torstai 6. syyskuuta 2012

Toipilaaksi jouduin itsekkin

Niinhän siinä sitten kävi, että lauantaina alkoi kurkkua kutitella ja sunnuntaina nousikin kuumetta. Maanantaina sitten hikoilin urakalla tautia pihalle. Nyt ollaan sitten enää nuhanenänä ja köhitään vähän. Korviksiakaan ei sitten ole... joskus se yksinkertainen idea voi tuottaa pikkasen enemmän pohdintoja. Kun ei vaan toimi niin ei toimi. Saa nyt sitten nähdä kuinka uusin ajatus toteutuksesta... tai siis ihan uus idea kokonaan, kun osa helmistäkin on täysin erit kuin alkuperäisessä ideassa. Katsotaan nyt kuinka käy. Eikä kauheasti ole jaksanut noita helmiä pyöritellä, kun ei ihan täydessä terässä ole. Töissä kova hässäkkä käynnissä uusien ohjelmistojen ja rempan kanssa, niin ajatuksetkaan ei niin kovasti hyvin kulje. On sitten ollut mukava vaan kotona istua puikkojen kanssa sohvan nurkassa. Valmiina on oranssi projekti ja pari muutakin. Mutta aloitetaan oranssilla.


Sukathan ne. Ohjeena Laine-sukat täältä. Ainoa vain, että tein varren kahdella mallikerralla kun ohjeessa se on kolmella. Pienimmän koon mukaan nämä tein, mutta silti jouduin tehdä kolme sukkaa. Ensimmäisessä kahden ja puolen puikot... tuli siltikin aika suuri omaan jalkaani, joten toiseen otin kakkosen puikot ja siitä tuli passeli, joten ensimmäinen purkuun ja uusintaan. Lankana ihana Austermann Steppi aloe veralla ja jojoballa, todella ihanan tuntoiset jalassa. Mukava näitä onkin ollut käyttää nyt nuhanenänä. Ja vielä kuva jalassakin, pääsee sukkien kauneus oikein esille.


Toisena otetaan sitten tänä aamuna viimeistellyt ja kuvatut. Sain tiistai aamuna ystäväni viestin, toinen pikkuneiti oli syntynyt. Sehän sitten pisti heti toteuttamaan nämä.


Kuvaus rekvisiittana juniorin yksi nalle. Olisin mielelläni kuvannut nämä toisen nalle jalassa. Hinrikka on nalle nimi. Olen sen saanut isältäni Norjan tuliaisina vuoden kahden ikäisenä. En vain sitä löytänyt poikien jemmasta. Tallessa se kuitenkin on. Mutta näiden ohjeen löysin Kardemumman Talo-blogista.  Lankana sama mitä ohjeessa käytetty, Dropsin Baby merino, sitä kun sopevasti jäi siitä kolmannesta työstä... eli tässä tapauksessa se siis oli toinen valmistunut. Tässäkin jouduin sitten pitsineuleen jälkeen pienentämään puikkoja, koska oli tulossa taas jättiläiskokoa. Eli varsi pitsineuleen loppuun asti kaks puolosilla ja loppu sukka kakkosilla. Onneksi tajusin vaihtaa heti ensimmäisen sukan kohdalla, niin ei tarvinnu taas kolmatta tehdä. Näiden kaveriksi sitten ajattelin vielä isosiskollensa tehdä tennarisukat... se luo hiukan haastetta, mutta katsotaan miten siinä onnistun.


Kolmas ei sitten ole vielä kuvattu, on just parhaillaan pingotuksessa. En ole jaksanut sitä tätä aiemmin neulottaa. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Että tämmöttisiä valmistunut. Eikä riittänyt tauti ja työhommat luomaan haastetta tämän viikon jaksamiseen... tiistaina piti viedä esikon silmälasit korjaukseen, käydä tsekkaamassa uimahallin löytötavarat, käydä pari muutakin asiaa hoitamassa ja eilen sitten ilta vierähti vanhempain illassa, ensin koko koulun yhteinen ja sen jälkeen luokan oma. Että touhua on riittänyt. Nyt ruoan laittoon ja töihin.

Aurinkoista loppuviikkoa!

14 kommenttia:

 1. Nuo kummatkin sukat ovat kauniita malliltaan ja väriltään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihan hurahdin noihin laineen kuvioihin, se on niin kaunis. Ja noista pikkusukista jo mietin, että millä silmukkamäärällä niistä tekis aikuisen kokoa. ;D

   Poista
 2. Molemmat on kauniita, mutta nuo ylemmät huippukauniit :)
  Paranemista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ylemmät on ihanat... omaan jalkaan jää. =)
   Ja kyllähän täällä parannutaan, yskä lähtee yskimällä ja nuha... niistämällä. ;D

   Poista
 3. Ihanat oranssit sukat ja pikkutöppöset myös:)
  Mä osaan tehdä vaan perus sukkia,...vähän kateellisena täällä ihailen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En mäkään olis vielä vuos sitte kuvitellu osaavani perussukkaa kummempaa kutoa, edes kunnolla onnistuvani siinä. Näköjään auttoi tuo pitsihuivien tekeminen, onnistuu sitten muukin. =)

   ps. vaihtokauppojahan aina voi hieroa... ;D

   Poista
 4. söpösiä sukkia, mutta nuo ylemmät vie voiton :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita sukkia. Kävin kurkkimassa Laine-sukan ohjetta ja sehän näyttikin helpommalta, kuin kuvan perusteella uskoisikaan. Täytyypä minunkin kokeilla tuota mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan. Minäkin ensin epäilin, että onnistuuko, mutta onnistuihan se. Ohje olikin todella selkeä. =)

   Poista