sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Sunnuntai hujahti värkätessä

Tänään on ollut oikein tuottoisa päivä. Neljä kaulakorua ja yksi rannekoru syntynyt. Rannekoru pyydettiin tekemään aiemmin tehtyyn kaulakoruun. Se on hetken odottanut toteutustaan, kun jotenkin en ole siitä saanut kiinni, mutta tänään sekin sitten tuli tehdyksi. Tässäpä se.


Kissansilmälasihelmiä, karneolia, lasikristalleja, hopeoituja helmihattuja sekä helmiä. Valitettavasti nuo karneolit ovat aikasta vaaleita, kun ne melkein värittömät tuosta 6 mm ovat jäljellä ja juurikin niitä siinä kaulakorussa on, johon tämä haluttiin. Toivottavasti kuitenkin miellyttää kaulakorun omistajaa.

Eilen työkaverini tuli kuvan kanssa ja kysyi onnistuisiko tämän tyylinen kaulakoru. Tai siis kuvassa oli kaksikin hiukan erilaista korua. Niiden pohjalta on sitten kolme seuraavaa tehty. Väriä hän ei vielä osannut sanoa, mutta kun se ajatus pyöri päässä itsellä, niin ei auttanut kuin toteuttaa. En tiedä onko näistä väreistä yksikään oikea, mutta näin halusin nämä itse tehdä ja vien kyllä näytille. Ja tietysti teen sitten hänen toivomassaan värissä, mikäli näistä ei miellyttävää löydy.
Helmiäislasihelmiä harmaana, vaaleana pinkkinä ja vaaleana lilana, siemenhelmiä välihelminä ja jokunen antiikkihopeitu metallihelmi. Lukkona salpalukko, joka on edessä ja siinä riipuksena pitsikuvioitu sydän. Vielä lähikuvaa tuosta etuosasta.


Seuraavat kaksi ovat melkein samanlaisia riipusosat pikkasen erilaiset ja värit. Nämä molemmat on tehty makeanvedenhelmistä, siemenhelmet välihelminä. Riipukset ovat irrotettavissa ja kiinnitetään salpalukkoon. Koruja siis voi käyttää kahdella tapaa, riipuksen kanssa lukko edessä tai ilman riipusta pelkkänä helminauhana.
Ensimmäisen väreinä mintunvihreä ja vaalean harmaa, toisessa taivaansinistä ja valkoista.Riipuksissa perhonen ja siipi helmien lisäksi. Ja vielä riipuksista irrallaan kuva.


Näiden lisäksi sain yhteen tilaukseen idean ja toteutin sen myös tänään. Tilattiin oranssia ja se haluttiin linkeillä. Tässäpä lopputulos.
Pyöreitä ja ovaaleja hopeoituja linkkejä, kissansilmälasihelmiä, helmiäislasihelmiä, akaatti, karneolia sekä hennon oransseja lasikristalleja. Säätöketjulla, koska en tiennyt pituutta. Tällä ei edes olisi ollut kiire, koska on menossa joululahjaksi, uskallan sen täällä paljastaa, koska en usko saajan täällä vierailevan. Mutta kun se ajatus tuolla päässä pyöri, tuota ensimmäistä rannekorua tehdessä alkoi pyöriä. Sekin on nyt sitten valmis.

Että näin vierähti minun sunnuntaini.

1 kommentti:

  1. Suloisia nuo työkaverillesi tekemät korut, varsinkin tuo ensimmäinen. Omassakin mielessä pyörinyt joku tuon tyylinen koru... :)

    Tyylikäs myös tuo linkitetty koru.

    - J -

    VastaaPoista