

  VastaaPoista